παραταση υποβολης αιτησεων για το 5ο φεστιβαλ οεθ-σεη

Για έναν μήνα ακόμα θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή οι εταιρικοί θίασοι, ώστε να συμμετάσχουν στο 5ο φεστιβάλ του ΟΕΘ.

Επικοινωνήστε με το σωματείο και την γραμματεία του ΟΕΘ σήμερα!

Υπογραφες εναντια στην Ελληνοαμερικανικη “συμφωνια αμοιβαιας αμυντικης συνεργασιας”

Διατρανώνουμε τη θέλησή μας για συνέχιση της πάλης ενάντια στις ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.

#5 φεστιβαλ ΟΕΘ ΣΕΗ

Τον Γενάρη του 2020 θα πραγματοποιηθεί το 5ο φεστιβάλ του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων του ΣΕΗ.

Ενημερωθείτε για τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά!

Ανακοίνωση – Απόφαση Γεν. Συνέλευσης ΣΕΗ για συνέχιση του αγώνα

Ανακοίνωση για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Δευτέρας 19 Νοέμβρη 2018, εξέδωσε το σωματείο μας, σχετικά με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) και την πανεργατική απεργία, στην οποία συμμετέχει και ο κλάδος μας, στις 28 Νοέμβρη.

Αθήνα, 22/11/18

Ανακοίνωση – Απόφαση Γεν. Συνέλευσης ΣΕΗ για συνέχιση του αγώνα

Τη Δευτέρα 19/11 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών όπου αποφάσισε ομόφωνα να  απορρίψει την προτεινόμενη σύμβαση από την θεατρική επιχείρηση Αθηναϊκά θέατρα, κρίνοντάς την ως απαράδεκτη και προσβλητική για τον εργαζόμενο ηθοποιό που προσπαθεί να επιβιώσει από την τέχνη του.

Εδώ και ένα χρόνο το σωματείο μας δίνει μια σκληρή μάχη για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στις μεγάλες θεατρικές επιχειρήσεις. Πρόκειται για μια μάχη που ξεκίνησε σαν ανάγκη και απαίτηση του κλάδου, που εργάζεται σε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας.
Έχουμε τονίσει κι άλλες φορές, ότι είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση, για διάφορα ζητήματα, σε καμία περίπτωση όμως για αυτά που αποχαρακτηρίζουν το επάγγελμά μας, όπως το επαυξημένο ένσημο(που καλύπτει μια σειρά ιδιομορφίες του επαγγέλματος, όπως τα μεγάλα διαστήματα ανεργίας).
Άλλωστε σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε η γενική συνέλευση των εργαζόμενων να επικυρώσει μια πρόταση που εμπεριέχει όλους τους μνημονιακούς νόμους, όλες τις διευκολύνσεις της κυβέρνησης στις επιχειρήσεις. Δηλαδή όταν  κυβέρνηση και εργοδότες μιλούν για “επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων” εννοούν μισθούς πείνας (550 ευρώ), ωρομισθία και μείωση των ήδη κατεκτημένων δικαιωμάτων; Εννοούν κατηγοριοποίηση των εργαζόμενων και αποχαρακτηρισμό του επαγγέλματος; Η εν λόγω πρόταση λοιπόν, όχι μόνο δεν αποτυπώνει την υποτιθέμενη διάθεση της εργοδοσίας, αλλά αντίθετα υποβιβάζει το επάγγελμα του ηθοποιού, σφραγίζοντας την υπάρχουσα κατάσταση.
Η Γενική Συνέλευση του κλάδου αποφάσισε με αυτά τα δεδομένα  να προχωρήσουμε άμεσα σε δράσεις και κινητοποιήσεις απαντώντας σε μια τόσο εξευτελιστική πρόταση, που καταστρατηγεί το «είναι» μας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική απεργία στις 28 Νοέμβρη και προχωράμε με περαιτέρω κλιμάκωση με κάθε τρόπο!
Ζητάμε απ’ το κοινό να στηρίξει τον αγώνα μας, όπως όλη την προηγούμενη χρονιά και όλοι μαζί να παλέψουμε για το δικαίωμά μας στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στον πολιτισμό που μας αξίζει.

Πίσω από τις πολυπρόσωπες παραστάσεις, πίσω από τις φαντασμαγορικές παραγωγές, υπάρχουν εργαζόμενοι ηθοποιοί, που δουλεύουν σκληρά, χωρίς καμία εξασφάλιση. Το θέατρο είναι οι εργαζόμενοί του. Και πρέπει να μπορούν να ζήσουν απ’ αυτό, για να μπορεί το θέατρο να συνεχίσει να επιτελεί το σκοπό του.

Ηρα Ρόκου