<>

σχετικα με την σταση του κθβε και τον αγωνα μας

Κάλεσμα για συσπείρωση όλων των συναδέλφων στο ΚΘΒΕ (και όχι μόνο) για την πάλη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που δεν υπογράφει η διοίκηση του οργανισμού.

Πέμπτη 27 Δεκέμβρη 2018, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, στη 13.00.

Περισσότερα

Διευκολυνση για εγγραφη νεων μελων

Η τροποποίηση με την οποία διευκολύνεται η εγγραφή νέων συναδέλφων στο σωματείο, ισχύει ακόμα.

Γίνε μέλος στο σωματείο σου, δυνάμωσέ το, κάνε το πιο μαζικό!

Κάνε τώρα την αίτηση!

Περισσότερα

οι θεατες, συμπαραστατες του σεη

Με νέο γράμμα-κάλεσμα προς το κοινό για στήριξη στον αγώνα μας, δεκάδες συνάδελφοι βρίσκονται καθημερινά έξω από κεντρικά θέατρα της Αθήνας, κάνοντας γνωστή και στο κοινό την μάχη που δίνουμε για την ΣΣΕ.

Ζητώντας την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Την αλληλεγγύη τους.

Περισσότερα

Ολοι οι καλλιτεχνες στο πλαι μας !!!

Να στηρίξουν όλοι οι άνθρωποι των τεχνών, από όλους τους χώρους, τον αγώνα του ΣΕΗ και του ΠΜΣ, καλεί το σωματείο μας.

Το κείμενο των υπογραφών στήριξης, υπόθεση όλων των τεχνών!

Περισσότερα

Ενημέρωση για την πορεία του αγώνα για ΣΣΕ

Categories: Ανακοινώσεις,Κάλεσμα-Πρόσκληση

Συνάδελφοι,
σας ενημερώνουμε για το πως προχωράμε με την ΣΣΕ στο Ελεύθερο Θέατρο και σας καλούμε να συμμετέχετε στις κινητοποιήσεις του σωματείου μας.

Ας κάνουμε την συσπείρωση στο σωματείο μας, το πιο ισχυρό όπλο μας!

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση των ΔΣ, ΣΕΗ και ΠΜΣ.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Εδώ και πέντε μήνες βρισκόμαστε στη μάχη για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης στο ελεύθερο θέατρο, μετά την υπογραφή σύμβασης στο Κρατικό, το Εθνικό και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί γενικές συνελεύσεις, συζητήσεις με τους θιάσους, καλλιτεχνικά δρώμενα και κινητοποιήσεις έξω από τα θέατρα.

 

Η εργοδοσία στην αρχή αρνήθηκε να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, παρουσιάζοντας ενιαίο μέτωπο απέναντί στις διεκδικήσεις του κλάδου. Ωστόσο ύστερα από τις πολύμορφες κινητοποιήσεις και την πίεση που ασκήσαμε στην εργοδοσία, κάποιοι αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν τη διαπραγμάτευση. Από μεριάς της διοίκησης του ΣΕΗ μπήκαν στο επίκεντρο το ζήτημα των απλήρωτων προβών, της ασφάλισης, της διάρκειας των συμβάσεων, των όρων πρόσληψης, των ωραρίων. Δηλαδή όλων εκείνων των όρων που εξασφαλίζουν ότι θα μπορούμε να ζούμε από τη δουλειά μας με αξιοπρέπεια.

 

Στον αντίποδα αυτής της προσπάθειας προσπαθούν να βάλουν εμπόδια η κυβέρνηση αλλά και η διοίκηση της Ομοσπονδίας (ΠΟΘΑ).

 

Η ΠΟΘΑ, χωρίς καμία απόφαση διοικητικού συμβουλίου, μακριά από τον κλάδο, μας καλεί να δείξουμε εμπιστοσύνη στο υπουργείο και την κυβέρνηση, που έχουν βάλει σφραγίδα και έχουν νομιμοποιήσει όλο αυτό το καθεστώς που βιώνουμε σήμερα. Επιδιώκει να βάλει το υπουργείο, που έχει θεσμοθετήσει τα 586 βασικό μισθό, την ωρομισθία για τον ηθοποιό, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, ρυθμιστή και υπερασπιστή των δικαιωμάτων μας. Να βγάλει από τη μέση τους αγωνιζόμενους ηθοποιούς και μουσικούς.

 

Επιδιώκουν να κάνουν αυτό που έκαναν και σε άλλους κλάδους (στον επισιτισμό, στον τουρισμό). Να διαπραγματευτούν  με ένα περιεχόμενο που παραμένει άγνωστο τόσο στον κλάδο, στα σωματεία-μέλη της ΠΟΘΑ, όσο και στα μέλη του ΔΣ της ομοσπονδίας, που δεν ανήκουν στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν έχει γίνει καμία συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου. Ετοιμάζονται να υπογράψουν και να συμφωνήσουν κανονιστικές ρυθμίσεις που θα αλλάξουν άρδην τα θεσμικά μας κεκτημένα, καθώς και τη σύμβαση που είχαν φέρει σαν πρόταση και παλιότερα, όταν αυτές οι δυνάμεις ήταν στη διοίκηση του ΣΕΗ. Μια πρόταση που θα κατοχυρώνει και στα χαρτιά τις απάνθρωπες συνθήκες που ήδη εργαζόμαστε.

Ο αγώνας για τη σύμβαση είναι αγώνας για την τέχνη μας!

 

Δε θα τους περάσει! Το ΣΕΗ και ο ΠΜΣ θα συνεχίσουν τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Αυτή η μάχη είναι δική μας και θα τη δώσουμε μέσα και έξω από τα θέατρα γιατί δεν παραχωρούμε τη ζωή και την τέχνη μας!

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις του Σωματείου μας.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις εξορμήσεις στα θέατρα,

//σήμερα Παρασκευή 23/02 και ώρα 6 μμ στο Μπρόντγουαιη (Broadway),

//το Σάββατο 24/02 και ώρα 8 μμ στο Παλλάς και 

//την Κυριακή 25/02 και ώρα 4:30μμ στο Αλίκη και στις 7 μμ στο Αποθήκη.

 

Δευτέρα  26/02 και ώρα 12:00 κινητοποίηση  στο Υπουργείο Εργασίας.

 

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μέχρι την υπογραφή της σύμβασης.

 

Προχωράμε σε απεργία στις 15/03

 

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

 

Ακολουθεί το .pdf αρχείο για κάθε χρήση.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΣΕ

Leave a Reply