<>

σχετικα με την σταση του κθβε και τον αγωνα μας

Κάλεσμα για συσπείρωση όλων των συναδέλφων στο ΚΘΒΕ (και όχι μόνο) για την πάλη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που δεν υπογράφει η διοίκηση του οργανισμού.

Πέμπτη 27 Δεκέμβρη 2018, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, στη 13.00.

Περισσότερα

Διευκολυνση για εγγραφη νεων μελων

Η τροποποίηση με την οποία διευκολύνεται η εγγραφή νέων συναδέλφων στο σωματείο, ισχύει ακόμα.

Γίνε μέλος στο σωματείο σου, δυνάμωσέ το, κάνε το πιο μαζικό!

Κάνε τώρα την αίτηση!

Περισσότερα

οι θεατες, συμπαραστατες του σεη

Με νέο γράμμα-κάλεσμα προς το κοινό για στήριξη στον αγώνα μας, δεκάδες συνάδελφοι βρίσκονται καθημερινά έξω από κεντρικά θέατρα της Αθήνας, κάνοντας γνωστή και στο κοινό την μάχη που δίνουμε για την ΣΣΕ.

Ζητώντας την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Την αλληλεγγύη τους.

Περισσότερα

Ολοι οι καλλιτεχνες στο πλαι μας !!!

Να στηρίξουν όλοι οι άνθρωποι των τεχνών, από όλους τους χώρους, τον αγώνα του ΣΕΗ και του ΠΜΣ, καλεί το σωματείο μας.

Το κείμενο των υπογραφών στήριξης, υπόθεση όλων των τεχνών!

Περισσότερα

Για τον Γιώργο Μιχαηλίδη

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου

Το Σωματείο μας αποχαιρετά τον αγαπημένο Γιώργο Μιχαηλίδη.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση.

 

Αθήνα, 11/10/18

 

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αποχαιρετά με θλίψη το σκηνοθέτη και συνάδελφο Γιώργο Μιχαηλίδη που έφυγε από τη ζωή εχτές το βράδυ (21.10)

Σπούδασε Υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου και αποφοίτησε το 1963. Απο τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του ασχολήθηκε κύρια με τη σκηνοθεσία, ενώ ταυτόχρονα εργάστηκε και ως ηθοποιός σε κάποιες περιπτώσεις.

Ίδρυσε το 1965 το “Θέατρο Νέας Ιωνίας” που υπήρξε το πρώτο λαϊκό περιφερειακό θέατρο των Αθηνών το οποίο “έκλεισε” το 1967 η δικτατορία. Ο ίδιος συνέχισε να σκηνοθετεί σε άλλα θέατρα και το 1972 δημιούργησε το “Ανοιχτό Θέατρο” στην Κυψέλη  ανεβάζοντας δεκάδες παραστάσεις. Από το 1975, και επί σειρά ετών, συνεργάστηκε ως σκηνοθέτης με πολλούς ελεύθερους θιάσους αλλά και με τα κρατικά θέατρα. Η επανίδρυση του “Ανοιχτού θεάτρου” το 1984 με μόνιμη στέγη στην περιοχή του Γκύζι, καταγράφεται ως  ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς της σταδιοδρομίας του.

Σκηνοθέτησε και στον κινηματογράφο (“Ο επισκέπτης”) και στην τηλεόραση (“ο συμβολαιογραφος”,  “οι άθλιοι των Αθηνών” “Εγνατία”, Λαυρεωτικά” κ.α) καθώς και διάφορα θεατρικά έργα στο ραδιόφωνο.

Στην πλούσια δραστηριότητά του καταγράφονται και αρκετά θεατρικά έργα που έγραψε ο ίδιος, όπως “Αυτοψία”, η “Δίκη των 6” , “η μάχη της Αθήνας “κ.α. αλλά και το περιοδικό “Ανοιχτό θέατρο”, κατά την περίοδο της Δικτατορίας, μηνιαία επιθεώρηση πολιτικού θεάτρου. Εχει εκδώσει επίσης τη μελέτη “Νέοι έλληνες θεατρικοί συγγραφείς” καθώς και πολλά μυθιστορήματα.

Αποχαιρετάμε το γλυκό συνάδελφο, τον δάσκαλο και δίνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη γυναίκα του Μπέλλα Μπερδούση και στα παιδιά του Ντίνα, Υβόννη και Αντώνη.

 

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

 

Ακολουθεί το σχετικό pdf.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Leave a Reply