<>

ακροαση του ΚΘΒΕ για την καλοκαιρινή “ορνιθες”

Όρνιθες σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα ετοιμάζει το ΚΘΒΕ για την καλοκαιρινή περίοδο.

Μέχρι τις 27/2 μπορούν να στείλουν βιογραφικά, όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν.

Περισσότερα

επιτυχης η εκδηλωση για την καλλιτεχνικη παιδεια

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και ομιλητών, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η πρώτη εκδήλωση/ συζήτηση του σωματείου μας για την καλλιτεχνική εκπαίδευση και τις θεσεις του ΣΕΗ.

Διαβάστε τις ομιλίες και δείτε το φωτορεπορτάζ από την συζήτηση.

Συνεχίζουμε με την οργάνωση του αγώνα μας!!

Περισσότερα

Διευκολυνση για εγγραφη νεων μελων

Η τροποποίηση με την οποία διευκολύνεται η εγγραφή νέων συναδέλφων στο σωματείο, ισχύει ακόμα.

Γίνε μέλος στο σωματείο σου, δυνάμωσέ το, κάνε το πιο μαζικό!

Κάνε τώρα την αίτηση!

Περισσότερα

Γενική Συνέλευση 19 Νοέμβρη και Απεργία 28 Νοέμβρη 2018

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου

Πλατύ κάλεσμα για μαζική, μαχητική έκτακτη γενική συνέλευση, απευθύνει το σωματείο μας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο.

 

Αθήνα, 14/11/2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΕΗ

ΣΤΗΝ 3η ΕΞ’ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/11 & ΩΡΑ 15:30 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συνάδελφοι,

Εδώ και ένα χρόνο το σωματείο μας δίνει μια σκληρή μάχη για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στις μεγάλες θεατρικές επιχειρήσεις. Πρόκειται για μια μάχη που ξεκίνησε σαν ανάγκη και απαίτηση του κλάδου, που εργάζεται σε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Απλήρωτες πρόβες, ωρομίσθιο ένσημο και συμβόλαια χωρίς καθορισμένη διάρκεια συνθέτουν το τοπίο της εργασίας των ηθοποιών, αναγκάζοντάς μας να κάνουμε και άλλες δουλειές, να μην μπορούμε να αφοσιωθούμε ουσιαστικά στο θέατρο, που με τόσες θυσίες και έξοδα σπουδάσαμε.

Μέσα απ’ αυτόν τον αγώνα μετρήσαμε βήματα σαν κλάδος, ανέβηκε ο βαθμός συσπείρωσης στο σωματείο και όλο και περισσότεροι συνάδελφοι παρακινήθηκαν να μη συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση, να διεκδικήσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους. Μέσα απ’ αυτόν τον αγώνα βρήκαμε συμπαραστάτες το κοινό, αλλά και άλλους κλάδους που εργάζονται στο θέατρο, όπως οι μουσικοί.

Σ’ αυτόν τον αγώνα όμως, βρήκαμε και πολλά εμπόδια. Άλλα αναμενόμενα, όπως η αμείλικτη στάση της εργοδοσίας και άλλα «αναπάντεχα», όπως η στάση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, που μόνο στα χαρτιά  “στηρίζει” τον αγώνα που δίνουμε.

Η φετινή χρονιά μας βρίσκει πιο έμπειρους, πιο συσπειρωμένους, πιο αποφασισμένους. Οι περσινές κινητοποιήσεις απέδειξαν πως μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.  Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να καταφέρουμε την υπογραφή μιας κλαδικής σύμβασης, που θα τηρείται.

Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε την πλάτη σε όσους βάζουν εμπόδια στους αγώνες και τα «θέλω» μας.

Με την απεργία στις 28 του μήνα να δώσουμε απάντηση στην εργοδοσία, που επιμένει να δουλεύουμε με αυτούς τους όρους, να δείξουμε πως δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση, πως έχουν να αντιμετωπίσουν έναν κλάδο αποφασισμένο.

Να δώσουμε απάντηση στις κυβερνητικές επιλογές, που επιτρέπουν στην εργοδοσία να μας απασχολεί με ωρομίσθια ένσημα και μισθούς πείνας. Που συνεχίζει τις περικοπές στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, ενώ ως «συνεπέστατος» σύμμαχος του ΝΑΤΟ, μας φορολογεί ώστε να δίνεται το 2% του προϋπολογισμού της χώρας σε αυτή τη φονική μηχανή.

Με αυτή την απεργία να δώσουμε απάντηση σε όλους εκείνους που ξεπουλάνε τα δικαιώματά μας σε υπουργικά συμβούλια και στα γραφεία του ΣΕΒ. Που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σταματήσουν την οργάνωση των εργαζόμενων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτή την απεργία, που μεταπηδούσε από ημερομηνία σε ημερομηνία αγνοώντας τις αποφάσεις 212 σωματείων και ομοσπονδιών. Που οι πρακτικές τους έφτασαν μέχρι και να προσκαλέσουν την ασφάλεια στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Πίσω από τις πολυπρόσωπες παραστάσεις, πίσω από τις φαντασμαγορικές παραγωγές, υπάρχουν εργαζόμενοι ηθοποιοί, που δουλεύουν σκληρά, χωρίς καμία εξασφάλιση. Το θέατρο είναι οι εργαζόμενοί του. Και πρέπει να μπορούν να ζήσουν απ’ αυτό, για να μπορεί το θέατρο να συνεχίσει να επιτελεί το σκοπό του.

Καλούμε κάθε συνάδελφο που ανησυχεί, που προβληματίζεται, να συσπειρωθεί στο σωματείο και να συμμετέχει στη 3η εξ’ αναβολής Γενική Συνέλευση του ΣΕΗ την Δευτέρα 19/11/2018 και ώρα 15:30 στο θέατρο “Τζένη Καρέζη”  

 Καλούμε κάθε συνάδελφο να δώσει απάντηση σε αυτή την πρόταση με τη συμμετοχή του στην απεργία την Τετάρτη 28 Νοέμβριου!

Για το ΣΕΗ,

Ο Πρόεδρος

Η Γεν. Γραμματέας

Δημήτρης Αντωνιάδης

Ήρα Ρόκου

Η ανακοίνωση σε pdf.

ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛ. 19_11 & ΑΠΕΡΓΙΑ 28_11

Leave a Reply