<>

Προβολη απο την ΕΡΤ του ντοκιμαντερ “100 χρονια ΣΕΗ”

Ένα ντοκιμαντέρ ιστορικής μνήμης και αξίας αλλά και με παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και τον πολιτισμό της χώρας μας.

Στις 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 το βράδυ

Περισσότερα...

#5 φεστιβαλ ΟΕΘ ΣΕΗ


Τον Γενάρη του 2020 θα πραγματοποιηθεί το 5ο φεστιβάλ του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων του ΣΕΗ.

Ενημερωθείτε για τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά!


 

Περισσότερα

το νεο βιντεο για τις σσε

Νέο βίντεο για την ενίσχυση του αγώνα που κάνει το σωματείο για τις ΣΣΕ.

Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Το βίντεο εδώ.

Περισσότερα

Διευκολυνση για εγγραφη νεων μελων

Η τροποποίηση με την οποία διευκολύνεται η εγγραφή νέων συναδέλφων στο σωματείο, ισχύει ακόμα.

Γίνε μέλος στο σωματείο σου, δυνάμωσέ το, κάνε το πιο μαζικό!

Κάνε τώρα την αίτηση!

Περισσότερα

Ανακοίνωση για κλιμάκωση του αγώνα, για την ΣΣΕ

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου

Ανακοίνωση του σωματείου μας σχετικά με την μέχρι τώρα πορεία των αγώνων μας και της συνέχειάς τους.

 

Αθήνα, 5/12/2018

Ανακοίνωση του ΣΕΗ για την κλιμάκωση του αγώνα,

μπροστά στη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

 

Συνάδελφοι,

Η απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοέμβρη μας έβγαλε πιο δυνατούς. Παρά τις προσπάθειες των εργοδοτών να μας τρομοκρατήσουν, παρά τις προσπάθειες κάποιων φωνών να απαξιώσουν την απεργία, ήταν ένα σημαντικό βήμα στην οργάνωση του αγώνα μας. Συζητήθηκαν μέσα στους θιάσους τα προβλήματα, όχι μόνο του κλάδου, αλλά και τα συνολικά. Μιλήσαμε για το σωματείο μας και πώς μπορεί να γίνει πιο δυνατό αν συμμετέχουμε όλοι. Μιλήσαμε για το πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα μας μέσα στις γιορτές για τη διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης εργασίας. Ήρθαμε αντιμέτωποι με την εργοδοσία, που «βόλταρε» μέσα στα θέατρα, προκειμένου να μας πείσει να μην κάνουμε το βήμα.

Παρ΄ όλες τις δυσκολίες πολλοί θίασοι έκαναν το βήμα, συμβάλλοντας στον αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί για την ίδια την ύπαρξη του θεάτρου. Καλούμε κάθε συνάδελφο που μπορεί και να μην κατάφερε να κάνει το βήμα αυτή τη φορά, να πάρει δύναμη απ’ τους υπόλοιπους συναδέλφους και όλοι μαζί να προχωρήσουμε στις επόμενες κινητοποιήσεις.

Όπως όλοι ξέρουμε, η κατάσταση στον κλάδο είναι πολύ δύσκολη. Η αβεβαιότητα, οι μισθοί και τα μεροκάματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική εργασία μας, τα ένσημα που δεν καλύπτουν τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός μας.

Η εργοδοσία δυστυχώς παρά τις διατρανώσεις της για την αξία του θεάτρου, επιλέγει με τη στήριξη της κυβέρνησης αλλά και των διαφόρων απεσταλμένων τους μέσα στο κίνημα, να αδιαφορεί για το βασικό πυρήνα του θεάτρου. Τον ίδιο τον ηθοποιό. Συνεχίζοντας την άκαμπτη στάση τους, αρνούνται να κάτσουν στο τραπέζι της συζήτησης για τη συλλογική σύμβαση και όταν κάθονται προτείνουν συμβάσεις που εμπεριέχουν την ωρομισθία και μισθό  550 ευρώ!

Έχουμε μετρήσει πολλά βήματα. Δεν θα κάνουμε πίσω. Δεν θα συμβιβαστούμε με την υπάρχουσα κατάσταση.

Κλιμακώνουμε και οργανώνουμε τις κινήσεις μας και μέσα στην εορταστική περίοδο, με δράσεις και κινητοποιήσεις, με πολύμορφους και δυναμικούς αγώνες με κάθε τρόπο, μέσα και έξω από τα θέατρα. Καλούμε κάθε συνάδελφο που αγωνιά, που προβληματίζεται, που δεν αντέχει άλλο, να συμμετέχει στις Γενικές Συνελεύσεις του ΣΕΗ, να πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις.  Να μπούμε όλοι στον αγώνα, να δυναμώσει το σωματείο μας. Να κάνουμε αυτή την περίοδο εορταστική για μας και όχι για τους εργοδότες.

 

Για το ΣΕΗ,

 

Ο Πρόεδρος

Η Γεν. Γραμματέας

Δημήτρης Αντωνιάδης

Ήρα  Ρόκου

 

Ακολουθεί το σχετικό pdf.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ_5-12-2018

Leave a Reply