<>

εκτακτη γενικη συνελευση

Το φλέγον ζήτημα των ΣΣΕ στον κλάδο και η μαχητική, καθολική συμμετοχή στην απεργία στις 8 Νοέμβρη, θα συζητηθούν στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, στο “Μικρό Παλλάς”.

Για να μπούν μπροστά οι δικές μας ανάγκες, είναι ανάγκη να είμαστε όλες και όλοι εκεί!

Περισσότερα

Διευκολυνση για εγγραφη νεων μελων

Η τροποποίηση με την οποία διευκολύνεται η εγγραφή νέων συναδέλφων στο σωματείο, ισχύει ακόμα.

Γίνε μέλος στο σωματείο σου, δυνάμωσέ το, κάνε το πιο μαζικό!

Κάνε τώρα την αίτηση!

Περισσότερα

οι θεατες, συμπαραστατες του σεη

Με νέο γράμμα-κάλεσμα προς το κοινό για στήριξη στον αγώνα μας, δεκάδες συνάδελφοι βρίσκονται καθημερινά έξω από κεντρικά θέατρα της Αθήνας, κάνοντας γνωστή και στο κοινό την μάχη που δίνουμε για την ΣΣΕ.

Ζητώντας την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Την αλληλεγγύη τους.

Περισσότερα

Ολοι οι καλλιτεχνες στο πλαι μας !!!

Να στηρίξουν όλοι οι άνθρωποι των τεχνών, από όλους τους χώρους, τον αγώνα του ΣΕΗ και του ΠΜΣ, καλεί το σωματείο μας.

Το κείμενο των υπογραφών στήριξης, υπόθεση όλων των τεχνών!

Περισσότερα

“Αντίο” στον συνάδελφο Θάνο Κανέλλη

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου

To Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αποχαιρετά τον αγαπημένο συνάδελφο Θάνο Κανέλλη , που έφυγε από τη ζωη σε ηλικία 86 χρονών,  αύριο Σάββατο, 14 Οκτώβρη, στις 11.45 στο νεκροταφείο Κηφισιάς

 

Σπούδασε στο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στη σχολή του θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν. Μετά την αποφοίτηση του από τη σχολή έμεινε στο θέατρο Τέχνης παίζοντας σημαντικούς ρόλους. Στη συνέχεια δούλεψε με το θίασο του Αλέξη Δαμιανού στο θέατρο Πορεία, του Κώστα Μουσούρη, το θίασο του Τίτου Βανδή,  το κυκλικό θέατρο του Λεωνίδα Τριβιζά, Τίτου Βανδή, το Άρμα Θεάτρου (εταιρικός θίασος του ΣΕΗ) , το θίασο Τζένη Καρέζη , το Πειραϊκό θέατρο του Δημήτρη Ροντήρη . Έπαιξε στο θέατρο Κρήτης τον πατέρα στον “Ερωτόκριτο”, στο Άρμα Θέσπιδος 3 χρόνια και στο Εθνικό θέατρο μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Στον κινηματογράφο έπαιξε σε αρκετές ταινίες (“πολιορκία”, “7η μερα της δημιουργίας”, “το Μπλόκο”, “Ξεριζωμένη γενιά” κ.α.) ενώ στην τηλεόραση έπαιξε σε αρκετές σειρές μεταξύ των οποίων τα «Λαυρεωτικά» , «Τζόν Αυλακιώτης», «το Μπουλούκι» κ.α.

Μέλος του Σωματείου μας από το 1960 ασχολήθηκε με τα προβλήματα των ηθοποιών, με αγάπη για τους συναδέλφους και αυταπάρνηση.

Στην περίοδο της δικτατορίας ανέπτυξε πολιτική δράση. Το σπίτι του ήταν καταφύγιο για πολλούς παράνομους αντιστασιακούς ενώ ανέλαβε ειδικές αποστολές στο εξωτερικό.

Μετά την επανασύσταση του ΣΕΗ ασχολήθηκε με τα συνδικαλιστικά προβλήματα των ηθοποιών, ήταν 2 χρόνια αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ και 4 χρόνια τακτικό. Μετά το 2000, για σοβαρούς λόγους υγείας, αποσύρθηκε.

Το ΣΕΗ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην σύντροφό του, Μαρία και το γιο του, Στέφανο.

 

Leave a Reply