<>

εκτακτη γενικη συνελευση του σεη στην θεσσαλονικη, 18 μαρτη 2019

Με γενική συνέλευση στο θέατρο της Ε.Μ.Σ., στην Θεσσαλονίκη, στηρίζουμε δυναμικά τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στο ΚΘΒΕ, για την διεκδίκηση της ΣΣΕ όπως είχε πριν.

Ας δώσουμε δυναμικό παρών!

*Αναχώρηση με πούλμαν από την πλ. Κάνιγγος, στις 08.00 το πρωί της Δευτέρας 18/03.

**Προσέλευση στις 07.45.

Περισσότερα

συνεντευξη τυπου για τις σσε // 21-01-2019

Στην συνέντευξη τύπου στο “REX”, μίλησαν, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Δημήτρης Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του ΠΜΣ, Β. Παρασκευόπουλος και ο Δημήτρης Καταλειφός.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Γι’ αυτό και θα νικήσει.

Περισσότερα

το νεο βιντεο για τις σσε

Νέο βίντεο για την ενίσχυση του αγώνα που κάνει το σωματείο για τις ΣΣΕ.

Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Το βίντεο εδώ.

Περισσότερα

σχετικα με την σταση του κθβε, της κυβέρνησης και τον αγωνα μας

Κάλεσμα για συσπείρωση όλων των συναδέλφων στο ΚΘΒΕ (και όχι μόνο) για την πάλη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που δεν υπογράφει η διοίκηση του οργανισμού.

Ενημερωθείτε για τις εξελίξεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας.

Στηρίζουμε πλήρως τον αγώνα των συναδέλφων μας για υπογραφή ΣΣΕ!

Περισσότερα

Η FIA, θερμός υποστηρικτής του αγώνα μας για ΣΣΕ, στο ελεύθερο!

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου

Μετά από κάλεσμα του σωματείου μας, η Διεθνής Ομοσπονδία Ηθοποιών δηλώνει την στήριξή της για την μάχη που δίνουμε στο ελεύθερο θέατρο, ώστε να κατακτήσουμε την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που μας αξίζει!

Ακολουθεί η απάντηση της FIA.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ηθοποιών (FIA) επεκτείνει την πλήρη υποστήριξή της στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, στον αγώνα του για την ανάκτηση των ελάχιστων αμοιβών και των αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας στο Ελεύθερο Θέατρο στην Ελλάδα.

Το δικαίωμα της οργάνωσης και της συλλογικής διαπραγμάτευσης είναι ένα από τα πιο θεμελιώδη για κάθε εργαζόμενο. Οι ερμηνευτές είναι εργαζόμενοι και αξίζουν να αναγνωρίζονται ως τέτοιοι και να απολαμβάνουν ίσων δικαιωμάτων, έστω και αν η φύση της τέχνης τους σημαίνει ότι το έργο μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμο ή διακοπτόμενο. Πράγματι, αυτό τους καθιστά ακόμη πιο ευάλωτους και τη διαβίωσή τους πιο επισφαλή. Η αποκατάσταση της συλλογικής διαπραγμάτευσης στο Εθνικό Θέατρο στην Ελλάδα το 2017 ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τους ερμηνευτές και ένα θεμέλιο για την περαιτέρω πρόοδο που εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας.

Ως εκ τούτου, η FIA καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει την ανάγκη για συλλογικές διαπραγματεύσεις εκ μέρους των εκτελεστών, όπου δεν υπάρχει, και να αναγνωρίσει, να επεκτείνει και να δώσει νομική ισχύ στις συλλογικές συμβάσεις στο Θέατρο. Καλεί τους Έλληνες εργοδότες να επανασυνδεθούν με τους ομολόγους τους στον τομέα του ελεύθερου θεάτρου και να καταλήξουν σε συμφωνία για έναν πιο βιώσιμο τομέα.

Οι ηθοποιοί στην Ελλάδα, λίκνο του δυτικού θεάτρου, αξίζουν τις συνθήκες εργασίας σύμφωνα με τις καλύτερες πρακτικές στην Ευρώπη.

Παραμένουμε στην πλήρη σας διάθεση, εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με τη FIA σε σχέση με αυτό το θέμα.

Με αλληλεγγύη,

Dominick LUQUER

Γενικός Γραμματέας

Βρυξέλες, Μάρτιος 06 2018

 

Ακολουθεί η απάντηση της FIA, και στις δύο γλώσσες, σε αρχεία .pdf.

2018_07.03 HAU_CBA Free Theatre

ΑΠΑΝΤΗΣΗ FIA

Leave a Reply