νεα διευθυνση κινητοποιησης στην “people entertainment”

Αλλάζει η διεύθυνση για την αυριανή (σημ. Πέμπτη 21 Ιούνη 2018) κινητοποίηση στην εταιρία παραγωγής θεαμάτων “People Entertainment”.

Νέα διεύθυνση, Μεσογείων 123 και Μονής Κύκκου 2, περιοχή Κατεχάκη, μετρό “Κατεχάκη”.

Ώρα: ίδια, 12.00 το μεσιμέρι.

Όλες, όλοι εκεί!

προγραμμα κινητοποιησεων/ εξορμησεων για την σσε

“Στο φούλ οι μηχανές” για την κλιμακωση του αγώνα, την ώρα που η θερινή περίοδος ξεκινά.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του διμήνου έχει ώς εξής:

• Τετάρτη 6/6 | Κινητοποίηση έξω από την επιχείρηση “Θεατρικές Σκηνές”
  • Σάββατο 9/6 | Ενημέρωση του κοινού στην 1η μέρα του “Φεστιβάλ Αθηνών κ Επιδαύρου”
  • Πέμπτη 14/6, ώρα 12.00 | Κινητοποίηση έξω από την έδρα των θεατρικών επιχειρήσεων Μαροσούλη (Δεριγνύ 10, θέατρο “Αθηνά”)
  • Πέμπτη 21/06, ώρα 12.00 | Κινητοποίηση στην έδρα της επιχείρησης “People Entertainment” (Μεσογείων 123 και Μονής Κύκκου 2, Κατεχάκη)
  • Δευτέρα, 11/07, ώρα 19.30 | Ενημέρωση του κοινού στο “Ηρώδειο”, στην παράσταση “Αντιγόνη”.

To be continued…

Το ΣΕΗ στο web radio του ΠΑΜΕ

Η φωνή του ΣΕΗ από αυτήν την Τρίτη 6 Μάρτη 2018 και κάθε δεύτερη Τρίτη, στις 18.00-19.00, στο ιντερνετικό ραδιόφωνο του ΠΑΜΕ!

Συντονιστείτε και στηρίξτε!

Καλή μας συνέχεια!

Ανακοίνωση/ Απάντηση στη συνέντευξη Νεφελούδη

Νέα ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει τον κλάδο, αλλά και το κοινό για τις εξελίξεις, εξέδωσε το σωματείο μας, σε σχέση και με τη συνέντευξη Νεφελούδη στον αστικό τύπο.

Ακολουθεί το κείμενο.

Αγαπητές συναδέλφισσες\συνάδελφοι,

Αγαπητό μας κοινό,

Η μεγάλη μάχη που δίνουμε τούτες τις μέρες για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης  παίρνει διαστάσεις, αγγίζει και προβληματίζει όχι μόνο τον κλάδο μας, αλλά και το κοινό που έρχεται να παρακολουθήσει τις παραστάσεις  μας, γιατί και αυτοί είναι εργαζόμενοι και οι περισσότεροι ξέρουν τι θα πει να δουλεύεις χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η μεγάλη απήχηση του αγώνα μας  ενοχλεί την Κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της και τους οδηγεί να επιτίθενται ενάντια στα σωματεία μας, το ΣΕΗ και τον ΠΜΣ, που με αξιοπρέπεια, μαχητικότητα και σταθερότητα δίνουμε όλη αυτή την περίοδο τη μάχη.

Στις 7 Μάρτη 2018, σε συνέντευξη του στο “Έθνος”, ο γ.γ του Υπουργείου Εργασίας δηλώνει εξοργισμένος με τη συμπεριφορά των ηθοποιών και των μουσικών. Μιλάει για μαγκιές, για τσαμπουκάδες, αποδίδοντας μας χαρακτηρισμούς που  τους επιστρέφουμε. Οι ηθοποιοί και οι μουσικοί δίνουμε μία πολύμηνη, τίμια μάχη βασισμένοι στις μαζικές διαδικασίες των σωματείων μας, στη γνώμη και τη δράση εκατοντάδων καλλιτεχνών, πολλοί από τους οποίος έχουν προσυπογράψει κείμενο στήριξης του αγώνα μας. Η μάχη αυτή έχει ξεκινήσει ένα χρόνο τώρα, αφορά τη ζωή μας και την τέχνη μας.

Ας μπούμε όμως, στην ουσία.

Στη συνέντευξη, ο κ. Νεφελούδης δηλώνει με έμφαση  πως θα βάλει τάξη στο χάος που επικρατεί στο χώρο του θεάτρου και πως «δε θα κωλώσουμε με τους θεατρώνες». Του θυμίζουμε απλώς, πως η Κυβέρνηση που υπηρετεί, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, ευθύνεται για αυτό το χάος.  Γιατί με βάση τους νόμους, τόσο αυτής της κυβέρνησης όσο και προηγούμενων, είναι νόμιμο το καθεστώς της ωρομισθίας, της απλήρωτης πρόβας, της  απόλυσης αν η παράσταση δεν πάει καλά. Αυτοί οι νόμοι έφεραν την κατάργηση των συμβάσεων, της επεκτασιμότητας, της ευνοϊκής ρύθμισης. Δικό τους δημιούργημα είναι η κατάσταση που κάνει τη ζωή των ανθρώπων του θεάτρου (ηθοποιών, μουσικών, χορευτών, τεχνικών και άλλων εργαζομένων) αφόρητη και τους αναγκάζει να επιλέγουν το δρόμο του αγώνα. Και ο κ. Νεφελούδης τα γνωρίζει όλα αυτά ως πρωτοκολλητής των αποφάσεων της Τρόικα.

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του θεάτρου, είναι ότι αρνείται με προσχήματα τις συναντήσεις με τα σωματεία μας και την ίδια στιγμή επιλέγει με ποιους θα συνομιλήσει πίσω από κλειστές πόρτες, πίσω από την πλάτη των εργαζομένων και εν αγνοία των εκπροσώπων μας. Με τις παρεμβάσεις μας αποκαλύφθηκε, ότι ο κ. Νεφελούδης  έκανε τριμερή συνάντηση, δηλαδή συνδιαλέχτηκε με την ΠΟΘΑ, που δεν είχε κάνει Δ.Σ 6 μήνες, καθώς και με κάποια σωματεία που (με εξαίρεση το ΣΕΧΩΧΟ) βρίσκονται με προσωρινή διοίκηση ή είναι εκπρόθεσμα σε σχέση με την ημερομηνία των εκλογών τους και κατά συνέπεια στην ουσία δεν αντιπροσωπεύουν σχεδόν κανέναν. Η ΠΟΘΑ, μόνο μετά από πίεση, προχώρησε σε Δ.Σ, όπου και αρνήθηκε να πάρει απόφαση για απεργία στις 15/03 προκειμένου να καλύψει το σύνολο των εργαζομένων στα θέατρα. Αντίθετα, η πόρτα του Υπουργείου ήταν κλειστή για τα σωματεία που εκπροσωπούν το μεγαλύτερο τμήμα των εργαζομένων στα θέατρα, που βρίσκονται από την αρχή της σεζόν καθημερινά με τους θιάσους και προχωρούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Όσο για αυτά που μας υπόσχεται ο κ. Νεφελούδης, ότι τάχα στις 21 Αυγούστου θα τελειώσουν τα δεινά μας, καλώντας μας να του δείξουμε εμπιστοσύνη, να σταματήσουμε τους αγώνες μας και να περιμένουμε,  απαντάμε με τους στίχους του Μπρεχτ:

«Τι περιμένετε;

Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα σας κάνουν;

Κι ότι οι αχόρταγοι κάτι ‘θε να σας δώσουν!

Οι λύκοι θα σας ταΐσουνε αντί να σας καταβροχθίσουν;

Από φιλία θα σας προσκαλέσει η τίγρη να της βγάλετε τα δόντια; τέτοια περιμένετε!»

Δεν περιμένουμε  καμία θετική εξέλιξη από ένα Υπουργείο που έχει δώσει αέρα στα πανιά των εργοδοτών. Αν ήθελε να  συμβάλει θετικά ήξερε τον τρόπο. Θα έκανε, με νόμο, υποχρεωτική για το ελεύθερο θέατρο την πρώτη σύμβαση που θα υπογράφαμε τα σωματεία και δεν θα παρενέβαινε προκειμένου να φύγουν από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης οι εργοδότες, όταν πιέστηκαν για να κάτσουν. Θα επέκτεινε και θα έκανε υποχρεωτικές τις συμβάσεις. Θα καταργούσε το διαχωρισμό ανάμεσα στους εργαζόμενους κάτω και άνω των 25. Στα συρτάρια τους έχουν την πρόταση νόμου που έχουν υπογράψει 536 συνδικάτα απ’ όλη τη χώρα, ανάμεσα σε αυτά κι εμείς. Όμως το Υπουργείο είναι των εργοδοτών και όχι των εργαζομένων. Εδώ δεν υποχρεώνει τους επιχειρηματίες να δέχονται  την ατέλεια των ηθοποιών, θα τους υποχρεώσει να υπογράψουν και να τηρήσουν σύμβαση;

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Με εμπιστοσύνη στο δίκιο μας, που είναι το πιο ισχυρό μας όπλο.

Δυναμώνουμε τα σωματεία μας, οργανωνόμαστε.

Στις 15 Μαρτίου τα μεγάλα θέατρα της Αθήνας θα είναι κλειστά γιατί οι ηθοποιοί και οι μουσικοί απεργούμε.

Μαζί μας θα έχουμε και το κοινό και το λαό!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ακολουθεί το σχετικό .pdf.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ