<>

παραταση υποβολης αιτησεων για το 5ο φεστιβαλ οεθ-σεη

Για έναν μήνα ακόμα θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή οι εταιρικοί θίασοι, ώστε να συμμετάσχουν στο 5ο φεστιβάλ του ΟΕΘ.

Επικοινωνήστε με το σωματείο και την γραμματεία του ΟΕΘ σήμερα!

Περισσότερα

Υπογραφες εναντια στην Ελληνοαμερικανικη “συμφωνια αμοιβαιας αμυντικης συνεργασιας”

Διατρανώνουμε τη θέλησή μας για συνέχιση της πάλης ενάντια στις ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.

Περισσότερα

#5 φεστιβαλ ΟΕΘ ΣΕΗ


Τον Γενάρη του 2020 θα πραγματοποιηθεί το 5ο φεστιβάλ του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων του ΣΕΗ.

Ενημερωθείτε για τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά!


 

Περισσότερα

το νεο βιντεο για τις σσε

Νέο βίντεο για την ενίσχυση του αγώνα που κάνει το σωματείο για τις ΣΣΕ.

Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Το βίντεο εδώ.

Περισσότερα

Κάλεσμα του ΣΕΗ στο Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ., 13/9, Ομόνοια, 19.00.

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου

Αθήνα, 10/09/2018

Συνάδελφοι, Βρισκόμαστε μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όπου για μια ακόμα φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να βαφτίσει για ακόμα μια φορά «το κρέας ψάρι», εφευρίσκει καινούργιους τίτλους για τα παραμύθια που πλασάρει στον λαό όπως ««επιστροφή στην κανονικότητα» ή «τέλος των μνημονίων». Προσπαθεί να κρύψει ότι συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει συμφωνήσει σε ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060. Ότι η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται πατάει στα αποκαΐδια των δικών μας δικαιωμάτων, στο πετσόκομμα των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών, στα χαράτσια και την φοροληστ εία. Ότι η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται πάει χέρι χέρι με τους ιμπεριαλιστές δολοφόνους. Ότι η «ανάπτυξη» που θα έρθει θα είναι ανάπτυξη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί  έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στα όρια της εξαθλίωσης, ενώ ταυτόχρονα απουσιάζουν πλήρως τα έργα υποδομών με τα τραγικά αποτελέσματα που ζήσαμε φέτος το καλοκαίρι, με 98 νεκρούς ανάμεσά τους και μια συνάδελφός μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, όσο κι αν θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο, βρίσκουν και τον κλάδο μας για μια ακόμα χρονιά χωρίς συλλογική Σύμβαση, αφού παρά τις συνεχόμενες προσπάθειές μας, η κυβέρνηση συνεχίζει να διευκολύνει τους εργοδότες στη μη υπογραφή της. Ακόμα και αν πάρουμε υπόψη μας τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης σε σχέση με τις Συλλογικές Συμβάσεις, πρακτικά αυτό δεν μπορεί να ισχύσει αφού ο νόμος που υπέγραψαν για τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις προβλέπει πως αυτές θα είναι υποχρεωτικές μόνο εφόσον υπογραφούν από εργοδοτική ένωση η οποία θα εκπροσωπεί το 51% των εργοδοτών και θα απασχολεί το 51% των εργαζόμενων. Επιπλέον οι εργοδότες δεν έχουν υποχρέωση να προσκομίσουν το μητρώο μελών της ένωσής τους ώστε να διαπιστώνεται η δυνατότητα εφαρμογής του νόμου. Αντίστοιχα και η προσπάθεια του σωματείου για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στα ΔΗΠΕΘΕ, συναντά μεγάλες δυσκολίες, αφού από τη μια η χρηματοδότησή τους όλο και μειώνεται ενώ ταυτόχρονα   η ίδια νομοθεσία τους δίνει κάθε δικαίωμα να απασχολούν ηθοποιούς, χωρίς όρους εργασίας που να ανταποκρίνονται στο επάγγελμά μας. Οι τελευταίες εξελίξεις σε διάφορους χώρους εργασίας δείχνουν πως το «τέλος των μνημονίων», έχει κληροδοτήσει στην εργοδοσία ένα πλούσιο νομικό οπλοστάσιο, πίσω από το οποίο μπορεί να καλύπτεται και να τρομοκρατεί, να εκβιάζει και να απολύει. Η ανάκαμψή τους λοιπόν, θα μας βρει ακόμα μια χρονιά με μειωμένο το αφορολόγητο, με ωρομισθία, με υψηλά ποσοστά ανεργίας, χωρίς βιβλιάρια υγείας, με ακόμα πιο μειωμένες συντάξεις, με δεκάδες νεκρούς, με δεκάδες ΝΑΤΟικές βάσεις σπαρμένες στη χώρα μας. Δεν μπορούμε πια να μένουμε θεατές. Να μένουμε στην αναμονή. Έχει έρθει η ώρα να θέσουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες. Τη ζωή που αξίζουμε να ζήσουμε. Οργανώνουμε την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας:
  • Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο για Συλλογική Σύμβαση στο Ελεύθερο Θέατρο.
  • Διεκδικούμε υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης σε όλα τα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας.
  • Όχι στο αίσχος του κατώτατου και υπο-κατώτατου μισθού, κανείς εργαζόμενος κάτω από 751.
  • Καμία περικοπή σε συντάξεις-κοινωνικά δικαιώματα. Όχι στα χαράτσια και την φοροληστεία.
  • Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Θέλουμε την Ελλάδα γέφυρα της φιλίας των λαών όχι πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.
Καλούμε: Σε συμμετοχή στο κεντρικό συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στην Αθήνα (Ομόνοια 7 μ.μ.) και στα περιφερειακά συλλαλητήρια σε Πειραιά και Αν. Αττική (Ν. Μάκρη), την Πέμπτη 13/09   ⇒Η προσυγκέντρωση του Σωματείου είναι στην πλατεία Κάνιγγος στις 6.30 μ.μ.  

ΟΛΟΙ ΣΤO ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙO ΤΟΥ ΠΑΜΕ

THN ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7ΜΜ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΗ.

  Παρακάτω, το κείμενο σε pdf. ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 13_9 ΟΜΟΝΟΙΑ 19.00

Leave a Reply