<>

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18.02.19 ΚΑΙ ΩΡΑ 13.30

Τη Δευτέρα 18.02.19 και ώρα 13.30 στο θέατρο Τζένη Καρέζη θα πραγματοποιηθεί η 3η εξ’αναβολής Έκτακτη Γεν. Συνέλευση του ΣΕΗ με θέμα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ΣΕΗ-ΚΘΒΕ.

Να είμαστε όλοι εκεί!

περισσότερα...

συνεντευξη τυπου για τις σσε // 21-01-2019

Στην συνέντευξη τύπου στο “REX”, μίλησαν, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Δημήτρης Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του ΠΜΣ, Β. Παρασκευόπουλος και ο Δημήτρης Καταλειφός.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Γι’ αυτό και θα νικήσει.

Περισσότερα

το νεο βιντεο για τις σσε

Νέο βίντεο για την ενίσχυση του αγώνα που κάνει το σωματείο για τις ΣΣΕ.

Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Το βίντεο εδώ.

Περισσότερα

σχετικα με την σταση του κθβε, της κυβέρνησης και τον αγωνα μας

Κάλεσμα για συσπείρωση όλων των συναδέλφων στο ΚΘΒΕ (και όχι μόνο) για την πάλη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που δεν υπογράφει η διοίκηση του οργανισμού.

Ενημερωθείτε για τις εξελίξεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας.

Στηρίζουμε πλήρως τον αγώνα των συναδέλφων μας για υπογραφή ΣΣΕ!

Περισσότερα

Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την ΣΣΕ, 12/02/2018, στο “Διάνα”

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου

Το σωματείο μας προχωρά σταθερά και ανυποχώρητα για την διεκδίκηση της ΣΣΕ παντού, κλιμακώνοντας με νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση του κλάδου, την Δευτέρα 12 Φλεβάρη 2018, στις 16.30.

Ακολουθεί το σχετικό κάλεσμα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι,

Ύστερα από απόφαση του ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, καλούνται όλα τα μέλη του στην 3η εξ’ αναβολής Έκτακτη Γενική Συνέλευση, τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη και ώρα 16.00 στο θέατρο Διάνα (Ιπποκράτους 7), με θέμα:

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, στο ελεύθερο θέατρο.

Η μάχη που δίνουμε το τελευταίο διάστημα για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης στο ελεύθερο θέατρο μας αφορά όλους. Το Σωματείο έχει ήδη πραγματοποιήσει άλλες δύο γενικές συνελεύσεις, αλλά και σειρά κινητοποιήσεων για το ζήτημα. Φαίνεται ότι οι πράξεις μας έχουν αντίκρισμα, ότι η εργοδοσία δε μένει «ασυγκίνητη» από τις προσπάθειες μας.

Γι’αυτό και χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση και συμμετοχή στη δράση του σωματείου. Η κυβέρνηση και η εργοδοσία, έχουν στρώσει το νομικό οπλοστάσιο, προκειμένου να αποκαλούνται “καθ’ όλα νόμιμα” η απλήρωτη εργασία, η ωρομίσθια ασφάλιση, τα ατελείωτα ωράρια, η πληρωμή με σάντουιτς.

Είναι στο χέρι μας η κατάσταση αυτή να πάρει απάντηση.

Μαχητικά και με αισιοδοξία. Μέσα από τη Γενική μας Συνέλευση, δίνουμε τη μάχη, ανοίγουμε τη συζήτηση συνολικά για τους όρους δουλειάς: διάρκεια σύμβασης, πρόβες, ασφάλιση, ωράρια, όροι πρόσληψης.

Κλιμακώνουμε τη δράση μας! Είναι ώρα μέσα από τους χώρους δουλειάς να βρει αντίσταση αυτό το καθεστώς, που εμποδίζει την εξέλιξη μας σαν καλλιτέχνες, που μας εμποδίζει να προσφέρουμε με αξιώσεις την τέχνη μας στον τελικό αποδέκτη, το κοινό.

Είναι ώρα η εργοδοσία να πάρει απάντηση στον εφησυχασμό της περί «πειθήνιων» εργαζόμενων καλλιτεχνών που δε σηκώνουν κεφάλι.

Είναι ώρα να κάνουμε το θέατρο αυτό που μας αξίζει.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ 16.30 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΝΑ

Ακολουθεί το σχετικό αρχείο .pdf.

ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. 12/02/18

Leave a Reply