η επιτροπη αλληλεγγυης μεγαλωνει // #mazi_dynatoi

Με προσωπικό τους βίντεο δηλώνουν τη στήριξή τους στην προσπάθεια της Επιτροπής Αλληλεγγύης, οι συνάδελφοι!

Είμαστε πλάι στο σωματείο μας! Στηρίζουμε την Επιτροπή Αλληλεγγύης!

Για να είμαστε #mazi_dynatoi!

δυναμη ελπιδασ η επιτροπη αλλυλεγγυησ του σεη !

Με αισιοδοξία, καλή ενημέρωση κι επαγρύπνηση, το Σωματείο μας σαλπίζει μια καμπάνια αλληλοϋποστήριξης για όποιον συνάδελφο έχει ανάγκη!

Να στηρίξουμε, να συνεισφέρουμε με όποιον τρόπο μπορούμε! Να δώσουμε για να πάρουμε πίσω διπλά και τριπλά!

Αναβολη εκλογων

Την αναβολή των αρχαιρεσιών του σωματείου και την παράταση της θητείας όλων των οργάνων του, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις από την πανδημία του κορονοϊού και στην χώρα μας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση.

σχετικα με την εξελιξη του φαινομενου της πανδημιας και τον κλαδο μας

Η νέα ανακοίνωση του σωματείου μας για τις δραματικές εξελίξεις της πανδημίας και στην χώρα μας, εκφράζει την ανησυχία για χειροτέρευση της κατάστασης όλων των συναδέλφων στον κλάδο, αν δεν ληφθούν ΤΩΡΑ άμεσα μέτρα ενίσχυσης:

1. Του υγειονομικού συστήματος και
  2. Του εισοδήματος των εργαζομένων του χώρου

Ανακοίνωση ΣΕΗ για τη Συλλογική Σύμβαση στο ΚΘΒΕ

Αθήνα, 18/06/2019

Με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Εθνικό Θέατρο, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ολοκληρώνει έναν ακόμη σχεδιασμό στην γενικότερη κατεύθυνση της ανάκτησης των απωλειών, αφήνοντας πλέον στον κλάδο μια πολύ καλύτερη συλλογική σύμβαση στο Εθνικό Θέατρο, χωρίς μνημόνια και αστερίσκους, αλλά και μια τεράστια παρακαταθήκη για τις υπόλοιπες συμβάσεις που παλεύουμε.

Η υπόθεση της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας, είναι μια υπόθεση ιδιαίτερα δύσκολη, που συναντά κάθε λογής εμπόδια και η δυσκολία αυτή εκφράζει την πολιτική βούληση των εκάστοτε κυβερνήσεων για ουσιαστική κατάργηση των συμβάσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Αυτή η πολιτική εκφράζεται και στο χώρο του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας. Παίρνοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλαζονείας και αδιαλλαξίας μέσα στον απόλυτο εναγκαλισμό της κυβέρνησης με την διοίκηση και την καλλιτεχνική διεύθυνση και θέλοντας να δώσει εχέγγυα στην όποια επόμενη κυβέρνηση έρθει να συνεχίσει τους τωρινούς σχεδιασμούς, το ΚΘΒΕ έχει μετατραπεί σε παραμάγαζο εξυπηρέτησης προεκλογικών διευθετήσεων. Το καθεστώς της τρομοκρατίας απέναντι σε όποιον συνάδελφο διεκδικεί την σύμβαση που είχαμε είναι πρωτοφανές, φτάνοντας ακόμη και σε στοχευμένες διώξεις συναδέλφων από το θέατρο ακόμα και μέλους της ΑΕ. Και μέσα σε όλα αυτά, ο άνθρωπος που έχει αναλάβει με απευθείας αναθέσεις και υπέρογκα ποσά, υποθέσεις που αφορούν στο Κρατικό Θέατρο ενάντια στους ηθοποιούς, κατεβαίνει υποψήφιος με την τωρινή κυβέρνηση, αποδεικνύοντας τον μηχανισμό που έχει στηθεί στο ΚΘΒΕ τόσο καιρό. Συνοδοιπόρος της Υπουργού Πολιτισμού, που στην τελική ευθεία μας δήλωσε ότι το ΚΘΒΕ και το Εθνικό δεν είναι δική της υπόθεση (αλλά τα μνημόνια είναι). Για μια ακόμη φορά χρεοκοπεί η επιχειρηματολογία και η κατασυκοφάντηση των ηθοποιών και του Σωματείου για τη μη υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας που γνωρίσαμε και αναδεικνύεται η άμεση σχέση με την κυβέρνηση

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, πιστό στην ιστορία του, συνεπές στο ραντεβού του μέλλοντος, δεν θα πάει πίσω από τις αναγκαίες απαιτήσεις, ούτε από τους συσχετισμούς, ακόμα κι αν ο δρόμος αυτός είναι πιο δύσβατος, καθώς είναι ο μόνος δρόμος.

Αυτός ο αγώνας, η μάχη για τη σύμβαση στο ελεύθερο, ο αγώνας των ηθοποιών του ΚΘΒΕ δίπλα στο σωματείο και η απεργία 1,5 μήνα για την υπογραφή της ΣΣΕ, έστρωσαν το δρόμο και για την επιτυχημένη υπογραφή της ΣΣΕ στο Εθνικό.

Καλούμε τους συναδέλφους που δουλεύουν στο ΚΘΒΕ να βαδίσουν τον δρόμο αυτό, να γκρεμίσουν τους σχεδιασμούς που αποτρόπαια ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια τους. Δεν είναι αυτά τα γεγονότα ούτε τα πρώτα, ούτε τα τελευταία.

Να επιστρέψουμε το φόβο σ΄ αυτούς που τον σπέρνουν για να μας κρατάνε διχασμένους και να μπορούν ανενόχλητοι να υλοποιούν τα γενικότερα πολιτικά σχέδιά τους και τις προσωπικές τους επιδιώξεις.

Με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα, συσπειρωμένοι σ΄ ενα σχεδιασμό και με οργάνωση του αγώνα, μπορούμε να επιτύχουμε την υπογραφή της συλλογικής μας σύμβασης.

Για το Δ.Σ του ΣΕΗ

Ήρα Ρόκου