Ανακοίνωση-Κάλεσμα για την συνέχεια της δράσης μας

Ανακοίνωση για την συνέχιση της δράσης μας στον αγώνα για Συλλογική Σύμβαση σε ΚΘΒΕ, Εθνικό και όλα τα άλλα θέατρα εξέδωσε το σωματείο μας. Την ίδια στιγμή, καλεί σε μαζική συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και στην Γενική Συνέλευση του κλάδου, στις 8 Απρίλη 2019, στο Εθνικό Θέατρο.

“Αθήνα, 26/03/2019

ANΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ

Ο αγώνας μας για Συλλογικές Συμβάσεις σε κάθε χώρο συνεχίζεται.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες κυβέρνησης, εργοδοτών και διορισμένων διοικήσεων να μην υπάρξουν συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις, να απογοητευτούμε, να τρομοκρατηθούμε και να μη συνεχίσουμε τον αγώνα μας, εμείς κλιμακώνουμε πραγματοποιώντας στάση εργασίας το Σάββατο 30 Μάρτη και Γενική Συνέλευση του κλάδου τη Δευτέρα 8 Απρίλη στις 16:30 στο Εθνικό θέατρο.

Ο αγώνας για τη σύμβαση είναι αγώνας για τη ζωή και την τέχνη μας.

Ήδη ο κλάδος βρίσκεται σε κινητοποιήσεις για την επανυπογραφή της ΣΣΕ στο ΚΘΒΕ. Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάει η συζήτηση για την υπογραφή της σύμβασης στο Εθνικό Θέατρο. Δε θα είναι εύκολος δρόμος. Η κυβέρνηση έχει δείξει τις προθέσεις της.

Τόσο μάλιστα που έχουν το θράσος να πραγματοποιούν εκδηλώσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μιλώντας για το θέατρο στην περιφέρεια, τον πολιτισμό, τη δημοκρατία, τη συλλογικότητα.

Για ποια δημοκρατία θα τολμήσουν να μιλήσουν όταν έχουν μεθοδεύσει τη μη υπογραφή συμβάσεων όχι μόνο στο ΚΘΒΕ, όχι μόνο στο δικό μας κλάδο, αλλά συνολικά; Ποιο θέατρο στην περιφέρεια όταν τα ΔΗΠΕΘΕ σχεδιασμένα μαραζώνουν και οι ηθοποιοί σε αυτά πληρώνονται με ενιαίο μισθολόγιο (αν είναι τυχεροί). Για ποιόν πολιτισμό θα μας μιλήσουν όταν στο ελεύθερο θέατρο η απλήρωτη εργασία έχει γίνει ο κανόνας;

Για ποια πρόσβαση στον πολιτισμό, όταν τα εισιτήρια των μουσείων αυξάνονται μήνα με το μήνα;

Για ποια συλλογικότητα μιλούν, όταν η τοποθέτηση δια στόματος υπουργού για τα δίκαια αιτήματά μας ήταν «ζητάτε παντεσπάνι».

Ο πολιτισμός και οι άνθρωποι του δεν είναι εμπορεύματα.

Θα πάρουν συντονισμένα την απάντησή τους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, με δράσεις, κινητοποιήσεις, με συνελεύσεις.

Διεκδικούμε

• Την υπογραφή ΣΣΕ στο ΚΘΒΕ, στο Εθνικό θέατρο, σε κάθε ΔΗΠΕΘΕ και σε κάθε επιχορηγούμενο θίασο, ως προϋπόθεση γα την επιχορήγησή τους, από το υπουργείο.
  • Να σταματήσει, όπου εφαρμόζεται σε καλλιτεχνικό προσωπικό το ενιαίο μισθολόγιο.
  • Να σταματήσουν οι τραμπουκισμοί και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε σε

• Στάση εργασίας στο ΚΘΒΕ, το Σάββατο 30 Μάρτη 20.00-22.00
  • Γενική Συνέλευση του κλάδου τη Δευτέρα, 8 Απρίλη, στις 16.30 στο Εθνικό Θέατρο (Νέα Σκηνή-Νίκος Κούρκουλος)

Για το ΔΣ του ΣΕΗ

Ακολουθεί η ανακοίνωση σε pdf.