<>

Πανκαλλιτεχνική Κινητοποίηση στα Προπύλαια

Με όλες μας τις δυνάμεις και με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο του αγώνα μας, συμμετέχουμε στην Μεγάλη Κινητοποίηση των Σωματείων, την Τετάρτη, 3 Ιούνη 2020, στα Προπύλαια, στις 12.00!

Όλοι μαζί, μια γροθιά!

Όλοι μαζί, #mazi_dynatoi !

Περισσότερα

Οικονομικές Διευκολύνσεις για τις εκλογές

Βοηθώντας όλο και περισσότερα μέλη μας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αλλά και περισσότερους ακόμα να γίνουν μέλη στο σωματείο, προχωράμε σε οικονομικά μέτρα μπροστά στις εκλογές.

Ενημερωθείτε άμεσα στις αντίστοιχες γραμματείες ΣΕΗ, ΤΑΣΕΗ.

#mazi_dynatoi

Περισσότερα

Σχετικά με το κακοστημένο “Μητρώο Καλλιτεχνών” της κυβέρνησης

Όσο “ενδιαφέρεται” η εργοδοσία για το αν θα επιβιώσουμε, άλλο τόσο “ενδιαφέρεται” η κυβέρνηση για το αν είμαστε καλλιτέχνες ή όχι.

Δεν θα επιτρέψουμε να μας ξεγελάσουν πάλι.

Συνεχίζουμε τον αγώνα!

#mazi_dynatoi

Περισσότερα

Αρχαιρεσίες 2020

Με εκλογές στα τέλη Ιούνη, προχωράμε το επόμενο διάστημα, έχοντας κύριο μέλημά μας τις διεκδικήσεις του κλάδου.

Παίρνουμε όλοι, μαζικά μέρος στις εκλογές του Σωματείου μας, στις 20-25 Ιούνη και στην Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 13 Ιούνη!

#mazi_dynatoi

Περισσότερα

Κείμενο Υπογραφών, “Μένουμε σπίτι, δεν μένουμε φοβισμένοι και σιωπηλοί!”

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου,Κείμενο Υπογραφών

Εμείς οι Μουσικοί, Ηθοποιοί, Χορευτές, Τεχνικοί και εργαζόμενοι στο Θέαμα- Ακρόαμα που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, διεκδικούμε να στηριχθεί αποφασιστικά το εισόδημα όλων των εργαζόμενων και των ανέργων του κλάδου.

Εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εδώ και χρόνια προσπαθούμε, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και με πολλές στερήσεις, να επιβιώσουμε από την Τέχνη μας. 

Ο κλάδος μας μαστίζεται από την ανεργία ή την περιστασιακή απασχόληση, ενώ οργιάζει η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία. Η κατάργηση της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων για τους εργοδότες, οδήγησε σε ένα εργασιακό περιβάλλον που μας εξαναγκάζει να δουλεύουμε χωρίς τα υποτυπώδη δικαιώματα και με την αγωνία της επιβίωσης να εντείνεται ολοένα και περισσότερο. Η πανδημία ήρθε να διογκώσει όλα τα προβλήματά μας στο έπακρο. Κάθε δραστηριότητα στους τομείς που απασχολούμαστε (κέντρα διασκέδασης, συναυλίες, θέατρα, εκπαίδευση) διακόπηκε και οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε πια καμία πηγή εισοδήματος. Για τη συντριπτική πλειονότητα οι δουλειές σταμάτησαν -όπως συνήθως- τον Φλεβάρη, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κίνδυνος της επιδημίας στη χώρα μας, ενώ ακυρώθηκαν όλες οι δραστηριότητες του Μάρτη και του Απρίλη. Ως αποτέλεσμα, το μεγαλύτερο κομμάτι του κλάδου δεν δικαιούται ούτε το επίδομα των 800 ευρώ. Απ’ ό,τι φαίνεται, αν όλα πάν καλά, κάποιοι λίγοι από μας θα μπορέσουν να δουλέψουν μετά τον Ιούλη και οι περισσότεροι από τον Οκτώβρη.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ Σ’ΑΥΤΟ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να σταματήσει η Κυβερνητική κοροϊδία, που από τη μια δίνει δις στους επιχειρηματίες και από την άλλη απαξιεί ακόμη και να απαντήσει στα Σωματεία μας, που ζητάνε την εξασφάλιση τροφής και στέγης για τους εργαζόμενους του κλάδου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 1. Καθολική εφαρμογή του επιδόματος σε όλους τους ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, τεχνικούς και τους εργαζόμενους στο θέαμα – ακρόαμα, ανεξάρτητα από τις εργασιακές σχέσεις. Παροχή του σε μηνιαία βάση μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση
 2. Παροχή επιδόματος ανεργίας στο σύνολο των ανέργων, μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
 3. Το εποχικό επίδομα, που δίνεται κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου, να δοθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις
 4. Ασφαλιστική ικανότητα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου
 5. Γενναία χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Πρόσληψη του αναγκαίου υγειονομικού και ιατρικού προσωπικού με μόνιμες εργασιακές σχέσεις. Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας για να αντιμετωπισθεί η επιδημία
 6. Άμεση χορήγηση δωρεάν, σε όλο τον πληθυσμό, των αναγκαίων μέσων ατομικής προστασίας. Εδώ και τώρα χορήγηση των μέσων προστασίας στο υγειονομικό προσωπικό, που δίνει ηρωική μάχη στα νοσοκομεία με θυσίες και προσωπικό κόστος
 7. Καμία περιστολή των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα την επιδημία.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΔΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ


Συμφωνώ! Υπογράφω!

(εισάγετε τα στοιχεία σας παρακάτω)

To sign in English click here.To sign in English click here.


#mazi_dynatoi !

16 Responses to "Κείμενο Υπογραφών, “Μένουμε σπίτι, δεν μένουμε φοβισμένοι και σιωπηλοί!”"

 1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΣΤΑΓΚΟΣ Posted on 2 April 2020 at 17:03

  ΣΥΜΦΩΝΩ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

 2. Χρήστος Κάλλοου Posted on 4 April 2020 at 10:56

  Christos Callow
  Equity – Supporting Our Workforce

  Equity – standing together in troubled times
  A message from Equity President Maureen Beattie: The Coronavirus epidemic is an unprecedented crisis but we will get through it by facing it together. Thousands of entertainment workers have lost their jobs and are in dire financial need as bills continue to mount up.

  Despite public perception, the vast majority of performers, stage managers and creative practitioners working in the entertainment industry earn modest sums and this sudden loss of income is devastating.

  Equity is fully supporting our members through this crisis. The union has been working around the clock to protect members whose work has been lost and to lobby politicians to support the thousands of self-employed workers in our sector.

  More than at any time in Equity’s history, those of us who work in this industry need to stand together. Only collectively will we overcome the tremendous challenge of rebuilding our industry.

  If you can afford to, please rejoin your union and support your fellow performers and creative practitioners in this time of crisis: please visit http://www.equity.org.uk/join/ and use your membership number 00441010

  Αγαπητοί συνάδελφοι, με το πρόσχημα των μνημονίων, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ανέτρεψαν σε όλους τους χώρους δουλειάς την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Δουλεύουμε σαν σκλάβοι χωρίς ασφάλιση, χωρίς αμοιβή, χωρίς σχέδια για το μέλλον. Ήρθε και η πανδημία για να μας αποτελειώσει. Όμως δεν είμαστε μόνοι σε αυτόν τον αγώνα. Με ευρωπαϊκά αδελφά σωματεία, αλληλέγγυοι, θα παλέψουμε για τα προβλήματά μας. Χαμένη μάχη είναι αυτή που δεν δίνεται. Η πανδημία του κορωνοϊού, είναι παγκόσμιο πρόβλημα.
  Αυτό είναι το μήνυμα που έλαβα από το Βρετανικό Equity, που δείχνει την έμπρακτη συμπαράσταση που προσφέρει στα μέλη του, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε οικονομική καταστροφή, και την ουσιαστική αλληλεγγύη του. Μόνο οι πράξεις αποδίδουν. Συσπειρωμένοι όλοι μαζί στο ΣΕΗ για να ‘μαστε δυνατοί.
  Χρήστος Κάλλοου, Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων

 3. Ιωάννης Νικολάου Posted on 4 April 2020 at 11:00

  Παρακαλώ να με ενημερώνετε για τις εξελίξεις.Είμαι στην διάθεση σας.Το τηλεφωνο μου ******0939

  • seiadmin Posted on 4 April 2020 at 20:32

   Σε ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σου αυτή, συνάδελφε. Για ότι νεότερο προκύψει θα σε ειδοποιήσουμε.

 4. Nikos Samouridis Posted on 4 April 2020 at 13:16

  #mazi_dynatoi

 5. Δημήτρης Δανάμπασης Posted on 5 April 2020 at 13:42

  Καλησπέρα σας, είμαι ο Δημήτρης Δανάμπασης και είμαι ηθοποιός τακτικό και ενεργό μέλος του ΣΕΗ. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας από το Σωματείο μας για την ενημέρωση και τις εξελίξεις, συμμετέχω σε αυτή την αλυσίδα αλληλεγγύης, που μας κρατά συντονισμένους στη συχνότητα της θετικότητας και της ελπίδας. Μαζί μπορούμε να πάμε κόντρα στις δυσκολίες, γιατί εν τη ενώσει η ισχύς. Διεκδικούμε το δίκαιο αίτημα μας για στήριξη από το κράτος, αλλά συνάμα δηλώνουμε έτοιμοι να συνδράμουμε όπου μπορούμε στην κοινωνική αλληλεγγύη. Τα τηλέφωνα μου είναι στην διάθεση σας και σε ότι μπορώ και όπου μπορώ να βοηθήσω είμαι δίπλα σας. ΤΗΛ: ******0503 & ******8654 / ******9319. #mazi_dynatoi

  • Swmateio.Ellinon.Ithopoiwn Posted on 5 April 2020 at 15:25

   Σε ευχαριστούμε πολύ για την συνεισφορά σου αυτή, συνάδελφε. Είναι πραγματικά, πρωτόγνωρο το κύμα αλληλεγγύης αυτό το διάστημα και η συμβολή του καθενός/καθεμιάς είναι πολύ σημαντική. Καλή δύναμη σε όλους.

 6. GEORGIOS KLAVDIANOS Posted on 5 April 2020 at 23:10

  Είμαστε μαζί σας και λυπάμαι που δεν έχω κάποια καλλιτεχνική ιδιότητα για να υπογράψω.
  Εσείς μας κρατάτε ζωντανούς και θα σας στηρίξουμε γιατί έχετε ΔΙΚΙΟ

  • Swmateio.Ellinon.Ithopoiwn Posted on 6 April 2020 at 20:51

   Σας ευχαριστούμε πολύ και παλεύουμε για την ενότητα όλων των κλάδων, γιατί τα συμφέροντά μας είναι κοινά.
   Καλή δύναμη!

 7. Βαρέλα Τάκης Posted on 7 April 2020 at 23:53

  Καλή δύναμη
  Η επόμενη μέρα ξεκινά από σήμερα.
  Αν θέλουμε να δουμε άσπρη μέρα, ας βγουμε να αγνσντεψουμε το νέο κόσμο της εργασίας χωρίς εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
  Δυσκολος δρόμος αλλά όχι. Αδιάβαστος!

 8. Γιώργος Σταυρουλάκης Posted on 10 April 2020 at 13:21

  United we stand

 9. Καπηλιδης Νικος Posted on 10 April 2020 at 14:43

  Συμφωνω με τους προλαλησαντες

 10. Γιώργος Βούλγαρης Posted on 11 April 2020 at 14:14

  Ενωμένοι ενάντια στην κοροϊδία και απαξίωση μας

 11. Γλυκερια Ζαχαρη Posted on 12 April 2020 at 14:08

  Θα μπορουσα να ειμαι καλλιτεχνης στο τραγουδι,λυρικη.Η φωνη μου σοπρανο legerra.Αλλα τα χρονια εγινα καθηγητρια. Εφτασα στα ανωτερα αξιωματα.Δεν εχω καλλιτεχνικη ιδιοτητα για να υπογραψω ,θα μπορουσα ομως λογω φωνητικων προσοντων. Ολοι πρεπει να βοηθηθουν.Οταν διασκεδαζουν τον κοσμο ειναι καλα?

  • Swmateio.Ellinon.Ithopoiwn Posted on 12 April 2020 at 16:23

   Συναδέλφισσα (έστω κι από άλλο επάγγλεμα), όλες οι υπογραφές είναι δεκτές.
   Αυτός ο αγώνας που δίνουμε τώρα, δεν είναι μόνο για εμάς, στενά για τον χώρο μας. Εντάσσεται σε μιά ενιαία πάλη σωματείων, συνδικάτων, φορέων για το τώρα αλλά και το αύριο της τέχνης μας αλλά και συνολικά της ζωής μας. Όπως σταθήκαμε αλληλέγγυοι σε όλα τα ζητήματα που καίνε την κοινωνία, έτσι και τώρα δεν απομονώνουμε τον κλάδο μας από την συνολική κατάσταση.
   Ελπίζουμε να συναντηθούμε σε αυτόν τον όμορφο δρόμο. Κανείς δεν περισσεύει.
   #mazi_dynatoi.

 12. ΤΖΕΝΗ ΔΑΓΛΑ Posted on 3 May 2020 at 13:17

  ΚΑΛΗ ΔΎΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !! ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ !!!!

Leave a Reply