<>

Πανκαλλιτεχνική Κινητοποίηση στα Προπύλαια

Με όλες μας τις δυνάμεις και με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο του αγώνα μας, συμμετέχουμε στην Μεγάλη Κινητοποίηση των Σωματείων, την Τετάρτη, 3 Ιούνη 2020, στα Προπύλαια, στις 12.00!

Όλοι μαζί, μια γροθιά!

Όλοι μαζί, #mazi_dynatoi !

Περισσότερα

Οικονομικές Διευκολύνσεις για τις εκλογές

Βοηθώντας όλο και περισσότερα μέλη μας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αλλά και περισσότερους ακόμα να γίνουν μέλη στο σωματείο, προχωράμε σε οικονομικά μέτρα μπροστά στις εκλογές.

Ενημερωθείτε άμεσα στις αντίστοιχες γραμματείες ΣΕΗ, ΤΑΣΕΗ.

#mazi_dynatoi

Περισσότερα

Σχετικά με το κακοστημένο “Μητρώο Καλλιτεχνών” της κυβέρνησης

Όσο “ενδιαφέρεται” η εργοδοσία για το αν θα επιβιώσουμε, άλλο τόσο “ενδιαφέρεται” η κυβέρνηση για το αν είμαστε καλλιτέχνες ή όχι.

Δεν θα επιτρέψουμε να μας ξεγελάσουν πάλι.

Συνεχίζουμε τον αγώνα!

#mazi_dynatoi

Περισσότερα

Αρχαιρεσίες 2020

Με εκλογές στα τέλη Ιούνη, προχωράμε το επόμενο διάστημα, έχοντας κύριο μέλημά μας τις διεκδικήσεις του κλάδου.

Παίρνουμε όλοι, μαζικά μέρος στις εκλογές του Σωματείου μας, στις 20-25 Ιούνη και στην Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 13 Ιούνη!

#mazi_dynatoi

Περισσότερα

Μήνυμα ΣΕΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (27/3)

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου

Η παγκόσμια μέρα θεάτρου 2020, βρίσκει το θέατρο στον πάγο. Τους ανθρώπους του σε αβεβαιότητα.  Και το αναντικατάστατο κοινό του σε κρίση. Ήδη οι καλλιτέχνες, όπως και άλλοι εργαζόμενοι, είναι στο κενό, αφού βρέθηκαν εκτός δουλειάς και ταυτόχρονα η σεζόν που ακολουθεί, είναι επισφαλής, με βάση την πανδημία του κορονοϊού.

Σήμερα οι εργαζόμενοι του θεάτρου, γιατί αυτοί είναι το θέατρο, παίρνουν θέση. Ο ένας δίπλα στον άλλο, σε μια αλυσίδα που μεγαλώνει και δυναμώνει προκειμένου να υπερασπιστούμε όλα εκείνα τα οποία σημαίνει το θέατρο για μας. Ζωή. Δουλειά. Αξιοπρέπεια. Μάχη.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, που στερούμαστε την πολυαγαπημένη μας τέχνη, παραμένουμε σκεπτόμενοι, ενεργητικοί, μαχητικοί.

Διεκδικούμε να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς που θα μπορούσε να σωθεί. Διεκδικούμε υλικά για τους υγειονομικούς και τους γιατρούς. Διεκδικούμε την επίταξη των ιδιωτικών κλινών. Διεκδικούμε κρεβάτια ΜΕΘ.

Διεκδικούμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης των εργαζόμενων. Των ανέργων. Των συνταξιούχων.

Το θέατρο ως κομμάτι της κοινωνίας, περνάει δύσκολες ώρες, που δυστυχώς δε θα τελειώσουν έτσι απλά. Μπορούμε να βγούμε νικητές. Συσπειρωμένοι, οργανωμένοι να μην αφήσουμε να μας στερήσουν ότι πιο πολύ αγαπάμε, τη ζωή και την τέχνη μας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

Leave a Reply