<>

παραταση υποβολης αιτησεων για το 5ο φεστιβαλ οεθ-σεη

Για έναν μήνα ακόμα θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή οι εταιρικοί θίασοι, ώστε να συμμετάσχουν στο 5ο φεστιβάλ του ΟΕΘ.

Επικοινωνήστε με το σωματείο και την γραμματεία του ΟΕΘ σήμερα!

Περισσότερα

Υπογραφες εναντια στην Ελληνοαμερικανικη “συμφωνια αμοιβαιας αμυντικης συνεργασιας”

Διατρανώνουμε τη θέλησή μας για συνέχιση της πάλης ενάντια στις ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.

Περισσότερα

#5 φεστιβαλ ΟΕΘ ΣΕΗ


Τον Γενάρη του 2020 θα πραγματοποιηθεί το 5ο φεστιβάλ του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων του ΣΕΗ.

Ενημερωθείτε για τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά!


 

Περισσότερα

το νεο βιντεο για τις σσε

Νέο βίντεο για την ενίσχυση του αγώνα που κάνει το σωματείο για τις ΣΣΕ.

Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Το βίντεο εδώ.

Περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

Categories: Ανακοινώσεις

Με 50 ημέρες ασφάλισης θα μπορούν να λαμβάνουν το βιβλιάριο ασθενείας οι μισθωτοί ασφαλισμένοι και το 2014.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ:
α) στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ–ΕΤΑΜ και στα μέλη οικογένειάς τους, για την περίοδο από 1/3/2014 έως 28/2/2015, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον 50 ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2013) είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.
β) στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 και έως 55 ετών που είναι μακροχρόνια άνεργοι (έχουν δηλαδή ξεπεράσει τη 12μηνη περίοδο χορήγησης του επιδόματος ανεργίας και ως εκ τούτου δεν έχουν ασφαλιστικές παροχές) η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές ασθένειας σε είδος παρατείνεται έως την 28η Φεβρουαρίου 2015.
Τα ανωτέρω επισημαίνονται στην εγκύκλιο με τη διοίκηση του ΙΚΑ να δίνει σαφή εντολή στις υπηρεσίες του Ιδρύματος και παρότι δεν υφίσταται σχετική διάταξη νόμου, να χορηγούν ασφαλιστική ικανότητα (θεώρηση βιβλιαρίων υγείας), σύμφωνα με τα ανωτέρω.
Η απόφαση αυτή στηρίζεται σε σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με το οποίο γνωστοποιήθηκε ότι οσονούπω θα νομοθετηθούν η ασφάλιση ασθενείας με 50 ημέρες ασφάλισης και οι λοιπές ρυθμίσεις. Αιτία αυτών των ρυθμίσεων είναι η μεγάλη ανεργία ή υποαπασχόληση των εργαζομένων που έχει αποτέλεσμα την αδυναμία συμπλήρωσης των ελάχιστων χρονικών προϋποθέσεων για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και προκειμένου να μη μείνουν ανασφάλιστοι οι ίδιοι και τα μέλη της οικογένειάς τους.
Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα ΟΠΣ-ΙΚΑ Μητρώου έχει ενημερωθεί κεντρικά για τους δικαιούχους που έχουν συμπληρώσει τις 50 ημέρες ασφάλισης και στους οποίους αποστέλλονται αυτοκόλλητες ετικέτες. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες δεν θα αποσταλούν αυτοκόλλητες ετικέτες και η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας θα γίνει μέσω των υποκαταστημάτων. Πάντως ενημέρωση για την απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας παρέχεται στους ασφαλισμένους και μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Ασφαλιστική Ικανότητα» στον διαδικτυακό τόπο www.ika.gr. Εφόσον οι ασφαλισμένοι διαπιστώνουν ότι είναι δικαιούχοι μέσω της παραπάνω ηλεκτρονικής υπηρεσίας, δεν χρειάζεται να προσέλθουν και στις Υπηρεσίες Μητρώου του ΙΚΑ–ΕΤΑΜ, διότι θα παραλάβουν αυτοκόλλητη ετικέτα στη διεύθυνσή τους.

Leave a Reply