<>

παραταση υποβολης αιτησεων για το 5ο φεστιβαλ οεθ-σεη

Για έναν μήνα ακόμα θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή οι εταιρικοί θίασοι, ώστε να συμμετάσχουν στο 5ο φεστιβάλ του ΟΕΘ.

Επικοινωνήστε με το σωματείο και την γραμματεία του ΟΕΘ σήμερα!

Περισσότερα

Υπογραφες εναντια στην Ελληνοαμερικανικη “συμφωνια αμοιβαιας αμυντικης συνεργασιας”

Διατρανώνουμε τη θέλησή μας για συνέχιση της πάλης ενάντια στις ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.

Περισσότερα

#5 φεστιβαλ ΟΕΘ ΣΕΗ


Τον Γενάρη του 2020 θα πραγματοποιηθεί το 5ο φεστιβάλ του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων του ΣΕΗ.

Ενημερωθείτε για τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά!


 

Περισσότερα

το νεο βιντεο για τις σσε

Νέο βίντεο για την ενίσχυση του αγώνα που κάνει το σωματείο για τις ΣΣΕ.

Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Το βίντεο εδώ.

Περισσότερα

Αθήνα, 22/01/2019

ΝΕΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΘΙΜΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ!

Σε ένα πανηγύρι στημένο από την κυβέρνηση βρέθηκε σήμερα το Σωματείο Ηθοποιών και οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ στο ραντεβού που είχαμε με το ΥΠΠΟ, μετά από 4 μήνες συνεχών οχλήσεων από την πλευρά του Σωματείου και ενώ οι εργαζόμενοι του ΚΘΒΕ βρίσκονται πάνω από ένα μήνα σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας Συλλογική Σύμβαση. Η Υπουργός Πολιτισμού αποφάσισε χωρίς να μας ενημερώσει να οργανώσει ένα “debate” καλώντας το Υπ. Εργασίας , την εργοδοσία του ΚΘΒΕ και δημοσιογράφους στα πλαίσια της “διαφάνειας και διαύγειας” αλλά και την “ενηλικίωση της κοινωνίας” ενώ απαγόρευσε την είσοδο στους εργαζόμενους ηθοποιούς που διαμαρτύρονταν απ’ έξω. Αυτή είναι η αντίληψή τους για το διάλογο. Ένα επικοινωνιακό τηλεοπτικό σόου που αποκλείει τους εργαζόμενους.

Τα επιχειρήματά τους ήταν ιδιαίτερα!!!! Μας είπαν:

  • δια στόματος του κου Νεφελούδη (Γεν. Γραμ. Υπ.Εργασίας): “είστε χαζοί και αμόρφωτοι!”
  • δια στόματος της κας Ζορμπά (Υπουργός Πολιτισμού!) “ ζητάτε παντεσπάνι!” και “η πρότασή μας είναι αυτή γιατί αλλιώς υπάρχουν και χειρότερα”
  • δια στόματος Άρη Στυλιανού (Πρόεδρος ΔΣ του ΚΘΒΕ) “θαυμάζω την υποκριτική σας δεινότητα”

Ήταν λοιπόν εξαρχής φανερή η πρόθεση της Κυβέρνησης για μια ακόμη φορά χέρι με χέρι με την εργοδοσία. Για μια ακόμη φορά καμία απάντηση, καμιά προσπάθεια να βρεθεί λύση στο ζήτημα, για μια ακόμη φορά κλειστές οι πόρτες στους εργαζόμενους.

Ρωτάμε τους κους Αναστασάκη και Στυλιανού: Αυτή είναι η γνώμη που έχουν για τους ηθοποιούς του θεάτρου που διοικούν; Ότι είναι αμόρφωτοι και χαζοί; Γι αυτό μας προτείνουν με 2 προτάσεις απλά να υπογράψουμε κάτι που θα εξασφαλίσει μια νίκη τους ενάντια στους ηθοποιούς στο δικαστήριο;

Ρωτάμε την Υπουργό Πολιτισμού: Αυτό είναι το ενδιαφέρον για το Κρατικό θέατρο της χώρας και λειτουργία του; Μετά από 1 μήνα κινητοποιήσεων το συμπέρασμά της είναι ότι οι ηθοποιοί ζητούν παντεσπάνι; Τελικά ποιανού είναι ο ρόλος της Μαρίας Αντουανέτας σ’ αυτή την ιστορία;

Και τελικά γιατί δέχτηκε το ραντεβού; Για να επαναλάβει η Διοίκηση τις προτάσεις που έχουν ήδη καταψηφιστεί από τις Γεν. Συνελεύσεις των ηθοποιών και που έχει αποδειχτεί με κάθε τρόπο (ακόμη και από τις δικές τους υπηρεσίες) ότι δεν συνιστούν ουσιαστικά Σύμβαση Εργασίας;

Απαιτούμε το υπουργείο πολιτισμού να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σ’ ένα κλειστό θέατρο, απέναντι στις ζωές των εργαζόμενων ηθοποιών.

Να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σ’ έναν πολιτισμό που μαραζώνει και στους ανθρώπους του που δεν μπορούν να επιβιώσουν απ’ αυτόν.

Ο αγώνας των ηθοποιών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους είναι ένας αγώνας  για την τέχνη. Ένας αγώνας που θα κερδηθεί, γιατί είναι ένας αγώνας δίκαιος.

Για το ΣΕΗ,

Ο Πρόεδρος

Η Γεν. Γραμματέας

Δημήτρης Αντωνιάδης

Ήρα Ρόκου

Leave a Reply