<>

Συνελευση μπροστα στις εκλογες του ΣΕΗ

Η καθιερωμένη Γενική Συνέλευση του κλάδου μας (εν όψει των εκλογών του) στο θέατρο “Διάνα”, τη Δευτέρα, 26 Μάρτη 2018, στις 17.00.

Συζητάμε για την απερχόμενη διοίκηση, σχεδιάζουμε για τα επόμενα δύο χρόνια, εν μέσω του μεγάλου αγώνα μας για την ΣΣΕ στο ελεύθερο!

Μαζικοποιούμε το σωματείο μας! Κλιμακώνουμε τη δράση μας μετά την επιτυχημένη απεργία!

Όλοι, ολες εκεί!

Περισσότερα για την Γενική Συνέλευση εδώ.

Περισσότερα για τις εκλογές και την διακύρηξη εδώ.

Μεχρι τις 27 Μαρτη για το φετινο τουρνουα 5χ5 ΠΑΜΕ

Παρατείνεται μέχρι τις 27 Μάρτη 2018 η δήλωση συμμετοχής ομάδων στο 12ο Εργατικό Πρωτάθλημα Νέων του ΠΑΜΕ.

Η Γραμματεία Νέων του μετώπου καλεί όσους επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στα σωματεία τους.

Εμείς, φυσικά, συγκεντρώνουμε ακόμα συμμετοχές παικτών!

Σπεύσατε! Για το ΣΕΗ!

Περισσότερα

Ανακοινωση για τις δηλωσεις νεφελουδη

Με ξεκάθαρη και ανυποχώρητη στάση απαντά, το σωματείο μας, στις δηλώσεις του γ.γ. του Υπ. Εργασίας, σε σχέση με τον αγώνα μας.

Είμαστε ενωμένοι.

Αποφασισμένοι.

Περισσότερα

Το ΣΕΗ στο web radio του ΠΑΜΕ

Η φωνή του ΣΕΗ από αυτήν την Τρίτη 6 Μάρτη 2018 και κάθε δεύτερη Τρίτη, στις 18.00-19.00, στο ιντερνετικό ραδιόφωνο του ΠΑΜΕ!

Συντονιστείτε και στηρίξτε!

Καλή μας συνέχεια!

Περισσότερα

Ενημέρωση για την πορεία του αγώνα για ΣΣΕ

Categories: Ανακοινώσεις,Κάλεσμα-Πρόσκληση

Συνάδελφοι,
σας ενημερώνουμε για το πως προχωράμε με την ΣΣΕ στο Ελεύθερο Θέατρο και σας καλούμε να συμμετέχετε στις κινητοποιήσεις του σωματείου μας.

Ας κάνουμε την συσπείρωση στο σωματείο μας, το πιο ισχυρό όπλο μας!

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση των ΔΣ, ΣΕΗ και ΠΜΣ.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Εδώ και πέντε μήνες βρισκόμαστε στη μάχη για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης στο ελεύθερο θέατρο, μετά την υπογραφή σύμβασης στο Κρατικό, το Εθνικό και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί γενικές συνελεύσεις, συζητήσεις με τους θιάσους, καλλιτεχνικά δρώμενα και κινητοποιήσεις έξω από τα θέατρα.

 

Η εργοδοσία στην αρχή αρνήθηκε να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, παρουσιάζοντας ενιαίο μέτωπο απέναντί στις διεκδικήσεις του κλάδου. Ωστόσο ύστερα από τις πολύμορφες κινητοποιήσεις και την πίεση που ασκήσαμε στην εργοδοσία, κάποιοι αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν τη διαπραγμάτευση. Από μεριάς της διοίκησης του ΣΕΗ μπήκαν στο επίκεντρο το ζήτημα των απλήρωτων προβών, της ασφάλισης, της διάρκειας των συμβάσεων, των όρων πρόσληψης, των ωραρίων. Δηλαδή όλων εκείνων των όρων που εξασφαλίζουν ότι θα μπορούμε να ζούμε από τη δουλειά μας με αξιοπρέπεια.

 

Στον αντίποδα αυτής της προσπάθειας προσπαθούν να βάλουν εμπόδια η κυβέρνηση αλλά και η διοίκηση της Ομοσπονδίας (ΠΟΘΑ).

 

Η ΠΟΘΑ, χωρίς καμία απόφαση διοικητικού συμβουλίου, μακριά από τον κλάδο, μας καλεί να δείξουμε εμπιστοσύνη στο υπουργείο και την κυβέρνηση, που έχουν βάλει σφραγίδα και έχουν νομιμοποιήσει όλο αυτό το καθεστώς που βιώνουμε σήμερα. Επιδιώκει να βάλει το υπουργείο, που έχει θεσμοθετήσει τα 586 βασικό μισθό, την ωρομισθία για τον ηθοποιό, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, ρυθμιστή και υπερασπιστή των δικαιωμάτων μας. Να βγάλει από τη μέση τους αγωνιζόμενους ηθοποιούς και μουσικούς.

 

Επιδιώκουν να κάνουν αυτό που έκαναν και σε άλλους κλάδους (στον επισιτισμό, στον τουρισμό). Να διαπραγματευτούν  με ένα περιεχόμενο που παραμένει άγνωστο τόσο στον κλάδο, στα σωματεία-μέλη της ΠΟΘΑ, όσο και στα μέλη του ΔΣ της ομοσπονδίας, που δεν ανήκουν στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν έχει γίνει καμία συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου. Ετοιμάζονται να υπογράψουν και να συμφωνήσουν κανονιστικές ρυθμίσεις που θα αλλάξουν άρδην τα θεσμικά μας κεκτημένα, καθώς και τη σύμβαση που είχαν φέρει σαν πρόταση και παλιότερα, όταν αυτές οι δυνάμεις ήταν στη διοίκηση του ΣΕΗ. Μια πρόταση που θα κατοχυρώνει και στα χαρτιά τις απάνθρωπες συνθήκες που ήδη εργαζόμαστε.

Ο αγώνας για τη σύμβαση είναι αγώνας για την τέχνη μας!

 

Δε θα τους περάσει! Το ΣΕΗ και ο ΠΜΣ θα συνεχίσουν τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Αυτή η μάχη είναι δική μας και θα τη δώσουμε μέσα και έξω από τα θέατρα γιατί δεν παραχωρούμε τη ζωή και την τέχνη μας!

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις του Σωματείου μας.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις εξορμήσεις στα θέατρα,

//σήμερα Παρασκευή 23/02 και ώρα 6 μμ στο Μπρόντγουαιη (Broadway),

//το Σάββατο 24/02 και ώρα 8 μμ στο Παλλάς και 

//την Κυριακή 25/02 και ώρα 4:30μμ στο Αλίκη και στις 7 μμ στο Αποθήκη.

 

Δευτέρα  26/02 και ώρα 12:00 κινητοποίηση  στο Υπουργείο Εργασίας.

 

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μέχρι την υπογραφή της σύμβασης.

 

Προχωράμε σε απεργία στις 15/03

 

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

 

Ακολουθεί το .pdf αρχείο για κάθε χρήση.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΣΕ

Leave a Reply