<>

εκτακτη γενικη συνελευση

Το φλέγον ζήτημα των ΣΣΕ στον κλάδο και η μαχητική, καθολική συμμετοχή στην απεργία στις 8 Νοέμβρη, θα συζητηθούν στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, στο “Μικρό Παλλάς”.

Για να μπούν μπροστά οι δικές μας ανάγκες, είναι ανάγκη να είμαστε όλες και όλοι εκεί!

Περισσότερα

Διευκολυνση για εγγραφη νεων μελων

Η τροποποίηση με την οποία διευκολύνεται η εγγραφή νέων συναδέλφων στο σωματείο, ισχύει ακόμα.

Γίνε μέλος στο σωματείο σου, δυνάμωσέ το, κάνε το πιο μαζικό!

Κάνε τώρα την αίτηση!

Περισσότερα

οι θεατες, συμπαραστατες του σεη

Με νέο γράμμα-κάλεσμα προς το κοινό για στήριξη στον αγώνα μας, δεκάδες συνάδελφοι βρίσκονται καθημερινά έξω από κεντρικά θέατρα της Αθήνας, κάνοντας γνωστή και στο κοινό την μάχη που δίνουμε για την ΣΣΕ.

Ζητώντας την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Την αλληλεγγύη τους.

Περισσότερα

Ολοι οι καλλιτεχνες στο πλαι μας !!!

Να στηρίξουν όλοι οι άνθρωποι των τεχνών, από όλους τους χώρους, τον αγώνα του ΣΕΗ και του ΠΜΣ, καλεί το σωματείο μας.

Το κείμενο των υπογραφών στήριξης, υπόθεση όλων των τεχνών!

Περισσότερα

Πρώτη Μάη με τους σπουδαστές των Δραματικών Σχολών!

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου,Κάλεσμα-Πρόσκληση

Με ανακοίνωσή του, το ΣΕΗ, απευθύνεται και στους σπουδαστές των σχολών, για την μαζική συμμετοχή τους στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση του σωματείου μας, στο Σύνταγμα, στις 10.00 και προσυγκέντρωση στις 09.30 στην Ομόνοια.

Ακολουθεί το κείμενο.

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

Συνάδελφοι,

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, σας καλεί να γιορτάσουμε μαζί την απεργία της πρωτομαγιάς, συμμετέχοντας και στη συγκέντρωση  την Τρίτη 1η Μάη στις 10.00 στο Σύνταγμα.

Η πρώτη Μάη είναι ημέρα απεργίας. Είναι η ήμερα όπου η παγκόσμια εργατική τάξη, πάλεψε για να μπορέσει να κατακτήσει το δικαίωμα στην εργασία και τη ζωή. Είναι ημέρα τιμής για τους αγωνιστές εργάτες του Σικάγο του 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του ́36,  τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του ́44.

Είναι ημέρα που κι εμείς, οι σημερινοί εργαζόμενοι, συνεχίζοντας αυτούς τους αγώνες, τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα , με μισθούς που να ικανοποιούν τις  ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.

Ταυτόχρονα η φετινή πρωτομαγιά, είναι μια ακόμα μέρα, που διαδηλώνουμε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την πολιτική που τον προκαλεί. Διαδηλώνουμε για να σταματήσει ο μαζικός ξεριζωμός των εκατοντάδων και χιλιάδων προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας με κίνδυνο της ζωής τους. Για να σταματήσει το βάρβαρο έγκλημα ενάντια στο λαό της Συρίας. Για να σταματήσουν οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί και να απεμπλακεί η χώρα μας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

 

Ο πόλεμος τους, είναι η συνέχεια της Ειρήνης τους

 

Καθόλου τυχαία οι πολιτικές, που μας έχουν οδηγήσει να μην μπορούμε να επιβιώσουμε από τη δουλειά μας, να μην μπορούμε να σπουδάσουμε, να κάνουμε ολοένα και μεγαλύτερες εκπτώσεις στην ίδια μας τη ζωή, είναι οι ίδιες που με γνώμονα τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, τα πετρέλαια, τη στρατιωτική βιομηχανία, πάνε να εμπλέξουν το λαό και τη νεολαία σε κινδύνους, με απρόβλεπτες συνέπειες. Γι’ αυτό όλοι μαζί εργαζόμενοι και σπουδαστές, πρέπει τώρα να ορθώσουμε το ανάστημά μας  ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που δολοφονούν λαούς, αλλάζουν τα σύνορα, οδηγούν ολόκληρες χώρες και περιοχές στο χάος και την καταστροφή.

 

Το σωματείο Ελλήνων ηθοποιών, καλεί κάθε συνάδελφο, αλλά και τους αυριανούς συναδέλφους, τους σπουδαστές, να καταδικάσουμε τη συμμετοχή της χώρας στις νατοϊκές επεμβάσεις. Την μετατροπή όλης της Ελλάδας από τον Έβρο ως την Κρήτη σε ορμητήριο των αμερικανονατοικών, σε ένα απέραντο πεδίο βολής!  Απαιτείται επαγρύπνηση. Όλη η ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο πολεμικών ετοιμασιών. Το κράτος-δολοφόνος, το Ισραήλ, συνεχίζει την σφαγή αμάχων. Η Τουρκία μπήκε στο Αφρίν και απειλεί το Αιγαίο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση καθησυχάζει τον λαό. Μέσα σε αυτές τις σύνθετες συνθήκες η εργατική τάξη της χώρας μας, η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνοντας τους εθνικιστές- φασίστες σε κάθε χώρο.

Αλλά και μέσα στην ίδια τη χώρα βλέπουμε την αμείλικτη στάση της κυβέρνησης, που δε διστάζει να τιμωρεί φαντάρους που παίρνουν θέση ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που στέλνει στο νοσοκομείο και δικάζει διαδηλωτές, που παίρνει όλα τα μέτρα για να μας πείσει ότι οι δολοφόνοι ιμπεριαλιστές είναι “φίλοι” και “προστάτες” μας.

 

Οι καλλιτέχνες δεν σιωπούν! Οι καλλιτέχνες γίνονται φωνή της κοινωνίας!

 

Κι εμείς σαν άνθρωποι της τέχνης, σαν εργαζόμενοι, χρειάζεται να πάρουμε θέση, να βροντοφωνάξουμε ότι αυτός ο πόλεμος δεν είναι δικός μας. Να οργανώσουμε τον αγώνα μας μέσα από τους συλλογικούς μας φορείς, ώστε κανείς να μην είναι μόνος του απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα. Να συνεχίσουμε την πάλη παίρνοντας τη σκυτάλη από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι.

 

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έχει γράψει με την σειρά του αρκετές σελίδες αγωνιστικής ιστορίας στα 100 χρόνια πορείας του και έχουμε πολλές στιγμές να περηφανευτούμε σαν κλάδος για όλους εκείνους τους συναδέλφους που τίμησαν τον ρόλο του καλλιτέχνη ορθώνοντας το ανάστημα της τέχνης και της ύπαρξής τους απέναντι σε κάθε αδικία και εκμετάλλευση!

 

Απαιτούμε :

  • Την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ εδώ και τώρα. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
  • Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς. Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από  κάθε χώρο εργασίας, σπουδών από κάθε γειτονιά.
  • Αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.
  • Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Να δοθούν λεφτά για παιδεία και υγεία και όχι για τους πολεμικούς εξοπλισμούς!

Καλούμε τους σπουδαστές των δραματικών σχολών, τους ηθοποιούς του μέλλοντος, να

δώσουν δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση  μαζί με το ΣΕΗ και τα ταξικά σωματεία όλης της χώρας, τιμώντας την Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα την Τρίτη 1η Μάη στις 10 π.μ. Προσυγκέντρωση 9.30 π.μ. στην Ομόνοια.

 

…ο ένας λέει: ο ήλιος για όλους τους ανθρώπους

…ο άλλος λέει: η μέρα είναι κοντά

…κι οι δύο λένε: θα βαδίσουμε

 

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην Εκμετάλλευση & τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Για την τελική νίκη των λαών

Ακολουθεί το σχετικό αρχείο pdf. και η κάρτα-κάλεσμα προς τους σπουδαστές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1Η ΜΑΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

 

Leave a Reply