<>

το Προγραμμα του 5ου φεστιβαλ οεθ-σεη

Το βιβλιαράκι με το πλήρες πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ του ΟΕΘ θα το βρέιτε όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ στο Θέατρο Βαφείο και στα γραφεία του σωματειου μας!!

Μην το χάσετε!

Μην χάσετε το Φεστιβάλ μας!!

Περισσότερα

επιτυχης η εκδηλωση για την καλλιτεχνικη παιδεια

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και ομιλητών, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η πρώτη εκδήλωση/ συζήτηση του σωματείου μας για την καλλιτεχνική εκπαίδευση και τις θεσεις του ΣΕΗ.

Διαβάστε τις ομιλίες και δείτε το φωτορεπορτάζ από την συζήτηση.

Συνεχίζουμε με την οργάνωση του αγώνα μας!!

Περισσότερα

Διευκολυνση για εγγραφη νεων μελων

Η τροποποίηση με την οποία διευκολύνεται η εγγραφή νέων συναδέλφων στο σωματείο, ισχύει ακόμα.

Γίνε μέλος στο σωματείο σου, δυνάμωσέ το, κάνε το πιο μαζικό!

Κάνε τώρα την αίτηση!

Περισσότερα

Το σωματείο μας δημοσιεύει την κοινή ανακοίνωση με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο για την Πρωτομαγιάτικη απεργία.

Με το ΣΕΗ και τον ΠΜΣ την Τρίτη, 1η Μάη 2018, στο Σύνταγμα, στις 10.00.

*Προσυγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 9.30.

Ακολουθεί η ανακοίνωση.

Κοινή ανακοίνωση ΣΕΗ – ΠΜΣ για την εργατική πρωτομαγιά.

Ενάντια στην Εκμετάλλευση και τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Για την τελική νίκη των λαών!

 

Η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεων μας και εφαλτήριο νέων αγώνων. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.

Η ανάπτυξή τους θα είναι άδικη, ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν τα μονοπώλια, τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζονται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για τους εργαζόμενους.

Ο αγώνας που δίνουμε όλο αυτό το διάστημα για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, μας απέδειξε πως απέναντι μας έχουμε ενωμένους τους εργοδότες, την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους τους στο κίνημα. Όμως μας απέδειξε πως κι εμείς ενωμένοι, υπερασπιζόμενοι τα δικά μας συμφέροντα, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Η πρώτη Μάη να αποτελέσει εφαλτήριο για νέους αγώνες, νέες κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση της σύμβασης. Ο αγώνας μας συνεχίζεται, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Με βάση την εποχή και τις ανάγκες μας.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δείχνουν πως η πολιτική που μας στέρησε κάθε δικαίωμα τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την κρίση, είναι ίδια με εκείνη που παραχωρεί έδαφος στο ΝΑΤΟ, που μετατρέπει τη χώρα μας σε ορμητήριο για τις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στο κουβάρι των διεθνών ανταγωνισμών. Έχει τεράστιες ευθύνες, αφού αποδείχτηκε το μεγαλύτερο «πλυντήριο» του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στην Λάρισα, στην Σύρο! Δε διστάζουν να μπλέξουν το λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Οι πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου προσπαθούν να βρουν διέξοδο στην Ευρώπη.  Το κράτος-δολοφόνος, το Ισραήλ, συνεχίζει την σφαγή αμάχων. Η Τουρκία μπήκε στο Αφριν και απειλεί το Αιγαίο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση καθησυχάζει τον λαό.

Απαιτείται επαγρύπνηση. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς σε Τουρκία και Βαλκάνια. Την ίδια ώρα μαίνεται για 7ο χρόνο ο πόλεμος στην Συρία, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πολεμούν για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών με τον λαό της Συρίας να βρίσκεται στην δίνη της βαρβαρότητας. Μάλιστα η κατάσταση, μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, από τις ΗΠΑ τη Γαλλία και τους Βρετανούς στη Συρία, οξύνεται ακόμα περισσότερο και δημιουργεί αυξημένους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής, για τους εργαζόμενους της χώρας μας.

Σε αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη της χώρας μας, η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμοκύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους εθνικιστές φασίστες σε κάθε χώρα.

Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες όσων έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.

Βγαίνουμε στην αντεπίθεση:

  • Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
  • Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.
  • Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.
  • Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.
  • Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Να δοθούν λεφτά για παιδεία και υγεία και όχι για τους πολεμικούς εξοπλισμούς!

 

Καλούμε σε:

  • Συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα την Τρίτη 1η Μάη στις 10.00.
  • Προσυγκέντρωση 9:30 στην Ομόνοια.

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ακολουθεί το κείμενο σε pdf και η αφίσα του ΠΑΜΕ.

ΣΕΗ-ΠΜΣ ΓΙΑ 1η ΜΑΗ 2018

Leave a Reply