<>

Πανκαλλιτεχνική Κινητοποίηση στα Προπύλαια

Με όλες μας τις δυνάμεις και με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο του αγώνα μας, συμμετέχουμε στην Μεγάλη Κινητοποίηση των Σωματείων, την Τετάρτη, 3 Ιούνη 2020, στα Προπύλαια, στις 12.00!

Όλοι μαζί, μια γροθιά!

Όλοι μαζί, #mazi_dynatoi !

Περισσότερα

Οικονομικές Διευκολύνσεις για τις εκλογές

Βοηθώντας όλο και περισσότερα μέλη μας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αλλά και περισσότερους ακόμα να γίνουν μέλη στο σωματείο, προχωράμε σε οικονομικά μέτρα μπροστά στις εκλογές.

Ενημερωθείτε άμεσα στις αντίστοιχες γραμματείες ΣΕΗ, ΤΑΣΕΗ.

#mazi_dynatoi

Περισσότερα

Σχετικά με το κακοστημένο “Μητρώο Καλλιτεχνών” της κυβέρνησης

Όσο “ενδιαφέρεται” η εργοδοσία για το αν θα επιβιώσουμε, άλλο τόσο “ενδιαφέρεται” η κυβέρνηση για το αν είμαστε καλλιτέχνες ή όχι.

Δεν θα επιτρέψουμε να μας ξεγελάσουν πάλι.

Συνεχίζουμε τον αγώνα!

#mazi_dynatoi

Περισσότερα

Αρχαιρεσίες 2020

Με εκλογές στα τέλη Ιούνη, προχωράμε το επόμενο διάστημα, έχοντας κύριο μέλημά μας τις διεκδικήσεις του κλάδου.

Παίρνουμε όλοι, μαζικά μέρος στις εκλογές του Σωματείου μας, στις 20-25 Ιούνη και στην Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 13 Ιούνη!

#mazi_dynatoi

Περισσότερα

Γενική Συνέλευση, Δευτέρα 5 Νοέμβρη 2018, στη 13.00

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου

Η διοίκηση του σωματείου μας, καλεί σε Γενική Συνέλευση όλο τον κλάδο.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση.

 

Αθήνα, 15/10/2018

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι,

 

Ύστερα από απόφαση του ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, καλούνται όλα τα μέλη του στην 3η εξ’ αναβολής Έκτακτη Γενική Συνέλευση, τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη στο “Μικρό Παλλάς” και ώρα 13.00

με θέματα:

 

  1. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
  2. Οργάνωση της απεργίας 8 Νοέμβρη

 

Πατάμε πάνω στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στα συμπεράσματα που βγάλαμε από όλη την περσινή χρονιά. Οι δεκάδες συνελεύσεις πέρυσι αλλά και η επιτυχημένη κλαδική απεργία που έγινε μας δίνουν τη δυνατότητα να συζητήσουμε με καλύτερους όρους. Προχωράμε σε Γενική Συνέλευση για να συζητήσουμε τη συνέχιση της πάλης μας με τη νέα χρονιά, για τη διεκδίκηση της ΣΣΕ σε κάθε θεατρικό χώρο.

Οργανώνουμε την πάλη μας με βάση τις δικές μας ανάγκες, κόντρα στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, που όλο το προηγούμενο διάστημα μόνο εμπόδια έβαλε στις διεκδικήσεις μας, στηρίζοντας με κάθε τρόπο την εργοδοσία. Έτσι συνεχίζοντας τις περσινές πρακτικές τους, οι ίδιες δυνάμεις που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο τιμόνι της ΠΟΘΑ, παρεμποδίζουν την οργάνωση της πάλης μας, αρνούμενοι ουσιαστικά να προχωρήσουν τη συνεδριακή διαδικασία της Ομοσπονδίας μας, αρνούμενοι να πάρουν απόφαση για την απεργία στις 8 Νοέμβρη και υπονομεύοντας τις κινήσεις του ΣΕΗ για μια ΣΣΕ που θα περιφρουρεί το επάγγελμά μας.

Είναι στο χέρι μας η κατάσταση αυτή να πάρει απάντηση.

Μαχητικά και με αισιοδοξία. Μέσα από τη Γενική μας Συνέλευση, δίνουμε τη μάχη, ανοίγουμε τη συζήτηση συνολικά για τους όρους δουλειάς:  διάρκεια σύμβασης, πρόβες, ασφάλιση, ωράρια, όροι πρόσληψης.

Κλιμακώνουμε τη δράση μας! Είναι ώρα μέσα από τους χώρους δουλειάς να βρει αντίσταση αυτό το καθεστώς, που εμποδίζει την εξέλιξη μας σαν καλλιτέχνες, που μας εμποδίζει να προσφέρουμε με αξιώσεις την  τέχνη μας στον τελικό αποδέκτη, το κοινό.

Είναι ώρα η εργοδοσία να πάρει απάντηση στον εφησυχασμό της περί «πειθήνιων» εργαζόμενων καλλιτεχνών που δε σηκώνουν κεφάλι.

Είναι ώρα να κάνουμε το θέατρο αυτό που μας αξίζει.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 Νοέμβρη και ώρα 13.00

στο ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ.

 

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Η.,

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

ΗΡΑ ΡΟΚΟΥ

 

Ακολουθεί η εκτυπώσιμη μορφή της ανακοίνωσης.

ΚΑΛΕΣΜΑ Γ.Σ. 5.11.18

Leave a Reply