<>

εκτακτη γενικη συνελευση

Το φλέγον ζήτημα των ΣΣΕ στον κλάδο και η μαχητική, καθολική συμμετοχή στην απεργία στις 8 Νοέμβρη, θα συζητηθούν στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, στο “Μικρό Παλλάς”.

Για να μπούν μπροστά οι δικές μας ανάγκες, είναι ανάγκη να είμαστε όλες και όλοι εκεί!

Περισσότερα

Διευκολυνση για εγγραφη νεων μελων

Η τροποποίηση με την οποία διευκολύνεται η εγγραφή νέων συναδέλφων στο σωματείο, ισχύει ακόμα.

Γίνε μέλος στο σωματείο σου, δυνάμωσέ το, κάνε το πιο μαζικό!

Κάνε τώρα την αίτηση!

Περισσότερα

οι θεατες, συμπαραστατες του σεη

Με νέο γράμμα-κάλεσμα προς το κοινό για στήριξη στον αγώνα μας, δεκάδες συνάδελφοι βρίσκονται καθημερινά έξω από κεντρικά θέατρα της Αθήνας, κάνοντας γνωστή και στο κοινό την μάχη που δίνουμε για την ΣΣΕ.

Ζητώντας την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Την αλληλεγγύη τους.

Περισσότερα

Ολοι οι καλλιτεχνες στο πλαι μας !!!

Να στηρίξουν όλοι οι άνθρωποι των τεχνών, από όλους τους χώρους, τον αγώνα του ΣΕΗ και του ΠΜΣ, καλεί το σωματείο μας.

Το κείμενο των υπογραφών στήριξης, υπόθεση όλων των τεχνών!

Περισσότερα

Αυτό είναι το κείμενο που διακινούσαν μέλη του ΣΕΗ τις ημέρες των Εορταστικών/Αγωνιστικών δράσεων του σωματείου μας.

Αθήνα, 28/12/2017

Γράμμα προς το κοινό

Αγαπητοί θεατές,

Η παράσταση που θα παρακολουθήσετε είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, προσωπικής αλλά και συλλογικής, ηθοποιών, που δουλεύουν σε μια από τις μεγάλες παραγωγές της Αθήνας χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Μετά την άρνηση  θεατρικών  επιχειρηματιών να έρθουν στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών πήρε την απόφαση, να απευθυνθεί σε εσάς, το κοινό, γιατί ξέρουμε ότι στον αγώνα που έχουμε αποφασίσει να δώσουμε μπορείτε να παίξετε, ένα σπουδαίο ρόλο. Μπορείτε να μας γεμίσετε με δύναμη και κουράγιο σε μια μάχη που εκτός από την υπεράσπιση  των όρων εργασίας μας, αφορά και την ίδια μας την τέχνη, το ίδιο το θέατρο.
Δίνουμε τη μάχη για να μπορούμε να ασκούμε την τέχνη μας με αξιώσεις, να την εξελίσσουμε, να μπορούμε να ζούμε από αυτήν, έτσι ώστε  να μπορούμε να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στον τελικό αποδέκτη, το κοινό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο επιχείρημα που χρησιμοποίησαν οι επιχειρηματίες είναι ότι: «η επιχείρησή μας στηρίζει, σέβεται και εφαρμόζει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε σχέση με τους εργαζόμενους σε αυτήν ηθοποιούς»! Νόμιμο λοιπόν είναι για την εργοδοσία το ότι γενικεύεται το καθεστώς ωρομισθίας, οι απλήρωτες πρόβες, η απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τα ατομικά συμφωνητικά που δεν εξασφαλίζουν ούτε το ελάχιστο σε ότι αφορά τη διάρκεια της εργασίας μας και τους όρους αυτής.  Νόμιμο όμως είναι γιατί η κυβέρνηση έχει δώσει όλο το νομικό οπλοστάσιο που τους επιτρέπει να εφαρμόζουν τους όρους εργασίας που όλοι βιώνουμε. Αναρωτιόμαστε αν και η πληρωμή των ηθοποιών με σάντουιτς σε μεγάλη παραγωγή της Αθήνας εμπίπτει και αυτή στα… νόμιμα …
Αγαπητοί θεατές,
Η μάχη που δίνει το Σωματείο μας δεν αφορά μόνο εμάς τους ηθοποιούς, αφού θέατρο χωρίς κοινό δεν μπορεί να υπάρξει. Αφορά τον ίδιο το λαό, όλους τους εργαζόμενους που τους αξίζει ένα υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που δε θα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ισχυρών αλλά θα αφορά στις δικές μας ανάγκες, θα εμπνέεται από αυτές και θα εμπνέει ώστε να μπορέσουμε οι εργαζόμενοι να γίνουμε πρωταγωνιστές στην ίδια μας τη ζωή. Ξέρουμε ότι αυτές τις απαιτήσεις έχετε και εσείς από εμάς στο θέατρο.

Το σωματείο μας έχει 100 χρόνια ιστορίας σε σπουδαίους αγώνες για τα κοινωνικά δικαιώματα και τον πολιτισμό ως ένα ακόμα κοινωνικό δικαίωμα. Σε αυτούς τους αγώνες πολλές φορές συναντηθήκαμε.
Η μάχη που δίνουμε τώρα για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο θέατρο είναι κρίσιμη για όλους μας. Σας καλούμε να τη δώσουμε μαζί.  Να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για τη στάση της εργοδοσίας. Ζητάμε την συμπαράστασή σας. Το πιο θερμό σας χειροκρότημα, για την δουλειά μας και τον αγώνα μας.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

 

Ακολουθεί το κείμενο σε .pdf.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Leave a Reply