<>

Πανκαλλιτεχνική Κινητοποίηση στα Προπύλαια

Με όλες μας τις δυνάμεις και με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο του αγώνα μας, συμμετέχουμε στην Μεγάλη Κινητοποίηση των Σωματείων, την Τετάρτη, 3 Ιούνη 2020, στα Προπύλαια, στις 12.00!

Όλοι μαζί, μια γροθιά!

Όλοι μαζί, #mazi_dynatoi !

Περισσότερα

Οικονομικές Διευκολύνσεις για τις εκλογές

Βοηθώντας όλο και περισσότερα μέλη μας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αλλά και περισσότερους ακόμα να γίνουν μέλη στο σωματείο, προχωράμε σε οικονομικά μέτρα μπροστά στις εκλογές.

Ενημερωθείτε άμεσα στις αντίστοιχες γραμματείες ΣΕΗ, ΤΑΣΕΗ.

#mazi_dynatoi

Περισσότερα

Σχετικά με το κακοστημένο “Μητρώο Καλλιτεχνών” της κυβέρνησης

Όσο “ενδιαφέρεται” η εργοδοσία για το αν θα επιβιώσουμε, άλλο τόσο “ενδιαφέρεται” η κυβέρνηση για το αν είμαστε καλλιτέχνες ή όχι.

Δεν θα επιτρέψουμε να μας ξεγελάσουν πάλι.

Συνεχίζουμε τον αγώνα!

#mazi_dynatoi

Περισσότερα

Αρχαιρεσίες 2020

Με εκλογές στα τέλη Ιούνη, προχωράμε το επόμενο διάστημα, έχοντας κύριο μέλημά μας τις διεκδικήσεις του κλάδου.

Παίρνουμε όλοι, μαζικά μέρος στις εκλογές του Σωματείου μας, στις 20-25 Ιούνη και στην Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 13 Ιούνη!

#mazi_dynatoi

Περισσότερα

Για τον Γιώργο Μιχαηλίδη

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου

Το Σωματείο μας αποχαιρετά τον αγαπημένο Γιώργο Μιχαηλίδη.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση.

 

Αθήνα, 11/10/18

 

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αποχαιρετά με θλίψη το σκηνοθέτη και συνάδελφο Γιώργο Μιχαηλίδη που έφυγε από τη ζωή εχτές το βράδυ (21.10)

Σπούδασε Υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου και αποφοίτησε το 1963. Απο τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του ασχολήθηκε κύρια με τη σκηνοθεσία, ενώ ταυτόχρονα εργάστηκε και ως ηθοποιός σε κάποιες περιπτώσεις.

Ίδρυσε το 1965 το “Θέατρο Νέας Ιωνίας” που υπήρξε το πρώτο λαϊκό περιφερειακό θέατρο των Αθηνών το οποίο “έκλεισε” το 1967 η δικτατορία. Ο ίδιος συνέχισε να σκηνοθετεί σε άλλα θέατρα και το 1972 δημιούργησε το “Ανοιχτό Θέατρο” στην Κυψέλη  ανεβάζοντας δεκάδες παραστάσεις. Από το 1975, και επί σειρά ετών, συνεργάστηκε ως σκηνοθέτης με πολλούς ελεύθερους θιάσους αλλά και με τα κρατικά θέατρα. Η επανίδρυση του “Ανοιχτού θεάτρου” το 1984 με μόνιμη στέγη στην περιοχή του Γκύζι, καταγράφεται ως  ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς της σταδιοδρομίας του.

Σκηνοθέτησε και στον κινηματογράφο (“Ο επισκέπτης”) και στην τηλεόραση (“ο συμβολαιογραφος”,  “οι άθλιοι των Αθηνών” “Εγνατία”, Λαυρεωτικά” κ.α) καθώς και διάφορα θεατρικά έργα στο ραδιόφωνο.

Στην πλούσια δραστηριότητά του καταγράφονται και αρκετά θεατρικά έργα που έγραψε ο ίδιος, όπως “Αυτοψία”, η “Δίκη των 6” , “η μάχη της Αθήνας “κ.α. αλλά και το περιοδικό “Ανοιχτό θέατρο”, κατά την περίοδο της Δικτατορίας, μηνιαία επιθεώρηση πολιτικού θεάτρου. Εχει εκδώσει επίσης τη μελέτη “Νέοι έλληνες θεατρικοί συγγραφείς” καθώς και πολλά μυθιστορήματα.

Αποχαιρετάμε το γλυκό συνάδελφο, τον δάσκαλο και δίνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη γυναίκα του Μπέλλα Μπερδούση και στα παιδιά του Ντίνα, Υβόννη και Αντώνη.

 

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

 

Ακολουθεί το σχετικό pdf.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Leave a Reply