<>

συνεντευξη τυπου για τις σσε // 21-01-2019

Στην συνέντευξη τύπου στο “REX”, μίλησαν, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Δημήτρης Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του ΠΜΣ, Β. Παρασκευόπουλος και ο Δημήτρης Καταλειφός.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Γι’ αυτό και θα νικήσει.

Περισσότερα

το νεο βιντεο για τις σσε

Νέο βίντεο για την ενίσχυση του αγώνα που κάνει το σωματείο για τις ΣΣΕ.

Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Το βίντεο εδώ.

Περισσότερα

σχετικα με την σταση του κθβε, της κυβέρνησης και τον αγωνα μας

Κάλεσμα για συσπείρωση όλων των συναδέλφων στο ΚΘΒΕ (και όχι μόνο) για την πάλη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που δεν υπογράφει η διοίκηση του οργανισμού.

Ενημερωθείτε για τις εξελίξεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας.

Στηρίζουμε πλήρως τον αγώνα των συναδέλφων μας για υπογραφή ΣΣΕ!

Περισσότερα

Διευκολυνση για εγγραφη νεων μελων

Η τροποποίηση με την οποία διευκολύνεται η εγγραφή νέων συναδέλφων στο σωματείο, ισχύει ακόμα.

Γίνε μέλος στο σωματείο σου, δυνάμωσέ το, κάνε το πιο μαζικό!

Κάνε τώρα την αίτηση!

Περισσότερα

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ηθοποιών για τη ΣΣΕ του Εθνικου

Categories: ΕΓΓΡΑΦΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι από το Ελληνικό Σωματείο Ηθοποιών,

Με μεγάλο ενδιαφέρον και προβληματισμό ακούσαμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε, για να καταλήξετε σε μια συλλογική σύμβαση εργασίας με το Ελληνικό Εθνικό Θέατρο, εκ μέρους των επαγγελματιών που αντιπροσωπεύει το σωματείο σας.

Η FIA στέκεται άνευ όρων δίπλα σας, στην αποφασιστικότητά σας να αγωνιστείτε για το τι είναι σωστό. Ο τρέχων αγώνας αφορά περισσότερα από την επιτυχία των δίκαιων όρων και συνθηκών εργασίας. Αφορά και το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης, ένα θεμελιώδες δικαίωμα κυρωμένο από πολλαπλές συνεδριάσεις του Διεθνή Οργανισμού Εργασίας, όλες επικυρωμένες από την Ελλάδα, και την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Άρνηση τέτοιων δικαιωμάτων έχει ριζικές συνέπειες για τη δημοκρατία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και εν τέλει για τις θεμελιώδεις ελευθερίες που στέκουν στην καρδιά των κοινωνιών μας και ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος. Επίσης αντιτίθεται σε χιλιάδες επαγγελματίες ηθοποιούς που δουλεύουν ακούραστα σε ένα βαθύτατα ασταθές περιβάλλον για να διαφωτίσουν, να ψυχαγωγήσουν, να μεταφέρουν υψηλής ποιότητας περιεχόμενο στο κοινό.

Υπομονεύοντας τον βιοπορισμό επαγγελματιών ηθοποιών και άλλων εργατών της τέχνης και δημιουργίας είναι απολύτως ανεύθυνο. Η σημασία της κουλτούρας, όχι μόνο για την ευημερία των κοινωνιών μας αλλά και για την οικονομία γενικότερα, δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο δημόσιος τομέας έχει μια συλλογική ευθύνη προς τις τέχνες και πολιτισμό – συμπεριλαμβάνοντας φυσικά τον ρόλο των θεάτρων. Για αυτό πιστεύουμε πως πρέπει να εξασφαλιστεί επαρκή χρηματοδότηση για παγκοσμίως γνωστούς και σεβαστούς οργανισμούς όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, αλλά και τα πολλά Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα της Ελλάδος, για να παραμείνουν πλήρως λειτουργικά και με επαρκή προσωπικό. Για αυτό παροτρύνουμε την Ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει σε συλλογική σύμβαση με το Ελληνικό Σωματείο Ηθοποιών χωρίς χρονοτριβή.

Η FIA εκπροσωπεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα σωματεία και επαγγελματικούς συνδέσμους των ηθοποιών σε 65 χώρες. Σε έναν ενωμένο κόσμο ψυχαγωγίας, υποστηρίζουμε τα πρέποντα κοινωνικά, οικονομικά και ηθικά δικαιώματα των οπτικοακουστικών καλλιτεχνών που δουλεύουν, όχι μόνο στο θέατρο, αλλά σε όλα τα μέσα ψυχαγωγίας.

 

Με αλληλεγγύη,

 

Ντόμινικ Λούκερ

Γενικός Γραμματέας

 

Ακολουθεί η απάντηση στήριξης της FIA στα αγγλικά.

Έγγραφο

Leave a Reply