το Προγραμμα του 5ου φεστιβαλ οεθ-σεη

Το βιβλιαράκι με το πλήρες πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ του ΟΕΘ θα το βρέιτε όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ στο Θέατρο Βαφείο και στα γραφεία του σωματειου μας!!

Μην το χάσετε!

Μην χάσετε το Φεστιβάλ μας!!

επιτυχης η εκδηλωση για την καλλιτεχνικη παιδεια

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και ομιλητών, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η πρώτη εκδήλωση/ συζήτηση του σωματείου μας για την καλλιτεχνική εκπαίδευση και τις θεσεις του ΣΕΗ.

Διαβάστε τις ομιλίες και δείτε το φωτορεπορτάζ από την συζήτηση.

Συνεχίζουμε με την οργάνωση του αγώνα μας!!

Ανακοίνωση για κλιμάκωση του αγώνα, για την ΣΣΕ

Ανακοίνωση του σωματείου μας σχετικά με την μέχρι τώρα πορεία των αγώνων μας και της συνέχειάς τους.

Αθήνα, 5/12/2018

Ανακοίνωση του ΣΕΗ για την κλιμάκωση του αγώνα,

μπροστά στη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Συνάδελφοι,

Η απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοέμβρη μας έβγαλε πιο δυνατούς. Παρά τις προσπάθειες των εργοδοτών να μας τρομοκρατήσουν, παρά τις προσπάθειες κάποιων φωνών να απαξιώσουν την απεργία, ήταν ένα σημαντικό βήμα στην οργάνωση του αγώνα μας. Συζητήθηκαν μέσα στους θιάσους τα προβλήματα, όχι μόνο του κλάδου, αλλά και τα συνολικά. Μιλήσαμε για το σωματείο μας και πώς μπορεί να γίνει πιο δυνατό αν συμμετέχουμε όλοι. Μιλήσαμε για το πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα μας μέσα στις γιορτές για τη διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης εργασίας. Ήρθαμε αντιμέτωποι με την εργοδοσία, που «βόλταρε» μέσα στα θέατρα, προκειμένου να μας πείσει να μην κάνουμε το βήμα.

Παρ΄ όλες τις δυσκολίες πολλοί θίασοι έκαναν το βήμα, συμβάλλοντας στον αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί για την ίδια την ύπαρξη του θεάτρου. Καλούμε κάθε συνάδελφο που μπορεί και να μην κατάφερε να κάνει το βήμα αυτή τη φορά, να πάρει δύναμη απ’ τους υπόλοιπους συναδέλφους και όλοι μαζί να προχωρήσουμε στις επόμενες κινητοποιήσεις.

Όπως όλοι ξέρουμε, η κατάσταση στον κλάδο είναι πολύ δύσκολη. Η αβεβαιότητα, οι μισθοί και τα μεροκάματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική εργασία μας, τα ένσημα που δεν καλύπτουν τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός μας.

Η εργοδοσία δυστυχώς παρά τις διατρανώσεις της για την αξία του θεάτρου, επιλέγει με τη στήριξη της κυβέρνησης αλλά και των διαφόρων απεσταλμένων τους μέσα στο κίνημα, να αδιαφορεί για το βασικό πυρήνα του θεάτρου. Τον ίδιο τον ηθοποιό. Συνεχίζοντας την άκαμπτη στάση τους, αρνούνται να κάτσουν στο τραπέζι της συζήτησης για τη συλλογική σύμβαση και όταν κάθονται προτείνουν συμβάσεις που εμπεριέχουν την ωρομισθία και μισθό  550 ευρώ!

Έχουμε μετρήσει πολλά βήματα. Δεν θα κάνουμε πίσω. Δεν θα συμβιβαστούμε με την υπάρχουσα κατάσταση.

Κλιμακώνουμε και οργανώνουμε τις κινήσεις μας και μέσα στην εορταστική περίοδο, με δράσεις και κινητοποιήσεις, με πολύμορφους και δυναμικούς αγώνες με κάθε τρόπο, μέσα και έξω από τα θέατρα. Καλούμε κάθε συνάδελφο που αγωνιά, που προβληματίζεται, που δεν αντέχει άλλο, να συμμετέχει στις Γενικές Συνελεύσεις του ΣΕΗ, να πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις.  Να μπούμε όλοι στον αγώνα, να δυναμώσει το σωματείο μας. Να κάνουμε αυτή την περίοδο εορταστική για μας και όχι για τους εργοδότες.

Ήρα  Ρόκου

Ακολουθεί το σχετικό pdf.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ_5-12-2018