ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18.02.19 ΚΑΙ ΩΡΑ 13.30

Τη Δευτέρα 18.02.19 και ώρα 13.30 στο θέατρο Τζένη Καρέζη θα πραγματοποιηθεί η 3η εξ’αναβολής Έκτακτη Γεν. Συνέλευση του ΣΕΗ με θέμα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ΣΕΗ-ΚΘΒΕ.

Να είμαστε όλοι εκεί!

Συνάδελφοι, καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!
Σας προωθούμε δελτίο τύπου των ηθοποιών του ΚΘΒΕ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Ηθοποιών Κ.Θ.Β.Ε.

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018

“Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εμπαιγμού”

Η διατήρηση της εργασιακής ειρήνης είναι συνάρτηση διαλόγου, αμοιβαίων υποχωρήσεων και κυρίως ειλικρινών προθέσεων και ξεκάθαρων θέσεων.

Ο συνάδελφός μας και Καλλιτεχνικός Διευθυντής μας, κ. Γιάννης Αναστασάκης ενώ αρχικά δήλωνε πως θα υπογράψει τη ΣΣΕ μας, όταν ανανέωσε τη θητεία του άλλαξε πλήρως τη στάση του απέναντί μας.

Έχοντας πλέον εξαντλήσει το τρικ της κωλυσιεργίας (τρίμηνος εμπαιγμός) τώρα καταφεύγει στη συκοφάντησή μας και στην παραπληροφόρηση του κοινού! Όλα όσα αναφέρει περί 17% αύξησης μισθού είναι παντελώς παραπλανητικά, καθώς η πρόταση των Ηθοποιών μέσω του Σ.Ε.Η. (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών) ήταν ήδη από τις 17 Οκτώβρη 2018 για αύξηση 7% χωρίς την προσθήκη μνημονιακών όρων.

Οι άκαρπες συναντήσεις (ακόμα και στο Υπουργείο Εργασίας), οι αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και η εκατόμβη παλινωδιών καταδεικνύουν και εμπράκτως την έλλειψη ουσιαστικής πρόθεσης συμφωνίας από καλ/κή διεύθυνση και διοίκηση του κθβε. Μετά από τόσο καιρό “διαπραγματεύσεων”, δεν γίνεται λόγος για απλή κάλυψη από τους προϊσταμένους τους αλλά για απόλυτη καθοδήγηση!

Ακούσαμε στην Ιθάκη να λέγεται ότι η χώρα πέρασε στη φάση της μεταμνημονιακής εποχής κι αρχίζει να ονειρεύεται και να ελπίζει ξανά. Προφανώς είναι μακρύς ο δρόμος για την Ιθάκη εφόσον δεχόμαστε όλη αυτή την πρωτοφανή πίεση να αποδεχτούμε νόμους των μνημονίων στη σύμβαση εργασίας μας. Εύλογα, μας δημιουργούνται ερωτηματικά και υποψίες, ειδικά όταν κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στην απώλεια κάθε διαπραγματευτικής δυνατότητας των δεδουλευμένων μας, τα οποία ήδη διεκδικούμε αναμένοντας την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Είναι εμφανές πως πρόκειται για πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να μας εντάξει πλήρως στο ενιαίο μισθολόγιο, απαιτώντας τη συναίνεσή μας και παραβλέποντας πως είμαστε εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (5-μηνες ή 8-μηνες).

Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή οι σκηνές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος είναι κλειστές εξαιτίας της ασυνεπούς και ανακόλουθης πρακτικής της Διεύθυνση-Διοίκησης και των προϊσταμένων τους απέναντι στα δίκαια αιτήματα των ηθοποιών.

Καλούμε τους Υπουργούς Εργασίας και Πολιτισμού να πάρουν άμεσα μια απόφαση που να δίνει λύση στο θέμα μας.

Δίχως ηθοποιούς δεν υφίσταται θέατρο.

Η εικόνα ενός κλειστού θεάτρου πρώτα απ’ όλα θλίβει τους ηθοποιούς.

Σας καλούμε την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019, στις 12:00 σε συνέντευξη τύπου στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου.

Η Αντιπροσωπευτική Επιτροπή

των Ηθοποιών του ΚΘΒΕ