<>

συνεντευξη τυπου για τις σσε // 21-01-2019

Στην συνέντευξη τύπου στο “REX”, μίλησαν, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Δημήτρης Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του ΠΜΣ, Β. Παρασκευόπουλος και ο Δημήτρης Καταλειφός.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Γι’ αυτό και θα νικήσει.

Περισσότερα

το νεο βιντεο για τις σσε

Νέο βίντεο για την ενίσχυση του αγώνα που κάνει το σωματείο για τις ΣΣΕ.

Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Το βίντεο εδώ.

Περισσότερα

σχετικα με την σταση του κθβε, της κυβέρνησης και τον αγωνα μας

Κάλεσμα για συσπείρωση όλων των συναδέλφων στο ΚΘΒΕ (και όχι μόνο) για την πάλη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που δεν υπογράφει η διοίκηση του οργανισμού.

Ενημερωθείτε για τις εξελίξεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας.

Στηρίζουμε πλήρως τον αγώνα των συναδέλφων μας για υπογραφή ΣΣΕ!

Περισσότερα

Διευκολυνση για εγγραφη νεων μελων

Η τροποποίηση με την οποία διευκολύνεται η εγγραφή νέων συναδέλφων στο σωματείο, ισχύει ακόμα.

Γίνε μέλος στο σωματείο σου, δυνάμωσέ το, κάνε το πιο μαζικό!

Κάνε τώρα την αίτηση!

Περισσότερα

Με νέο γράμμα και συνεχείς εξορμήσεις έξω από τα θέατρα, συνεχίζουν την προσπάθειά τους οι συνάδελφοι, για την ενημέρωση και του κοινού, σε σχέση με τον αγώνα μας για την υπογραφή ΣΣΕ στο ελεύθερο θέατρο.

Είναι δικαίωμα και υποχρέωση της/ του κάθε συναδέλφου να διαδώσει αυτό το γράμμα με κάθε τρόπο.

Ακολουθεί το γράμμα – κάλεσμα προς το κοινό.

 

Γράμμα προς το κοινό

Αγαπητοί θεατές,

Η παράσταση που θα παρακολουθήσετε είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, προσωπικής αλλά και συλλογικής, ηθοποιών, που δουλεύουν σε μια από τις μεγάλες παραγωγές της Αθήνας χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Μετά την άρνηση θεατρικών  επιχειρηματιών να έρθουν στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος πήραν την απόφαση, να απευθυνθούν σε εσάς, το κοινό, γιατί ξέρουμε ότι στον αγώνα που έχουμε αποφασίσει να δώσουμε μπορείτε να παίξετε, ένα σπουδαίο ρόλο. Μπορείτε να μας γεμίσετε με δύναμη και κουράγιο σε μια μάχη που εκτός από την υπεράσπιση  των όρων εργασίας μας, αφορά και την ίδια μας την τέχνη, το ίδιο το θέατρο.

 

Σήμερα που η κυβέρνηση, έχει πια κατοχυρώσει με μια σειρά νόμους και με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο, όλο και δυσμενέστερες συνθήκες εργασίας για όλους μας. Σήμερα που το κόστος διαβίωσης για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους μεγαλώνει, σήμερα ενώνουμε τον αγώνα μας για όλα αυτά ,με τον αγώνα μας για τη σύμβαση εργασίας μας, δίνοντας τη μάχη για αξιοπρεπή ζωή και για να μπορούμε να ασκούμε την τέχνη μας με αξιώσεις, να την εξελίσσουμε, να μπορούμε να ζούμε από αυτήν, έτσι ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στον τελικό αποδέκτη, το κοινό.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο επιχείρημα που χρησιμοποίησαν οι επιχειρηματίες είναι ότι κινούνται μέσα στα νομικά πλαίσια που τους έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση και τα οποία βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι στο πετσί μας. Νόμιμο λοιπόν είναι για την εργοδοσία το ότι γενικεύεται το καθεστώς ωρομισθίας, οι απλήρωτες πρόβες, η απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τα ατομικά συμφωνητικά που δεν εξασφαλίζουν ούτε το ελάχιστο σε ότι αφορά τη διάρκεια της εργασίας μας και τους όρους αυτής. Αναρωτιόμαστε αν και η πληρωμή των ηθοποιών με σάντουιτς σε μεγάλη παραγωγή της Αθήνας εμπίπτει και αυτή στα… νόμιμα …

 

Σε αυτή την κυβέρνηση μας καλεί να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, δίνοντας άλλη μια χείρα βοηθείας, προκειμένου να μπουν περαιτέρω εμπόδια στην προσπάθεια των σωματείων μας για συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου, εμφανίζεται, ως ρυθμιστής, καλώντας τάχα τους επιχειρηματίες να συμμορφωθούν. Στην πραγματικότητα τη στιγμή που οι εργαζόμενοι μαζί με τα σωματεία τους έχουν ανοίξει τη μάχη, έρχονται να ρίξουν νερό στη φωτιά του αγώνα.

 

Αγαπητοί θεατές,

 

Η μάχη που δίνουν τα Σωματεία μας δεν αφορά μόνο εμάς, τους ηθοποιούς και μουσικούς, αφού θέατρο χωρίς κοινό δεν μπορεί να υπάρξει. Αφορά τον ίδιο το λαό, όλους τους εργαζόμενους που τους αξίζει δουλειά με δικαιώματα, να μπορούν να ζουν και να διεκδικούν και σ’ αυτό το πλαίσιο να τους προσφέρεται κι ένα υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που δε θα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ισχυρών αλλά θα αφορά στις δικές μας ανάγκες, θα εμπνέεται από αυτές και θα εμπνέει ώστε να μπορέσουμε οι εργαζόμενοι να γίνουμε πρωταγωνιστές στην ίδια μας τη ζωή. Ξέρουμε ότι αυτές τις απαιτήσεις έχετε και εσείς από εμάς στο θέατρο.

 

Δε θα τους περάσει! Το ΣΕΗ και ο ΠΜΣ θα συνεχίσουν τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων μουσικών και ηθοποιών. Αυτή η μάχη είναι δική μας! Θα τη δώσουμε μέσα και έξω από τα θέατρα γιατί δεν παραχωρούμε την τέχνη μας και σας καλούμε να τη δώσουμε μαζί.  Να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για τη στάση της εργοδοσίας. Ζητάμε την συμπαράστασή σας. Το πιο θερμό σας χειροκρότημα, για την δουλειά μας και τον αγώνα μας.Ζητάμε να διαδώσετε αυτό το μήνυμα με όποιον τρόπο μπορείτε.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ακολουθεί το κείμενο σε αρχείο .pdf.

ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Leave a Reply