<>

Για την “δημοκρατικη και φιλεργατικη” διοικηση του ΚΘΒΕ

Την κατατρομοκράτηση των συναδέλφων ηθοποιών στο Κ.Θ.Β.Ε με τακτικές άλλων εποχών, καταγγέλει το σωματείο μας, καλώντας όλους τους συναδέλφους να μην λυγίσουν, αλλά αντίθετα να εκθέσουν και να ξεπροστιάσουν την διοίκηση του θεάτρου, που ακολουθεί πιστά την κυβερνητική γραμμή για “εργασιακή ειρήνη” σε όλους τους κλάδους.

Περισσότερα

συνεντευξη τυπου για τις σσε // 21-01-2019

Στην συνέντευξη τύπου στο “REX”, μίλησαν, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Δημήτρης Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του ΠΜΣ, Β. Παρασκευόπουλος και ο Δημήτρης Καταλειφός.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Γι’ αυτό και θα νικήσει.

Περισσότερα

το νεο βιντεο για τις σσε

Νέο βίντεο για την ενίσχυση του αγώνα που κάνει το σωματείο για τις ΣΣΕ.

Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Το βίντεο εδώ.

Περισσότερα

σχετικα με την σταση του κθβε, της κυβέρνησης και τον αγωνα μας

Κάλεσμα για συσπείρωση όλων των συναδέλφων στο ΚΘΒΕ (και όχι μόνο) για την πάλη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που δεν υπογράφει η διοίκηση του οργανισμού.

Ενημερωθείτε για τις εξελίξεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας.

Στηρίζουμε πλήρως τον αγώνα των συναδέλφων μας για υπογραφή ΣΣΕ!

Περισσότερα

Για τον Γιώργο Μιχαηλίδη

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου

Το Σωματείο μας αποχαιρετά τον αγαπημένο Γιώργο Μιχαηλίδη.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση.

 

Αθήνα, 11/10/18

 

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αποχαιρετά με θλίψη το σκηνοθέτη και συνάδελφο Γιώργο Μιχαηλίδη που έφυγε από τη ζωή εχτές το βράδυ (21.10)

Σπούδασε Υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου και αποφοίτησε το 1963. Απο τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του ασχολήθηκε κύρια με τη σκηνοθεσία, ενώ ταυτόχρονα εργάστηκε και ως ηθοποιός σε κάποιες περιπτώσεις.

Ίδρυσε το 1965 το “Θέατρο Νέας Ιωνίας” που υπήρξε το πρώτο λαϊκό περιφερειακό θέατρο των Αθηνών το οποίο “έκλεισε” το 1967 η δικτατορία. Ο ίδιος συνέχισε να σκηνοθετεί σε άλλα θέατρα και το 1972 δημιούργησε το “Ανοιχτό Θέατρο” στην Κυψέλη  ανεβάζοντας δεκάδες παραστάσεις. Από το 1975, και επί σειρά ετών, συνεργάστηκε ως σκηνοθέτης με πολλούς ελεύθερους θιάσους αλλά και με τα κρατικά θέατρα. Η επανίδρυση του “Ανοιχτού θεάτρου” το 1984 με μόνιμη στέγη στην περιοχή του Γκύζι, καταγράφεται ως  ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς της σταδιοδρομίας του.

Σκηνοθέτησε και στον κινηματογράφο (“Ο επισκέπτης”) και στην τηλεόραση (“ο συμβολαιογραφος”,  “οι άθλιοι των Αθηνών” “Εγνατία”, Λαυρεωτικά” κ.α) καθώς και διάφορα θεατρικά έργα στο ραδιόφωνο.

Στην πλούσια δραστηριότητά του καταγράφονται και αρκετά θεατρικά έργα που έγραψε ο ίδιος, όπως “Αυτοψία”, η “Δίκη των 6” , “η μάχη της Αθήνας “κ.α. αλλά και το περιοδικό “Ανοιχτό θέατρο”, κατά την περίοδο της Δικτατορίας, μηνιαία επιθεώρηση πολιτικού θεάτρου. Εχει εκδώσει επίσης τη μελέτη “Νέοι έλληνες θεατρικοί συγγραφείς” καθώς και πολλά μυθιστορήματα.

Αποχαιρετάμε το γλυκό συνάδελφο, τον δάσκαλο και δίνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη γυναίκα του Μπέλλα Μπερδούση και στα παιδιά του Ντίνα, Υβόννη και Αντώνη.

 

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

 

Ακολουθεί το σχετικό pdf.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Leave a Reply