<>

συνεντευξη τυπου για τις σσε // 21-01-2019

Στην συνέντευξη τύπου στο “REX”, μίλησαν, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Δημήτρης Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του ΠΜΣ, Β. Παρασκευόπουλος και ο Δημήτρης Καταλειφός.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Γι’ αυτό και θα νικήσει.

Περισσότερα

το νεο βιντεο για τις σσε

Νέο βίντεο για την ενίσχυση του αγώνα που κάνει το σωματείο για τις ΣΣΕ.

Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Το βίντεο εδώ.

Περισσότερα

σχετικα με την σταση του κθβε, της κυβέρνησης και τον αγωνα μας

Κάλεσμα για συσπείρωση όλων των συναδέλφων στο ΚΘΒΕ (και όχι μόνο) για την πάλη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που δεν υπογράφει η διοίκηση του οργανισμού.

Ενημερωθείτε για τις εξελίξεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας.

Στηρίζουμε πλήρως τον αγώνα των συναδέλφων μας για υπογραφή ΣΣΕ!

Περισσότερα

Διευκολυνση για εγγραφη νεων μελων

Η τροποποίηση με την οποία διευκολύνεται η εγγραφή νέων συναδέλφων στο σωματείο, ισχύει ακόμα.

Γίνε μέλος στο σωματείο σου, δυνάμωσέ το, κάνε το πιο μαζικό!

Κάνε τώρα την αίτηση!

Περισσότερα

Για την συνάντηση της προέδρου του ΣΕΗ με την Υπουργό Πολιτισμού

Categories: Δελτία Τύπου

Συνάδελφοι,

 

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (26/01/2017) μετά από αίτημά μας στο Υπουργείο Πολιτισμού επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας, ότι το ζήτημα της Υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με το Εθνικό Θέατρο είναι πολιτικό, εντάσσεται στην προσπάθεια που γίνεται το Εθνικό Θέατρο να λειτουργεί με όρους επιχειρηματικούς, με όρους ανταποδοτικούς με ότι συνεπάγεται για τις εργασιακές σχέσεις των ηθοποιών και συνολικά των εργαζόμενων που εργάζονται σε αυτό και σε αντίστοιχους φορείς.

Η περίπτωση του Εθνικού Θεάτρου δείχνει ανάγλυφα τι εννοεί η κυβέρνηση με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όταν:

  1. Για έναν φορέα που έχει η ίδια η κυβέρνηση την ευθύνη μέσω του αντίστοιχου Υπουργείου Πολιτισμού, δεν θέλει να πάρει εδώ και 3 μήνες την ευθύνη της ανανέωσης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Ηθοποιών και συνολικά των εργαζόμενων του Εθνικού Θεάτρου που είναι και αυτοί σε αντίστοιχη κατάσταση.
  2. Από τη μια η Υπουργός δηλώνει άγνοια για την κατάσταση στο Εθνικό και ζητάει χρόνο και από την άλλη χρησιμοποιεί την ίδια επιχειρηματολογία έως και τις ίδιες ακριβώς λέξεις με αυτές που μας είχε πει η διοίκηση την προηγούμενη κιόλας ημέρα.  
  3. Η ίδια η Υπουργός Πολιτισμού που έχει εργαστεί πολλάκις τα προηγούμενα χρόνια στο Εθνικό, δηλώνει άγνοια για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που υπήρχαν σε αυτό.
  4. Το Εθνικό Θέατρο βγαίνει με πλεονασματικό προϋπολογισμό καταπατώντας μεταξύ άλλων την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ηθοποιών και η Υπουργός το αναγνωρίζει ως αναγκαίο και λογικό.

 

Οι μόνοι που έχουμε συμφέρον να οργανώσουμε των αγώνα μας για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με βάση τις πραγματικές ανάγκες είμαστε οι ίδιοι εργαζόμενοι και με βάση αυτές μας τις ανάγκες δεν διεκδικούμε μόνο αυτά που μας πήρανε αλλά ακόμα περισσότερα.  

 

Για το ΣΕΗ

           

 

         Η Πρόεδρος

                  Η Γεν. Γραμματέας

      Λίλα Καφαντάρη    

Ήρα Ρόκου

Leave a Reply