Πανκαλλιτεχνική Κινητοποίηση στα Προπύλαια

Με όλες μας τις δυνάμεις και με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο του αγώνα μας, συμμετέχουμε στην Μεγάλη Κινητοποίηση των Σωματείων, την Τετάρτη, 3 Ιούνη 2020, στα Προπύλαια, στις 12.00!

Όλοι μαζί, μια γροθιά!

Όλοι μαζί, #mazi_dynatoi !

Οικονομικές Διευκολύνσεις για τις εκλογές

Βοηθώντας όλο και περισσότερα μέλη μας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αλλά και περισσότερους ακόμα να γίνουν μέλη στο σωματείο, προχωράμε σε οικονομικά μέτρα μπροστά στις εκλογές.

Ενημερωθείτε άμεσα στις αντίστοιχες γραμματείες ΣΕΗ, ΤΑΣΕΗ.

Σχετικά με το κακοστημένο “Μητρώο Καλλιτεχνών” της κυβέρνησης

Όσο “ενδιαφέρεται” η εργοδοσία για το αν θα επιβιώσουμε, άλλο τόσο “ενδιαφέρεται” η κυβέρνηση για το αν είμαστε καλλιτέχνες ή όχι.

Δεν θα επιτρέψουμε να μας ξεγελάσουν πάλι.

Συνεχίζουμε τον αγώνα!

Αρχαιρεσίες 2020

Με εκλογές στα τέλη Ιούνη, προχωράμε το επόμενο διάστημα, έχοντας κύριο μέλημά μας τις διεκδικήσεις του κλάδου.

Παίρνουμε όλοι, μαζικά μέρος στις εκλογές του Σωματείου μας, στις 20-25 Ιούνη και στην Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 13 Ιούνη!

// 7/5/2020 //

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση καλλιτεχνών

Ήμασταν χιλιάδες. Είμαστε χιλιάδες, εμείς οι εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού που σήμερα σε μια συγκινητική διαμαρτυρία που οργανώσαμε μαζί με τα καλλιτεχνικά σωματεία, διεκδικήσαμε μέτρα στήριξης για όλους τους εργαζόμενους του χώρου. Και μαζί μας, συμπαραστάτες στον αγώνα, εκατοντάδες εργατικά σωματεία, εργατικά κέντρα, και ομοσπονδίες απ’ όλη την Ελλάδα. Συγχρόνως μεγάλες συγκεντρώσεις καλλιτεχνών οργάνωσαν τοπικά Σωματεία σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη ,Πάτρα, Γιάννενα, Ρόδο και αλλού.

Ο καθένας μας είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα.

Στην αλυσίδα του αγώνα, της διεκδίκησης, της οργάνωσης της πάλης, που σήμερα φάνηκε πιο καθαρά από ποτέ ότι υπάρχει η ανάγκη και η δυνατότητα να δυναμώσει ακόμα περισσότερο, να ακουστεί ακόμα περισσότερο, να φτάσει ακόμα πιο μακριά.

Δεν υποχωρούμε αν δε δικαιωθούμε

Και δεν υποχωρούμε γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή για την ίδια μας τη ζωή, για την ίδια μας την τέχνη.

Ήδη η κίνηση της κυβέρνησης να εξαγγείλει μέτρα για τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού, είναι μια κίνηση που προκλήθηκε από το δικό μας αγώνα, από τη δική μας πίεση, από το δικό μας δίκιο. Χαρακτηριστικό το  παράδειγμα των ταξιθετών του Μεγάρου Μουσικής, που μετά από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις , μαζί με το σωματείο εργαζομένων στο θέαμα ακρόαμα, πέτυχαν την ένταξή τους στα μέτρα.

Για μια ακόμα φορά όμως οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν καλύπτουν τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζόμενων και μικρών αυτοαπασχολούμενων, αφού μιλούν για 50 ένσημα από το διάστημα 01/06-2019-01/03/2020, αλλά μας εμπαίζουν μιλώντας για ανασφάλιστη εργασία, για εργασιακές σχέσεις πολλών ταχυτήτων, λες και δεν διατήρησαν, λες και δε συνέβαλλαν και οι ίδιοι σε αυτή την κατάσταση.

Η Κυβέρνηση με ένα καλά μελετημένο και επιστημονικά επεξεργασμένο τρόπο εξασφάλισε ότι, ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα συνάδελφοι, θα μπορέσουν να πάρουν το περιβόητο επίδομα των 800 ευρώ. Τέλος ΔΕΝ ανακοίνωσε κανένα μέτρο στήριξης προς τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε

Επιπλέον η εξαγγελία της κοινωνικής εργασίας, είναι κάτι που μας προβληματίζει σοβαρά. Κάνουν λόγο για 13 εκατομ. Τα οποία θα μοιραστούν σε 10 χιλιάδες εργαζόμενους απ’ όλους τους κλάδους. Στόχο έχουν να φαγωθούμε μεταξύ μας για το ποιος κλάδος και ποιος εργαζόμενος από τον κάθε κλάδο θα λάβει τα ψίχουλα που μας πετούν απ’ το τραπέζι. Όπως επίσης προβληματισμό μας δημιουργεί και η δημιουργία μητρώου καλλιτεχνών και δημιουργών, κάτι το οποίο επιθυμούν καιρό και αποφασίζουν να προχωρήσουν τώρα για να λειτουργεί σαν εργαλείο που θα κόβει όσους περισσεύουν.

Ο αγώνας μας μπορεί να νικήσει αν είναι οργανωμένος

Όλοι μαζί, ακόμα πιο συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας, ακόμα πιο οργανωμένοι συνεχίζουμε και διεκδικούμε μέτρα στήριξης για τη ζωή μας!

Συνεχίζουμε με παράσταση διαμαρτυρίας των προεδρείων των ΔΣ, την Τρίτη 12/05, στις 11.00  στο υπουργείο πολιτισμού.

Θα μας βρουν μπροστά τους

Δύναμή μας ο αγώνας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ ΑΚΡΟΑΜΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΙΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΣΜΑ

ΜΕΤΡΟΝ

ΣΩΜΣΕ

Ο Δημήτρης Αντωνιάδης, πρόεδρος του ΣΕΗ
Ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ
Ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ

Περισσότερα βίντεο από την Κινητοποίηση των Σωματείων εδώ.