<>

Συνελευση μπροστα στις εκλογες του ΣΕΗ

Η καθιερωμένη Γενική Συνέλευση του κλάδου μας (εν όψει των εκλογών του) στο θέατρο “Διάνα”, τη Δευτέρα, 26 Μάρτη 2018, στις 17.00.

Συζητάμε για την απερχόμενη διοίκηση, σχεδιάζουμε για τα επόμενα δύο χρόνια, εν μέσω του μεγάλου αγώνα μας για την ΣΣΕ στο ελεύθερο!

Μαζικοποιούμε το σωματείο μας! Κλιμακώνουμε τη δράση μας μετά την επιτυχημένη απεργία!

Όλοι, ολες εκεί!

Περισσότερα για την Γενική Συνέλευση εδώ.

Περισσότερα για τις εκλογές και την διακύρηξη εδώ.

Μεχρι τις 27 Μαρτη για το φετινο τουρνουα 5χ5 ΠΑΜΕ

Παρατείνεται μέχρι τις 27 Μάρτη 2018 η δήλωση συμμετοχής ομάδων στο 12ο Εργατικό Πρωτάθλημα Νέων του ΠΑΜΕ.

Η Γραμματεία Νέων του μετώπου καλεί όσους επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στα σωματεία τους.

Εμείς, φυσικά, συγκεντρώνουμε ακόμα συμμετοχές παικτών!

Σπεύσατε! Για το ΣΕΗ!

Περισσότερα

Ανακοινωση για τις δηλωσεις νεφελουδη

Με ξεκάθαρη και ανυποχώρητη στάση απαντά, το σωματείο μας, στις δηλώσεις του γ.γ. του Υπ. Εργασίας, σε σχέση με τον αγώνα μας.

Είμαστε ενωμένοι.

Αποφασισμένοι.

Περισσότερα

Το ΣΕΗ στο web radio του ΠΑΜΕ

Η φωνή του ΣΕΗ από αυτήν την Τρίτη 6 Μάρτη 2018 και κάθε δεύτερη Τρίτη, στις 18.00-19.00, στο ιντερνετικό ραδιόφωνο του ΠΑΜΕ!

Συντονιστείτε και στηρίξτε!

Καλή μας συνέχεια!

Περισσότερα

Η FIA, θερμός υποστηρικτής του αγώνα μας για ΣΣΕ, στο ελεύθερο!

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου

Μετά από κάλεσμα του σωματείου μας, η Διεθνής Ομοσπονδία Ηθοποιών δηλώνει την στήριξή της για την μάχη που δίνουμε στο ελεύθερο θέατρο, ώστε να κατακτήσουμε την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που μας αξίζει!

Ακολουθεί η απάντηση της FIA.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ηθοποιών (FIA) επεκτείνει την πλήρη υποστήριξή της στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, στον αγώνα του για την ανάκτηση των ελάχιστων αμοιβών και των αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας στο Ελεύθερο Θέατρο στην Ελλάδα.

Το δικαίωμα της οργάνωσης και της συλλογικής διαπραγμάτευσης είναι ένα από τα πιο θεμελιώδη για κάθε εργαζόμενο. Οι ερμηνευτές είναι εργαζόμενοι και αξίζουν να αναγνωρίζονται ως τέτοιοι και να απολαμβάνουν ίσων δικαιωμάτων, έστω και αν η φύση της τέχνης τους σημαίνει ότι το έργο μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμο ή διακοπτόμενο. Πράγματι, αυτό τους καθιστά ακόμη πιο ευάλωτους και τη διαβίωσή τους πιο επισφαλή. Η αποκατάσταση της συλλογικής διαπραγμάτευσης στο Εθνικό Θέατρο στην Ελλάδα το 2017 ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τους ερμηνευτές και ένα θεμέλιο για την περαιτέρω πρόοδο που εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας.

Ως εκ τούτου, η FIA καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει την ανάγκη για συλλογικές διαπραγματεύσεις εκ μέρους των εκτελεστών, όπου δεν υπάρχει, και να αναγνωρίσει, να επεκτείνει και να δώσει νομική ισχύ στις συλλογικές συμβάσεις στο Θέατρο. Καλεί τους Έλληνες εργοδότες να επανασυνδεθούν με τους ομολόγους τους στον τομέα του ελεύθερου θεάτρου και να καταλήξουν σε συμφωνία για έναν πιο βιώσιμο τομέα.

Οι ηθοποιοί στην Ελλάδα, λίκνο του δυτικού θεάτρου, αξίζουν τις συνθήκες εργασίας σύμφωνα με τις καλύτερες πρακτικές στην Ευρώπη.

Παραμένουμε στην πλήρη σας διάθεση, εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με τη FIA σε σχέση με αυτό το θέμα.

Με αλληλεγγύη,

Dominick LUQUER

Γενικός Γραμματέας

Βρυξέλες, Μάρτιος 06 2018

 

Ακολουθεί η απάντηση της FIA, και στις δύο γλώσσες, σε αρχεία .pdf.

2018_07.03 HAU_CBA Free Theatre

ΑΠΑΝΤΗΣΗ FIA

Leave a Reply