<>

συνεδριο ποθα

Μόνο με ζωντανές διαδικασίες, ανοιχτές σε όλους τους συναδέλφους, σε αγωνιστική κατεύθυνση, μπορούμε να ελπίζουμε σε μία Ομοσπονδία-στήριγμα των αγώνων των εργαζομένων του κλάδου μας.

Περισσότερα

ειδικο εποχικο βοηθημα 2018

Το εποχικό βοήθημα για το τρέχον έτος από τον ΟΑΕΔ και οι προϋποθέσεις για τους δικαιούχους.

Μην χάσετε την προθεσμία!

Ενημερωθείτε από το σωματείο!

Περισσότερα

Διευκολυνση για εγγραφη νεων μελων

Η τροποποίηση με την οποία διευκολύνεται η εγγραφή νέων συναδέλφων στο σωματείο, ισχύει ακόμα.

Γίνε μέλος στο σωματείο σου, δυνάμωσέ το, κάνε το πιο μαζικό!

Κάνε τώρα την αίτηση!

Περισσότερα

οι θεατες, συμπαραστατες του σεη

Με νέο γράμμα-κάλεσμα προς το κοινό για στήριξη στον αγώνα μας, δεκάδες συνάδελφοι βρίσκονται καθημερινά έξω από κεντρικά θέατρα της Αθήνας, κάνοντας γνωστή και στο κοινό την μάχη που δίνουμε για την ΣΣΕ.

Ζητώντας την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Την αλληλεγγύη τους.

Περισσότερα

Η FIA, θερμός υποστηρικτής του αγώνα μας για ΣΣΕ, στο ελεύθερο!

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου

Μετά από κάλεσμα του σωματείου μας, η Διεθνής Ομοσπονδία Ηθοποιών δηλώνει την στήριξή της για την μάχη που δίνουμε στο ελεύθερο θέατρο, ώστε να κατακτήσουμε την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που μας αξίζει!

Ακολουθεί η απάντηση της FIA.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ηθοποιών (FIA) επεκτείνει την πλήρη υποστήριξή της στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, στον αγώνα του για την ανάκτηση των ελάχιστων αμοιβών και των αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας στο Ελεύθερο Θέατρο στην Ελλάδα.

Το δικαίωμα της οργάνωσης και της συλλογικής διαπραγμάτευσης είναι ένα από τα πιο θεμελιώδη για κάθε εργαζόμενο. Οι ερμηνευτές είναι εργαζόμενοι και αξίζουν να αναγνωρίζονται ως τέτοιοι και να απολαμβάνουν ίσων δικαιωμάτων, έστω και αν η φύση της τέχνης τους σημαίνει ότι το έργο μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμο ή διακοπτόμενο. Πράγματι, αυτό τους καθιστά ακόμη πιο ευάλωτους και τη διαβίωσή τους πιο επισφαλή. Η αποκατάσταση της συλλογικής διαπραγμάτευσης στο Εθνικό Θέατρο στην Ελλάδα το 2017 ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τους ερμηνευτές και ένα θεμέλιο για την περαιτέρω πρόοδο που εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας.

Ως εκ τούτου, η FIA καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει την ανάγκη για συλλογικές διαπραγματεύσεις εκ μέρους των εκτελεστών, όπου δεν υπάρχει, και να αναγνωρίσει, να επεκτείνει και να δώσει νομική ισχύ στις συλλογικές συμβάσεις στο Θέατρο. Καλεί τους Έλληνες εργοδότες να επανασυνδεθούν με τους ομολόγους τους στον τομέα του ελεύθερου θεάτρου και να καταλήξουν σε συμφωνία για έναν πιο βιώσιμο τομέα.

Οι ηθοποιοί στην Ελλάδα, λίκνο του δυτικού θεάτρου, αξίζουν τις συνθήκες εργασίας σύμφωνα με τις καλύτερες πρακτικές στην Ευρώπη.

Παραμένουμε στην πλήρη σας διάθεση, εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με τη FIA σε σχέση με αυτό το θέμα.

Με αλληλεγγύη,

Dominick LUQUER

Γενικός Γραμματέας

Βρυξέλες, Μάρτιος 06 2018

 

Ακολουθεί η απάντηση της FIA, και στις δύο γλώσσες, σε αρχεία .pdf.

2018_07.03 HAU_CBA Free Theatre

ΑΠΑΝΤΗΣΗ FIA

Leave a Reply