<>

παραταση υποβολης αιτησεων για το 5ο φεστιβαλ οεθ-σεη

Για έναν μήνα ακόμα θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή οι εταιρικοί θίασοι, ώστε να συμμετάσχουν στο 5ο φεστιβάλ του ΟΕΘ.

Επικοινωνήστε με το σωματείο και την γραμματεία του ΟΕΘ σήμερα!

Περισσότερα

Υπογραφες εναντια στην Ελληνοαμερικανικη “συμφωνια αμοιβαιας αμυντικης συνεργασιας”

Διατρανώνουμε τη θέλησή μας για συνέχιση της πάλης ενάντια στις ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.

Περισσότερα

#5 φεστιβαλ ΟΕΘ ΣΕΗ


Τον Γενάρη του 2020 θα πραγματοποιηθεί το 5ο φεστιβάλ του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων του ΣΕΗ.

Ενημερωθείτε για τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά!


 

Περισσότερα

το νεο βιντεο για τις σσε

Νέο βίντεο για την ενίσχυση του αγώνα που κάνει το σωματείο για τις ΣΣΕ.

Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Το βίντεο εδώ.

Περισσότερα

Δελτίο Τύπου για την ΕΡΤ

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου

“Αθήνα, 3/04/19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

    Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καταγγέλλει την απόφαση της ΕΡΤ να διαθέσει το σύνολο των 4 εκατομμυρίων ευρώ του “ανταποδοτικού τέλους” σε μονοπωλιακούς ομίλους του οπτικοακουστικού, για κάλυψη του τηλεοπτικού χρόνου με έτοιμο ξένο πρόγραμμα.
   Αυτή η απόφαση της ΕΡΤ έχει σαν αποτέλεσμα να ωφελούνται μεγάλες ξένες εταιρίες παραγωγής και μονοπωλιακοί όμιλοι την ίδια στιγμή που ο εγχώριος οπτικοακουστικός χώρος και οι άνθρωποι του βιώνουν την τεράστια ανεργία, την κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία ,που οδηγεί τις περισσότερες φορές και παρά τις προσπάθειες των συντελεστών, σε καλλιτεχνικά προϊόντα χαμηλής αισθητικής. Η ΕΡΤ αντιβαίνει και σε αυτό το λειψό καταστατικό της ρόλο που είναι η ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία του ελληνικού λαού με ποιοτικό τηλεοπτικό χρόνο, καθώς εν τέλει μεταμορφώνεται σε ανταγωνιστική εταιρεία  με σκοπό το κυνήγι του κέρδους, αποκλείοντας έτσι και την  προβολή των Ελλήνων δημιουργών και του έργου τους  μέσω   της παραγωγής ελληνικού νέου προγράμματος μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, ταινιών,  θεάτρου  κλπ. . Όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι  τηλεθεατές να μην έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την καλλιτεχνική δημιουργία του τόπου, να συνδιαλλαγούν με σύγχρονους έλληνες δημιουργούς. Ταυτόχρονα δημιουργοί και εργαζόμενοι στερούνται όλο και περισσότερο της δυνατότητας, μέσω ενός κρατικού φορέα, να κοινωνήσουν το έργο τους.
   Εδώ οφείλουμε να σημειώσουμε και την απουσία συλλογικής σύμβασης εργασίας στο μοναδικό κρατικό κανάλι που υπάρχει. Έτσι οι εργαζόμενοι ηθοποιοί στις παραγωγές της ΕΡΤ συνεχίζουν να βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια, την αμοιβή χωρίς κανένα δεδομένο.

Ζητάμε:

  • Ποσόστωση για παραγωγή δραματοποιημένου ελληνικού προγράμματος στην τηλεόραση (Σήριαλ, Τηλεταινίες, Κινηματογραφικές Παραγωγές)  αλλά και  της ταινίας τεκμηρίωσης. Υπογραφή ΣΣΕ με το σωματείο Ελλήνων ηθοποιών για την εξασφάλιση των ηθοποιών με όρους αξιοπρέπειας
  • Επαναφορά του θεσμού το Θέατρο της Δευτέρας
  • Καθιέρωση μόνιμων ζωνών προβολής της σύγχρονης ελληνικής ταινίας, μυθοπλασίας , ντοκιμαντέρ και του θεάτρου στην τηλεόραση.
  • Στήριξη του ελληνικού κινηματογράφου με  ειδική μέριμνα για τους νέους δημιουργούς .


ΓΙΑ ΤΟ Σ.Ε.Η.,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτρης Αντωνιάδης

Ήρα Ρόκου”

Ακολουθεί το δελτίο τύπου σε εκτυπώσιμο αρχείο pdf.

Leave a Reply