<>

το Προγραμμα του 5ου φεστιβαλ οεθ-σεη

Το βιβλιαράκι με το πλήρες πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ του ΟΕΘ θα το βρέιτε όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ στο Θέατρο Βαφείο και στα γραφεία του σωματειου μας!!

Μην το χάσετε!

Μην χάσετε το Φεστιβάλ μας!!

Περισσότερα

επιτυχης η εκδηλωση για την καλλιτεχνικη παιδεια

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και ομιλητών, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η πρώτη εκδήλωση/ συζήτηση του σωματείου μας για την καλλιτεχνική εκπαίδευση και τις θεσεις του ΣΕΗ.

Διαβάστε τις ομιλίες και δείτε το φωτορεπορτάζ από την συζήτηση.

Συνεχίζουμε με την οργάνωση του αγώνα μας!!

Περισσότερα

Διευκολυνση για εγγραφη νεων μελων

Η τροποποίηση με την οποία διευκολύνεται η εγγραφή νέων συναδέλφων στο σωματείο, ισχύει ακόμα.

Γίνε μέλος στο σωματείο σου, δυνάμωσέ το, κάνε το πιο μαζικό!

Κάνε τώρα την αίτηση!

Περισσότερα

“Αθήνα, 26/02/19

Έσπευσε η ΠΟΘΑ να δηλώσει παρών στα αφεντικά!

Μέχρι πού θα φτάσουν;;;;

    Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καταγγέλλει την εσπευσμένη προσπάθεια της ΠΟΘΑ να στηρίξει κυβέρνηση και αφεντικά, κοινοποιώντας το ΔΤ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων που καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και τους συνδικαλιστές του γιατί διεκδίκησαν ένα συνέδριο  στην Ομοσπονδία ιδιωτικών Υπαλλήλων χωρίς την παρουσία “μπράβων” ιδιωτικών υπαλλήλων της εργοδοσίας, οπλοφόρων φρουρών των εργατοπατέρων της διοίκησης των κυβερνητικής πλειοψηφίας και των εργοδοτικών συνδικαλιστών.

    Πρόκειται για την συνέχεια των εκτεταμένων φαινομένων της σαπίλας που ξετυλίγονται με ιδιαίτερη ένταση το τελευταίο διάστημα στο συνδικαλιστικό κίνημα, σε μια προσπάθεια ενόψει του Συνεδρίου της ΓΣΣΕ, να επιβληθούν με κάθε τρόπο οι συμβιβασμένες θέσεις των ξεπουλημένων συνδικαλιστών που λυμαίνονται το κίνημα, για να μπορεί να μπει απρόσκοπτα πλάτη στον γενικότερο σχεδιασμό της εργοδοσίας και της κυβέρνησης για μια ζωή χωρίς δικαιώματα δικαιώματα και με μειωμένες απαιτήσεις. Να φιμωθεί κάθε φωνή που δεν συμβιβάζεται, να ισχύσει σιγή νεκροταφείου.

    Τα φαινόμενα  αυτά τα συναντήσαμε σε συνέδρια εργατικών κέντρων σε όλη τη χώρα, είτε με παρουσία των ΜΑΤ και ασφαλιτών, είτε με νοθείες . Δεν μας προκαλεί εντύπωση η στάση της νόθας διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, καθώς ευθυγραμμίζεται με το ρόλο που έχουν αναλάβει ως υπάλληλοι της κυβέρνησης, σπεύδοντας να στείλουν ατόφιο το ΔΤ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων

    Άλλωστε είναι πολύ πρόσφατες το ίδιο το συνέδριο της ΠΟΘΑ με τις νοθείες που ακολούθησαν.     Είναι πολύ πρόσφατη η στάση τους στη διεκδίκηση ΣΣΕ στο Κρατικό Θέατρο , όπου προσπάθησαν με την καθοδήγηση του Υπουργείου να απομονώσουν το ΣΕΗ με διάφορα τεχνάσματα.

    Είναι πρόσφατη και η στάση τους στην προσπάθεια που έκανε το Σωματείο μας μαζί με τον ΠΜΣ για Σύμβαση στο Ελεύθερο θέατρο , όπου ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τους εργοδότες και αρνήθηκαν μέχρι και την προκήρυξη απεργίας.

    Η ΠΟΘΑ έχει μετατραπεί σε παραμάγαζο του Υπουργείου Εργοδοσίας και ακριβώς ο ίδιος εκφυλισμός διατρέχει και τα συνέδρια αλλά και τις διαδικασίες τους. Έχουν εξαφανιστεί από κάθε γνήσια κινητοποίηση των εργαζόμενων, από κάθε προσπάθεια αναθέρμανσης των αγώνων, από κάθε αγώνα που αυτή την στιγμή συντελείται στους χώρους μας για υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ανάκτηση των απωλειών.  Νομίζουν πως με την ίδια τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, την τακτική της κατασυκοφάντησης, της επικοινωνιακής διαχείρισης μέσω της εύκολης πρόσβασης που απλόχερα τους παρέχεται θα μπορέσουν να καθυποτάξουν το αυτονόητο. Το δίκιο.

    Τους τσούζει που βρίσκουν εμπόδια στην τακτική τους από συνεπείς δυνάμεις του έντιμου συνδικαλισμού, από το ΠΑΜΕ. Και κυρίως τους πονάει που βρίσκει εμπόδιο η στρατηγική των αφεντικών τους, από την αντιμονοπωλιακή στρατηγική των εργαζομένων που φαίνεται συνεχώς να βρίσκει έδαφος.

Η απάντηση θα δοθεί στους αγώνες, στη συμμετοχή, στις μαζικές διαδικασίες. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να βγάλει συμπεράσματα από την συνολική δράση αυτών των δυνάμεων όπου κι αν βρίσκονται. Στην κάθε κυβέρνηση κάθε φορά, σε κάθε κόμμα κάθε λίγο, σε κάθε ξεπουλημένη διοίκηση στα σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα.

Για το ΣΕΗ

Ο Πρόεδρος

Η Γεν. Γραμματέας

Δημήτρης Αντωνιάδης

Ήρα Ρόκου”

Ακολουθεί το pdf.

Leave a Reply