<>

εκτακτη γενικη συνελευση

Το φλέγον ζήτημα των ΣΣΕ στον κλάδο και η μαχητική, καθολική συμμετοχή στην απεργία στις 8 Νοέμβρη, θα συζητηθούν στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, στο “Μικρό Παλλάς”.

Για να μπούν μπροστά οι δικές μας ανάγκες, είναι ανάγκη να είμαστε όλες και όλοι εκεί!

Περισσότερα

Διευκολυνση για εγγραφη νεων μελων

Η τροποποίηση με την οποία διευκολύνεται η εγγραφή νέων συναδέλφων στο σωματείο, ισχύει ακόμα.

Γίνε μέλος στο σωματείο σου, δυνάμωσέ το, κάνε το πιο μαζικό!

Κάνε τώρα την αίτηση!

Περισσότερα

οι θεατες, συμπαραστατες του σεη

Με νέο γράμμα-κάλεσμα προς το κοινό για στήριξη στον αγώνα μας, δεκάδες συνάδελφοι βρίσκονται καθημερινά έξω από κεντρικά θέατρα της Αθήνας, κάνοντας γνωστή και στο κοινό την μάχη που δίνουμε για την ΣΣΕ.

Ζητώντας την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Την αλληλεγγύη τους.

Περισσότερα

Ολοι οι καλλιτεχνες στο πλαι μας !!!

Να στηρίξουν όλοι οι άνθρωποι των τεχνών, από όλους τους χώρους, τον αγώνα του ΣΕΗ και του ΠΜΣ, καλεί το σωματείο μας.

Το κείμενο των υπογραφών στήριξης, υπόθεση όλων των τεχνών!

Περισσότερα

Κάλεσμα για την Απεργία στις 14/12/’17 και Γ.Σ. στις 18/12/’17 στο “Αλίκη”

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου

Συνάδελφοι,

Το σωματείο μας συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις, καλώντας όλο τον κλάδο να κάνει το ίδιο, στην πανελλαδική πανεργατική απεργία με το Π.Α.ΜΕ., την ερχόμενη Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017, 10.30 στην Ομόνοια.

Ταυτόχρονα καλεί σε νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.), στις 18 Δεκέμβρη 2017, στις 18.30, στο θέατρο “Αλίκη” (Αμερικής 4, Αθήνα), για την περαιτέρω συνέχεια της μάχης σχετικά με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.).

 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Κάνουμε τη Γενική Απεργία δική μας υπόθεση.

 

Συνάδελφοι,

Με βάση τις αποφάσεις που πήραμε και τη συζήτηση που έγινε  στη Γενική μας Συνέλευση στις 13 Νοέμβρη, έχουμε προχωρήσει ήδη τις ενέργειές μας για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η Απεργία στις 14 Δεκέμβρη μας βρίσκει εν μέσω διαπραγματεύσεων με την εργοδοσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα πρώτα επιχειρήματα που ακούσαμε από εργοδότες είναι ότι οι συνθήκες εργασίας με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι όλοι καθημερινά στο θέατρο είναι καθόλα νόμιμες! Νόμιμο λοιπόν είναι για την εργοδοσία το καθεστώς ωρομισθίας, οι απλήρωτες πρόβες, η απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τα ατομικά συμφωνητικά που δεν εξασφαλίζουν ούτε το ελάχιστο σε ότι αφορά τη διάρκεια της εργασίας μας και τους όρους αυτής.  Νόμιμο όμως είναι γιατί η κυβέρνηση έχει στρώσει όλο το έδαφος στους εργοδότες, τους έχει δώσει όλο το νομικό οπλοστάσιο που τους επιτρέπει να εφαρμόζουν τους όρους εργασίας που όλοι βιώνουμε.

Η απεργία στις 14 Δεκέμβρη είναι όπλο στα χέρια μας ενόψει και των διαπραγματεύσεων.
Στέλνουμε το δικό μας μήνυμα.
Απεργούμε.

Απεργούμε γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Τη δουλειά με ποσοστά, την απουσία σύμβασης στον κλάδο. Δεν μπορούμε να δεχτούμε για άλλη μια φορά τις περικοπές στην υγεία, την ασφάλιση, την παιδεία και τον πολιτισμό.
Απεργούμε γιατί δεν δεχόμαστε να ακούμε: « ότι σε αυτή την πορεία επιχειρηματίες και ηθοποιοί είμαστε συνοδοιπόροι!». Είμαστε άραγε συνοδοιπόροι όταν πολλοί από τους συναδέλφους δεν έχουν ούτε βιβλιάριο ασθενείας; Είμαστε συνοδοιπόροι όταν για τους νέους συναδέλφους μας η δημιουργία οικογένειας είναι άπιαστο όνειρο; Είμαστε συνοδοιπόροι όταν τους μήνες των προβών παραμένουμε απλήρωτοι;

Δε δεχόμαστε την κατάσταση που βιώνουμε η πλειοψηφία των εργαζομένων, να μην ξέρουμε πως θα ζήσουμε αύριο εμείς και οι οικογένειές μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να ξεπεραστεί η κρίση χωρίς να θιγούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Κάνουν ότι περνά απ’ το χέρι τους για την ανάπτυξη της κερδοφορίας. Δεν τους αρκούν όμως αυτά, οι επιδιώξεις τους προχωρούν παρακάτω. Είναι έτοιμοι να βγάλουν στο σφυρί δεκάδες χιλιάδες λαϊκές κατοικίες. Ετοιμάζουν μεγαλύτερα εμπόδια για την κήρυξη της Απεργίας με αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. Φέρνουν το νέο προϋπολογισμό για το 2018 που προβλέπει ακόμα μεγαλύτερα έσοδα από φόρους, περικοπές σε Υγεία – Πρόνοια – Ασφάλιση που φτάνουν τα 2 δις ευρώ. Ολοκληρώνουν την αξιολόγηση με τους θεσμούς που περιέχει περίπου 95 νέα μέτρα.

Ο δικός μας δρόμος δεν είναι αυτός της υπομονής και της μοιρολατρίας. Ο δικός μας δρόμος δε μπορεί να είναι ατομικός. Αντίθετα περνά μέσα από την οργάνωση του Συνόλου των εργαζομένων με βάση τα κοινά μας συμφέροντα. Η προετοιμασία της Απεργίας στις 14 Δεκέμβρη σε κάθε χώρο είναι βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

Η επιτυχία της Απεργίας και του Απεργιακού Συλλαλητηρίου είναι απάντηση στις επιδιώξεις του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, της Τρόικας και του πολιτικού τους προσωπικού. Είναι απάντηση στη χυδαία προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μας εξαπατήσει για τις προθέσεις της, βάζοντας στη λοταρία της εφορίας τις ελπίδες μας για μια καλύτερη ζωή και που τσακίστηκαν από τη βαριά φορολογία. Ή που από τη μια μας δίνει το μέρισμα και από την άλλη μας παίρνει το διαμέρισμα.

Η επιτυχία της απεργίας είναι βήμα στην οργάνωση του κλάδου μπροστά στην αγωνιστική διεκδίκηση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και στο Ελεύθερο Θέατρο. Με τη μαζική μας συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση δίνουμε το δικό μας μήνυμα στις προσπάθειες αυτές.

Καλούμε:  

  • Σε συμμετοχή στην Απεργία και στο Απεργιακό Συλλαλητήριο στις 14 Δεκέμβρη στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ. με το ΠΑΜΕ, παλεύοντας :
  • Για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας υποχρεωτικές για κάθε χώρο. Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Διεύρυνση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.
  • Υπεράσπιση της κατοικίας.
  • Ενάντια στο νέο προϋπολογισμό της αφαίμαξης.
  • Ενάντια στην καταστολή που η κυβέρνηση την αυξάνει για να περάσει τα νέα σκληρά μέτρα.
  • Σε μαζική συμμετοχή στην τρίτη έκτακτη Γενική Συνέλευση του κλάδου, τη Δευτέρα 18/12 και ώρα_18.30_ στο θέατρο ΑΛΙΚΗ (Αμερικής 4) όπου θα ενημερωθούμε, θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, μέσα στην περίοδο των εορτών, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Ελεύθερο Θέατρο.

 

 

Το ΔΣ του ΣΕΗ

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση σε .pdf.

ΑΠΕΡΓΙΑ 14/12 Κ ΓΣ 18/12

Leave a Reply