<>

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18.02.19 ΚΑΙ ΩΡΑ 13.30

Τη Δευτέρα 18.02.19 και ώρα 13.30 στο θέατρο Τζένη Καρέζη θα πραγματοποιηθεί η 3η εξ’αναβολής Έκτακτη Γεν. Συνέλευση του ΣΕΗ με θέμα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ΣΕΗ-ΚΘΒΕ.

Να είμαστε όλοι εκεί!

περισσότερα...

συνεντευξη τυπου για τις σσε // 21-01-2019

Στην συνέντευξη τύπου στο “REX”, μίλησαν, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Δημήτρης Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του ΠΜΣ, Β. Παρασκευόπουλος και ο Δημήτρης Καταλειφός.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Γι’ αυτό και θα νικήσει.

Περισσότερα

το νεο βιντεο για τις σσε

Νέο βίντεο για την ενίσχυση του αγώνα που κάνει το σωματείο για τις ΣΣΕ.

Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Το βίντεο εδώ.

Περισσότερα

σχετικα με την σταση του κθβε, της κυβέρνησης και τον αγωνα μας

Κάλεσμα για συσπείρωση όλων των συναδέλφων στο ΚΘΒΕ (και όχι μόνο) για την πάλη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που δεν υπογράφει η διοίκηση του οργανισμού.

Ενημερωθείτε για τις εξελίξεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας.

Στηρίζουμε πλήρως τον αγώνα των συναδέλφων μας για υπογραφή ΣΣΕ!

Περισσότερα

Αίτημα του ΣΕΗ για άμεση αποκατάσταση της αδικίας σχετικά με τις ατέλειες στο Φεστιβάλ Αθηνών

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου

Με αίτημά του προς την διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το σωματείο μας ζητάει την άμεση αποκατάσταση και αποδοχή της ατέλειας των ηθοποιών σε όλες τις παραγωγές του θεσμού χωρίς καμιά προϋπόθεση.

Ακολουθεί το πλήρες, επίσημο κέιμενο.

 

Αθήνα,5/07/18

Αρ. Πρωτ: 021

 

Προς: τον Καλλιτεχνικό Δ/ντή και

το ΔΣ του Φεστιβάλ Αθηνών

και Επιδαύρου,

 

Αγαπητοί κύριοι/ες,

 

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, αλλά και από αγανακτισμένα μέλη μας, οτι φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου δεν κάνει δεκτή την ατέλεια ηθοποιών, αλλά και των άλλων καλλιτεχνών που τη δικαιούνται , παρά μόνο σε 6 παραστάσεις (5 στην Επίδαυρο και 1 στο Ηρώδειο!)

 

Ένας θεσμός της χώρας μας, που οι πόροι του προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τον τακτικό προϋπολογισμό του κράτους, αφαιρεί από τους ηθοποιούς το δικαίωμα να δουν όσο το δυνατό περισσότερες παραστάσεις, ώστε να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στην τέχνη τους, να έρθουν σε επαφή με παραστάσεις των συναδέλφων τους στο εσωτερικό και το εξωτερικό, να γίνουν καλύτεροι καλλιτέχνες.

 

Η ατέλεια όπως σίγουρα γνωρίζετε, δεν είναι ένα κενό χαρτί, είναι μια κατάκτηση του σωματείου μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ζητάμε να λάβετε σοβαρά υπ’ όψη σας τους παραπάνω βάσιμους ισχυρισμούς μας και να αποκαταστήσετε άμεσα τη δυσμενέστατη αυτή ρύθμιση σε βάρος των ηθοποιών και εν γένει των καλλιτεχνών, αναγνωρίζοντάς τους το δικαίωμα για δωρεάν είσοδο με ατέλεια σε όλες τις παραστάσεις και τα θεάματα του Φεστιβάλ.

Έχοντας την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα και θετικά στο αίτημά μας, αναμένουμε την απάντησή σας το συντομότερο.

 

Ευχαριστούμε  εκ των προτέρων.

 

Για το ΣΕΗ,

 

Ο Πρόεδρος

Η Γεν. Γραμματέας

Δημήτρης Αντωνιάδης

Ηρα Ρόκου

Ακολουθεί το σχετικό pdf.

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ Φ.Α. κ Ε. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΤΕΛΕΙΕΣ

Leave a Reply