<>

νεα διευθυνση κινητοποιησης στην “people entertainment”

Αλλάζει η διεύθυνση για την αυριανή (σημ. Πέμπτη 21 Ιούνη 2018) κινητοποίηση στην εταιρία παραγωγής θεαμάτων “People Entertainment”.

Νέα διεύθυνση, Μεσογείων 123 και Μονής Κύκκου 2, περιοχή Κατεχάκη, μετρό “Κατεχάκη”.

Ώρα: ίδια, 12.00 το μεσιμέρι.

Όλες, όλοι εκεί!

Περισσότερα

προγραμμα κινητοποιησεων/ εξορμησεων για την σσε

“Στο φούλ οι μηχανές” για την κλιμακωση του αγώνα, την ώρα που η θερινή περίοδος ξεκινά.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του διμήνου έχει ώς εξής:

  • Τετάρτη 6/6 | Κινητοποίηση έξω από την επιχείρηση “Θεατρικές Σκηνές”
  • Σάββατο 9/6 | Ενημέρωση του κοινού στην 1η μέρα του “Φεστιβάλ Αθηνών κ Επιδαύρου”
  • Πέμπτη 14/6, ώρα 12.00 | Κινητοποίηση έξω από την έδρα των θεατρικών επιχειρήσεων Μαροσούλη (Δεριγνύ 10, θέατρο “Αθηνά”)
  • Πέμπτη 21/06, ώρα 12.00 | Κινητοποίηση στην έδρα της επιχείρησης “People Entertainment” (Μεσογείων 123 και Μονής Κύκκου 2, Κατεχάκη)
  • Δευτέρα, 11/07, ώρα 19.30 | Ενημέρωση του κοινού στο “Ηρώδειο”, στην παράσταση “Αντιγόνη”.

 

To be continued…

Περισσότερα

Διευκολυνση για εγγραφη νεων μελων

Η τροποποίηση με την οποία διευκολύνεται η εγγραφή νέων συναδέλφων στο σωματείο, ισχύει ακόμα.

Γίνε μέλος στο σωματείο σου, δυνάμωσέ το, κάνε το πιο μαζικό!

Κάνε τώρα την αίτηση!

Περισσότερα

Το ΣΕΗ στο web radio του ΠΑΜΕ

Η φωνή του ΣΕΗ από αυτήν την Τρίτη 6 Μάρτη 2018 και κάθε δεύτερη Τρίτη, στις 18.00-19.00, στο ιντερνετικό ραδιόφωνο του ΠΑΜΕ!

Συντονιστείτε και στηρίξτε!

Καλή μας συνέχεια!

Περισσότερα

Η FIA, θερμός υποστηρικτής του αγώνα μας για ΣΣΕ, στο ελεύθερο!

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου

Μετά από κάλεσμα του σωματείου μας, η Διεθνής Ομοσπονδία Ηθοποιών δηλώνει την στήριξή της για την μάχη που δίνουμε στο ελεύθερο θέατρο, ώστε να κατακτήσουμε την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που μας αξίζει!

Ακολουθεί η απάντηση της FIA.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ηθοποιών (FIA) επεκτείνει την πλήρη υποστήριξή της στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, στον αγώνα του για την ανάκτηση των ελάχιστων αμοιβών και των αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας στο Ελεύθερο Θέατρο στην Ελλάδα.

Το δικαίωμα της οργάνωσης και της συλλογικής διαπραγμάτευσης είναι ένα από τα πιο θεμελιώδη για κάθε εργαζόμενο. Οι ερμηνευτές είναι εργαζόμενοι και αξίζουν να αναγνωρίζονται ως τέτοιοι και να απολαμβάνουν ίσων δικαιωμάτων, έστω και αν η φύση της τέχνης τους σημαίνει ότι το έργο μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμο ή διακοπτόμενο. Πράγματι, αυτό τους καθιστά ακόμη πιο ευάλωτους και τη διαβίωσή τους πιο επισφαλή. Η αποκατάσταση της συλλογικής διαπραγμάτευσης στο Εθνικό Θέατρο στην Ελλάδα το 2017 ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τους ερμηνευτές και ένα θεμέλιο για την περαιτέρω πρόοδο που εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας.

Ως εκ τούτου, η FIA καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει την ανάγκη για συλλογικές διαπραγματεύσεις εκ μέρους των εκτελεστών, όπου δεν υπάρχει, και να αναγνωρίσει, να επεκτείνει και να δώσει νομική ισχύ στις συλλογικές συμβάσεις στο Θέατρο. Καλεί τους Έλληνες εργοδότες να επανασυνδεθούν με τους ομολόγους τους στον τομέα του ελεύθερου θεάτρου και να καταλήξουν σε συμφωνία για έναν πιο βιώσιμο τομέα.

Οι ηθοποιοί στην Ελλάδα, λίκνο του δυτικού θεάτρου, αξίζουν τις συνθήκες εργασίας σύμφωνα με τις καλύτερες πρακτικές στην Ευρώπη.

Παραμένουμε στην πλήρη σας διάθεση, εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με τη FIA σε σχέση με αυτό το θέμα.

Με αλληλεγγύη,

Dominick LUQUER

Γενικός Γραμματέας

Βρυξέλες, Μάρτιος 06 2018

 

Ακολουθεί η απάντηση της FIA, και στις δύο γλώσσες, σε αρχεία .pdf.

2018_07.03 HAU_CBA Free Theatre

ΑΠΑΝΤΗΣΗ FIA

Leave a Reply