το Προγραμμα του 5ου φεστιβαλ οεθ-σεη

Το βιβλιαράκι με το πλήρες πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ του ΟΕΘ θα το βρέιτε όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ στο Θέατρο Βαφείο και στα γραφεία του σωματειου μας!!

Μην το χάσετε!

Μην χάσετε το Φεστιβάλ μας!!

επιτυχης η εκδηλωση για την καλλιτεχνικη παιδεια

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και ομιλητών, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η πρώτη εκδήλωση/ συζήτηση του σωματείου μας για την καλλιτεχνική εκπαίδευση και τις θεσεις του ΣΕΗ.

Διαβάστε τις ομιλίες και δείτε το φωτορεπορτάζ από την συζήτηση.

Συνεχίζουμε με την οργάνωση του αγώνα μας!!

Ανακοίνωση για τους βομβαρδισμούς στη Γάζα

Categories: Uncategorized

“Αθήνα, 27/03/19

Ανακοίνωση ΣΕΗ για τους βομβαρδισμούς στη Γάζα

Από το απόγευμα της Δευτέρας 25 Μάρτη, το Ισραήλ έχει ξεκινήσει νέους βομβαρδισμούς εναντίον του παλαιστινιακού λαού στην περιοχή της Γάζας. Η επίθεση ξεκίνησε λίγες μόνο ώρες μετά την επίσημη αναγνώριση της ισραηλινής κατοχής στα υψίπεδα του Γκολάν, από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και λίγες μόνο μέρες μετά τη Σύνοδο Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου μαζί με τις ΗΠΑ. Το δολοφονικό χέρι του Ισραήλ το οπλίζουν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και οι κυβερνήσεις που στηρίζουν τη δολοφονική του πολιτική.
Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στηρίζει το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Απαιτούμε:

• Να αναγνωριστεί άμεσα το παλαιστινιακό κράτος, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της ελληνικής Βουλής το 2015.
  • Να σταματήσουν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις καθώς και η πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, που συνεχίζει και εμβαθύνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
  • Ειδικότερα σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η βία και οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για:Τη δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967.

Την παύση της εποικιστικής δραστηριότητας και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67.

Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.

Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστίνιων στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.

Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».