<>

αποφασιζουμε για την πορεια του αγωνα μας!

Αυτή η Γενική Συνέλευση και όσες έρθουν από εδώ και στο εξής, ας είναι το έναυσμα για μαζικότερο σωματείο, μαζικότερες διαδικασίες και δυναμικότερες διεκδικήσεις!

Το ΣΕΗ είμαστε όλοι, είμαστε εμείς και καθένας ξεχωριστά!

Όλοι και όλες αυτή τη Δευτέρα, 19 Νοέμβρη στο θέατρο “Τζένη Καρέζη”, στις 15.30!

Περισσότερα

ειδικο εποχικο βοηθημα 2018

Το εποχικό βοήθημα για το τρέχον έτος από τον ΟΑΕΔ και οι προϋποθέσεις για τους δικαιούχους.

Μην χάσετε την προθεσμία!

Ενημερωθείτε από το σωματείο!

Περισσότερα

Διευκολυνση για εγγραφη νεων μελων

Η τροποποίηση με την οποία διευκολύνεται η εγγραφή νέων συναδέλφων στο σωματείο, ισχύει ακόμα.

Γίνε μέλος στο σωματείο σου, δυνάμωσέ το, κάνε το πιο μαζικό!

Κάνε τώρα την αίτηση!

Περισσότερα

οι θεατες, συμπαραστατες του σεη

Με νέο γράμμα-κάλεσμα προς το κοινό για στήριξη στον αγώνα μας, δεκάδες συνάδελφοι βρίσκονται καθημερινά έξω από κεντρικά θέατρα της Αθήνας, κάνοντας γνωστή και στο κοινό την μάχη που δίνουμε για την ΣΣΕ.

Ζητώντας την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Την αλληλεγγύη τους.

Περισσότερα

Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την ΣΣΕ, 12/02/2018, στο “Διάνα”

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου

Το σωματείο μας προχωρά σταθερά και ανυποχώρητα για την διεκδίκηση της ΣΣΕ παντού, κλιμακώνοντας με νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση του κλάδου, την Δευτέρα 12 Φλεβάρη 2018, στις 16.30.

Ακολουθεί το σχετικό κάλεσμα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι,

Ύστερα από απόφαση του ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, καλούνται όλα τα μέλη του στην 3η εξ’ αναβολής Έκτακτη Γενική Συνέλευση, τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη και ώρα 16.00 στο θέατρο Διάνα (Ιπποκράτους 7), με θέμα:

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, στο ελεύθερο θέατρο.

Η μάχη που δίνουμε το τελευταίο διάστημα για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης στο ελεύθερο θέατρο μας αφορά όλους. Το Σωματείο έχει ήδη πραγματοποιήσει άλλες δύο γενικές συνελεύσεις, αλλά και σειρά κινητοποιήσεων για το ζήτημα. Φαίνεται ότι οι πράξεις μας έχουν αντίκρισμα, ότι η εργοδοσία δε μένει «ασυγκίνητη» από τις προσπάθειες μας.

Γι’αυτό και χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση και συμμετοχή στη δράση του σωματείου. Η κυβέρνηση και η εργοδοσία, έχουν στρώσει το νομικό οπλοστάσιο, προκειμένου να αποκαλούνται “καθ’ όλα νόμιμα” η απλήρωτη εργασία, η ωρομίσθια ασφάλιση, τα ατελείωτα ωράρια, η πληρωμή με σάντουιτς.

Είναι στο χέρι μας η κατάσταση αυτή να πάρει απάντηση.

Μαχητικά και με αισιοδοξία. Μέσα από τη Γενική μας Συνέλευση, δίνουμε τη μάχη, ανοίγουμε τη συζήτηση συνολικά για τους όρους δουλειάς: διάρκεια σύμβασης, πρόβες, ασφάλιση, ωράρια, όροι πρόσληψης.

Κλιμακώνουμε τη δράση μας! Είναι ώρα μέσα από τους χώρους δουλειάς να βρει αντίσταση αυτό το καθεστώς, που εμποδίζει την εξέλιξη μας σαν καλλιτέχνες, που μας εμποδίζει να προσφέρουμε με αξιώσεις την τέχνη μας στον τελικό αποδέκτη, το κοινό.

Είναι ώρα η εργοδοσία να πάρει απάντηση στον εφησυχασμό της περί «πειθήνιων» εργαζόμενων καλλιτεχνών που δε σηκώνουν κεφάλι.

Είναι ώρα να κάνουμε το θέατρο αυτό που μας αξίζει.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ 16.30 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΝΑ

Ακολουθεί το σχετικό αρχείο .pdf.

ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. 12/02/18

Leave a Reply