Νεα

Ψήφισμα ΣΕΗ για τους μετανάστες

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών απευθύνεται σ’ όλους τους Έλληνες και μετανάστεςεργαζόμενους. Ιδιαίτερα απευθύνεται στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, πουεγκατέλειψαν βίαια τις χώρες τους διωγμένοι από τους πολέμους, τους βομβαρδισμούςκαι τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, από τα ερείπια και τη φτώχεια, αναζητώντας μιακαλύτερη ζωή.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, αγωνίζεται ενάντια στον ρατσισμό και τον εθνικισμό.

Είναι δηλητήριο που γεμίζει τις φλέβες των εργαζόμενων. Καθημερινά πλέον γινόμαστε μάρτυρες του εγκλήματος των ΝΑΤΟ-ΕΕ και των άλλωνδυνάμεων στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, δολοφονικέςεπεμβάσεις σε αμάχους, εξαθλίωση, βομβαρδισμοί σε πόλεις και χωριά οδηγούνχιλιάδες ανθρώπους στον αναγκαστικό ξεριζωμό και την προσφυγιά. Δε έχουμε σταματήσει να μετράμε νεκρούς στη Μεσόγειο. Μάνες, παιδιά, βρέφη χάνουνκαθημερινά τη ζωή τους.

Οι ηθοποιοί οφείλουμε να πάρουμε θέση απέναντι σ’ αυτή τη βαρβαρότητα υπερασπιζόμενοι τον ίδιο τον πολιτισμό. Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών απευθύνει κάλεσμα για ένταση της αλληλεγγύης. Άμεσα και με συνέχεια, κάθε συνδικάτο, κάθε λαϊκή επιτροπή, κάθε μαζικός φορέας,κάθε ένας που θέλει να λέγεται άνθρωπος να οργανώσει την συγκέντρωση υλικήςβοήθειας προς τους Πρόσφυγες και να έρθει σε επικοινωνία με το Σ.Ε.Η. για τηνπαράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης.

  • Απαιτούμε να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών.
  • Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) και από την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους.
  • Απαιτούμε να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή. Να κλείσει τώρα η βάση του πολέμου στη Σούδα.
  • Έξω η Frontex και οι άλλοι μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων.
  • Τώρα να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, που να λειτουργούν με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
  • Να παρέχεται στους Μετανάστες πλήρης περίθαλψη από τις δημόσιες δομές υγείας
  • Να παραμείνουν και να ενισχυθούν τα τμήματα προεταοιμασίας για τα παιδιά των μεταναστών στα δημόσια σχολεία.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην δείξουν καμμία ανοχή στο φασισμό και στον ρατσισμό.

Να μην δείξουν καμία ανοχή απέναντισ τους νοσταλγούς του Χίτλερ, στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και όλων των άλλων εγκληματικών ενεργειών που έκανε η ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Να καταδικαστεί από όλους η απαράδεκτη αποφυλάκιση Ρουπακιά.

Η διέξοδος βρίσκεται στην κοινωνική συμμαχία, στον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, γλώσσα και θρησκεία, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, την ΕΕ, το κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκφραστές τους. Στον αγώνα για ένα σύστημα χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που παράλληλα θα σβήνει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη κάθε είδους ρατσιστικών, ξενοφοβικών και εθνικιστικών αντιλήψεων και εγκληματικών ενεργειών.

Το Δ.Σ. του ΣΕΗ

Το ΔΣ του ΣΕΗ στο παίσιο της απόφασης του για στήριξη των προσφύγων καλεί σαν πρώτο βήμα όλους τους συναδέλφους στις εκδηλώσεις “Άνθρωποι, Χρώμα και Σίδερο 9”, ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (27 Μαίου-5 Ιουνίου, στο εργοστάσιο Καχραμάνογλου, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, Κωνσταντινουπόλεως 51) με θέμα το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Αντιπροσωπεία του Σωματείου θα παρεβρεθεί στο χώρο την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 19:30

 

www.perasma.org

 

Leave a Reply