<>

Πανκαλλιτεχνική Κινητοποίηση στα Προπύλαια

Με όλες μας τις δυνάμεις και με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο του αγώνα μας, συμμετέχουμε στην Μεγάλη Κινητοποίηση των Σωματείων, την Τετάρτη, 3 Ιούνη 2020, στα Προπύλαια, στις 12.00!

Όλοι μαζί, μια γροθιά!

Όλοι μαζί, #mazi_dynatoi !

Περισσότερα

Οικονομικές Διευκολύνσεις για τις εκλογές

Βοηθώντας όλο και περισσότερα μέλη μας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αλλά και περισσότερους ακόμα να γίνουν μέλη στο σωματείο, προχωράμε σε οικονομικά μέτρα μπροστά στις εκλογές.

Ενημερωθείτε άμεσα στις αντίστοιχες γραμματείες ΣΕΗ, ΤΑΣΕΗ.

#mazi_dynatoi

Περισσότερα

Σχετικά με το κακοστημένο “Μητρώο Καλλιτεχνών” της κυβέρνησης

Όσο “ενδιαφέρεται” η εργοδοσία για το αν θα επιβιώσουμε, άλλο τόσο “ενδιαφέρεται” η κυβέρνηση για το αν είμαστε καλλιτέχνες ή όχι.

Δεν θα επιτρέψουμε να μας ξεγελάσουν πάλι.

Συνεχίζουμε τον αγώνα!

#mazi_dynatoi

Περισσότερα

Αρχαιρεσίες 2020

Με εκλογές στα τέλη Ιούνη, προχωράμε το επόμενο διάστημα, έχοντας κύριο μέλημά μας τις διεκδικήσεις του κλάδου.

Παίρνουμε όλοι, μαζικά μέρος στις εκλογές του Σωματείου μας, στις 20-25 Ιούνη και στην Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 13 Ιούνη!

#mazi_dynatoi

Περισσότερα

Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής στο Σωματείο

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου,Κάλεσμα-Πρόσκληση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από μεγάλη ανάγκη για εγγραφή συναδέλφων στο σωματείο, ξεκινάμε από σήμερα μεγάλη καμπάνια αιτήσεων εγγραφής μέσω των ηλεκτρονικών μας μέσων.

Το σωματείο μας δίνει αγώνα, εδώ και αρκετά χρόνια, για μαζικές εγγραφές συναδέλφων, για μαζικοποίηση του σωματείου μας, του συνδικαλιστικού μας φορέα. Γι’ αυτό και υπάρχει σε ισχύ η δυνατότητα εγγραφής “τακτικών μελών” με πτυχίο (ή βεβαίωση) και 75 αποδεδειγμένες εργάσιμες ημέρες στον κλάδο (ένσημα, προγράμματα, βεβαιώσεις αποδοχών/εργοδοτών κλπ.)

Σε αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο, με δεδομένη την όλο και επεκτεινόμενη εργοδοτική ασυδοσία και τις ασταμάτητες καταγγελίες που δεχόμαστε, την δυσκολία για επαφή αλλά και ουσιαστική διεκδίκηση, καλούμε όλους κι όλες τις συναδέλφους να κάνουν το βήμα και να γραφτούν στο σωματείο.

Παρά την αδυναμία φυσικής παρουσίας στα γραφεία του σωματείου μας και εγγραφής από εκεί, η αίτηση μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά, (1) “κατεβάζοντας” την παρακάτω φόρμα εγγραφής, (2) συμπληρώνοντάς την και (3) αποστέλλοντάς την στο swmateio.ithopoiwn@gmail.com, σε οποιαδήποτε μορφή [word] ή [.pdf], ΜΕ ΘΕΜΑ “ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΕΗ”, συνοδευόμενη και από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση, (1) καλέστε στα 210.3817369, 210.3833742, ή (2) στείλτε μήνυμα στο swmateio.ithopoiwn@gmail.com ή στην επίσημη σελίδα του ΣΕΗ στο FB ή στο Twitter.

Έπειτα, και αφού εγγριθεί η αίτηση εγγραφής σας με τα παρακάτω δικαιολογητικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ, ολοκληρώνετε την εγγραφή σας με 38 ευρώ.


Δικαιολογητικά:

 1. Πτυχίο αναγνωρισμένης δραματικής σχολής ή βεβαίωση σπουδών,
 2. Καρτέλα ενσήμων ΙΚΑ (“Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης Μισθωτών” μέσω ΕΦΚΑ, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από το www.efka.gov.gr, με τους κωδικούς σας taxisnet, σε [word] ή [.pdf] μορφή ή φωτό) ή κάποιο συμβόλαιο ως ηθοποιός,
 3. Αποδεικτικά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ παραστάσεων/συμμετοχών σε κινηματογράφο, TV ή αλλού (“προγράμματα”, βεβαιώσεις, links),
 4. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου,
 5. Φωτογραφία προσώπου (τύπου αστυνομικής ταυτότητας, π.χ. 35×35 cm.)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΦΟΡΜΑΣ

 • Αφήστε το σημείο “Όπως εγκρίνετε την αίτηση εγγραφής μου ως …… μέλος” κενό, για συμπλήρωση από την γραμματεία.
 • Συμπληρώστε τα ατομικά, προσωπικά σας στοιχεία για να έχουμε τη δυνατότητα επικοινωνίας και απαραιτήτως ένα έγκυρο e-mail.
 • Στα εργασιακά στοιχεία συμπληρώστε (1) τον Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ, (2) τον αριθμό ενσήμων (αν δεν τον γνωρίζετε, αφήστε το κενό), (3) από ποιές παραγωγές (εταιρίες παραγωγής/θιάσους/εργοδότες), (4) ή συμβόλαιο από ποιόν εργοδότη ή εταιρία παραγωγής (σε περίπτωση που ΔΕΝ υπάρχει προϋπηρεσία – για νέους ηθοποιούς)
 • Τέλος, συμπληρώστε (1) την σχολή από την οποία αποκτήθηκε ο τίτλος σπουδών και (2) το έτος αποφοίτησης.

** Αν υπάρχει εκκρεμής υπόθεση διεκδίκησης ενσήμων από καταγγελία, επισυνάψτε και το αντίστοιχο έγγραφο (σε [word] ή [.pdf] μορφή).

10 Responses to "Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής στο Σωματείο"

 1. Βίκυ Μαστρογιάννη Posted on 30 April 2020 at 17:41

  Καλησπέρα σε όλους. Είμαι ήδη,εδώ και χρόνια γραμμένη στο σωματείο, μπορείτε παρακαλώ να μου στέλνετε ενημερωτικά δελτία για τις δράσεις μας? Τυχαία έμαθα για την σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο. Ευχαριστώ πολύ

  • Swmateio.Ellinon.Ithopoiwn Posted on 30 April 2020 at 19:30

   Εννοείται πως μπορούμε και ΠΡΕΠΕΙ να σε ενημερώνουμε, συναδέλφισσα. Σε ευχαριστούμε που μας το αναφέρεις.
   Μπορείς, ωστόσο, να ενημερώνεσαι και ανά πάσα στιγμή από την ιστοσελίδα μας εδώ, όπως και από την επίσημη σελίδα μας στο Facebook.
   Καλή συνέχεια! #mazi_dynatoi

 2. Σοφια Δερμιτζάκη Posted on 2 May 2020 at 09:41

  καλημερα! Ημουν εγγεγραμμένη παλιότερα στο ΣΕΗ. Τα τελευταια 8 χρόνια ζω και δουλευω στο Ηράκλειο της Κρήτης. Πως μπορώ να ανανεώσω την εγγραφή μου;

  • Swmateio.Ellinon.Ithopoiwn Posted on 3 May 2020 at 23:00

   Συναδέλφισσα, μπορείς να επανεγγραφείς στο σωματείο μας με μια αίτηση που θα βρεις σε αυτή τη σελίδα ή στα γραφεία μας, μόλις αρθεί η απαγόρευση και επαναλειτουργήσουν.
   Καλή συέχεια! #mazi_dynatoi

 3. Elli P. Posted on 3 May 2020 at 01:04

  Καλησπέρα σας. Έχω αποφοιτήσει από Δραματική Σχολή, έχω τη σχετική βεβαίωση (της σχολής, όχι μέσω υπουργείου) κι έχω πάρει μέρος σε αρκετές παραστάσεις από τότε που αποφοίτησα. Δυστυχώς ένσημα κολληθηκαν μόνο 2 κι απο αποδεικτικά έχω μόνο υλικό των υπολοίπων παραστάσεων (flyers, αφίσες, δελτία τύπου κλπ) Θα μπορούσα να γραφτώ στο σωματείο έστω ως προστατευομενο μέλος με βάση αυτά τα δεδομένα; Είχα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη γραμματεία σας και μου είχαν δώσει θετική απάντηση λίγο πριν την καραντίνα αλλά θα ήθελα να βεβαιωθώ. Ευχαριστώ.

  • Swmateio.Ellinon.Ithopoiwn Posted on 3 May 2020 at 23:04

   Και βέβαια μπορείς, συναδέλφισσα, όπως ακριβώς σε ενημερώσαμε. Συμπλήρωσε την αίτηση και επισύναψε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να γνωρίζουμε τα σχετικά με την δραστηριότητά σου στον χώρο και μόλις εγκριθεί θα λάβεις σχετική ενημέρωση.
   Καλή δύναμη! #mazi_dynatoi

 4. Μαρία Α. Posted on 5 May 2020 at 12:26

  Καλημέρα και καλό μήνα!
  1-Είμαι γραμμένη στο σωματείο όμως ως προστατευόμενο μέλος, θυμίστε μου πόσα είναι τα ένσημα για ενεργό μέλος (έχω πτυχίο , όχι από υπουργείο). Αν τα έχω τί κάνω; νέα αίτηση;;
  2- Τι κάνω για να ανανεώσω την εγγραφή μου καθώς από το 2018 δεν έχω ανανεώσει λόγω δυσκολίας να παρευρεθώ στα γραφεία.Υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης με e-banking και όχι από κοντά;;

  • Swmateio.Ellinon.Ithopoiwn Posted on 5 May 2020 at 23:07

   Συναδέλφισσα, Για να γίνεις τακτικό (ενεργό) μέλος, πέρα από το πτυχίο σου (υπουργείου ή όχι), χρειάζεται να αποδείξεις τουλάχιστον 75 επαγγελματικές εργάσιμες ημέρες στον κλάδο με οποιονδήποτε τρόπο.
   Για να ανανεώσεις την ατέλειά σου, θα πρέπει να την αποστείλεις στα γραφεία μας και να καταθέσεις τα χρήματα σε λογαριασμό που θα σου πει η γραμματεία μας (μέιλ).
   Καλή συνέχεια! #mazi_dynatoi

 5. Elli P. Posted on 20 May 2020 at 15:45

  Καλησπέρα και πάλι. Όπως έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο είμαι απόφοιτη δραματικής σχολής (όχι μέσω υπουργείου) κι έχω υλικό παραστάσεων (δελτία τύπου κλπ) να προσκομίσω ώστε να αποδειχθεί η δραστηριότητά μου στον χώρο γιατί δυστυχώς τα ένσημά μου είναι μόνο δύο. Θα ήθελα να γίνω προστατευόμενο μέλος για αρχή. Ωστόσο επικοινώνησα με τη σχολή μου για να πάρω στα χέρια μου τη βεβαίωση αποφοίτησής και μου είπαν πως δε δίνουν πια απλές βεβαιώσεις όπως νόμιζα, μόνο το πτυχίο το οποίο κοστίζει 300 ή 350 ευρώ αν θυμάμαι καλά και δεν τα έχω αυτήν την περίοδο ώστε να τα διαθέσω. Τι μπορώ να κάνω εφόσον δεν έχω στα χέρια μου την απαραίτητη βεβαίωση αποφοίτησης ώστε να εγγραφώ; Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να το αποδείξω ή να το διαπιστώσετε εσείς; Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι.

  • Swmateio.Ellinon.Ithopoiwn Posted on 28 May 2020 at 02:00

   Αρχικά, να σε ενημερώσουμε ότι όλες οι σχολές έχουν την δυνατότητα να δώσουν Βεβαίωση Σπουδών, η οποία οφείλει να δίνεται και δωρεάν, για κάθε νόμιμη χρήση. Επίσης, δεν είσαι υποχρεωμένη να πληρώσεις για το πτυχίο σου, το οποίο ήδη έχεις πλρώσει με τις σπουδές σου τόσα χρόνια.
   Μετά, η διοίκηση του ΣΕΗ, καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να εγγράφονται στο σωματείο όσο περισσότεροι συνάδελφοι γίνεται, προσπερώντας εμπόδια. Αυτό, όμως απαιτεί και μια τυπικότητα σε σχέση με την εξέταση δικαιολογητικών.
   Το καλύτερο είναι να ξαναέρθεις σε επαφή με την σχολή αποφοίτησής σου, να ζητήσεις μια Βεβαίωση Σπουδών και να την καταθέσεις, ώστε όταν -μελλοντικά- θα πληρείς και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις, να πάρεις την ιδιότητα του τακτικού μέλους στο σωματείο σου.
   Καλή συνέχεια. #mazi_dynatoi

Leave a Reply