<>

Καλοκαιρινο ωραριο λειτουργιας ΣΕΗ


Καθώς το καλοκαίρι έφτασε, το ωράριο λειτουργίας του ΣΕΗ αλλάζει!

Έτσι, θα λειτουργεί 09.00-15.00 για το διάστημα 29 Ιούλη – 23 Αυγούστου.

Ενώ θα είναι κλειστά για το διάστημα 12-16 Αυγούστου.

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές!

Περισσότερα

#5 φεστιβαλ ΟΕΘ ΣΕΗ


Τον Γενάρη του 2020 θα πραγματοποιηθεί το 5ο φεστιβάλ του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων του ΣΕΗ.

Ενημερωθείτε για τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά!


 

Περισσότερα

συνεντευξη τυπου για τις σσε // 21-01-2019

Στην συνέντευξη τύπου στο “REX”, μίλησαν, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Δημήτρης Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του ΠΜΣ, Β. Παρασκευόπουλος και ο Δημήτρης Καταλειφός.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Γι’ αυτό και θα νικήσει.

Περισσότερα

το νεο βιντεο για τις σσε

Νέο βίντεο για την ενίσχυση του αγώνα που κάνει το σωματείο για τις ΣΣΕ.

Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Το βίντεο εδώ.

Περισσότερα

Ανακοίνωση για την συμμετοχή του σωματείου μας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία με το ΠΑΜΕ, στις 30 Μάη 2018, εξέδωσε το Δ.Σ. του. Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί και κινητοποίηση στην έδρα του θεατρικού παραγωγού Δ. Παναγιωτάκη, το Action24.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που ακολουθεί.

Αθήνα, 18/05/2018

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΑΡΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ «ΔΙΚΑΙΗΣ» ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ

Η κυβέρνηση χέρι χέρι με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ μας καλούν να «βάλουμε πλάτη», γιατί δήθεν τα μέτρα τελειώνουν, γιατί βγαίνουμε απ΄ το τούνελ και έρχεται η «δίκαιη ανάπτυξη». Τα μέτρα όμως δεν έχουν τέλος ούτε στην κρίση ούτε στην ανάπτυξη. Μόλις πριν ένα μήνα εξάλλου επικύρωσαν το αίσχος των 586 και 511 ευρώ στους μισθούς. Η «δίκαιη ανάπτυξη» για τους συναδέλφους ηθοποιούς μεταφράζεται σε απουσία κλαδικής συλλογικής σύμβασης που να εξασφαλίζει ότι ζούμε από το επάγγελμά μας, στο καθεστώς των απλήρωτων προβών, της ωρομισθίας, των ατομικών συμβάσεων που δεν εξασφαλίζουν παρά μόνο τους θεατρικούς επιχειρηματίες.

Μάλιστα τα σχέδια τους περιλαμβάνουν επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, πλειστηριασμούς, κι άλλες περικοπές στην υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση και ταυτόχρονα φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, εισφορές στα ταμία του ΝΑΤΟ, για να σφαγιάζει τους λαούς της περιοχής μας, με τη συναίνεση της κυβέρνησης. Άλλωστε επενδύσεις κι επιχειρηματικότητα πάνε χέρι-χέρι με τη δική μας εκμετάλλευση. Για να γίνουν «ανταγωνιστικές» οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι όρος οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμα πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο υποταγμένοι.

Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα σταματήσουν αν δεν τα σταματήσουμε εμείς.

Σχεδιάζουν νέες μειώσεις μισθών, μεγαλύτερη διεύρυνση ελαστικών σχέσεων εργασίας, νέο χτύπημα στο Ασφαλιστικό, μειώσεις συντάξεων – ομαδικές απολύσεις.

Πατάμε πάνω στην πείρα της πετυχημένης κλαδικής απεργίας που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μάρτη και συνεχίζουμε. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, αξιοποιούμε και αυτή την απεργία για να βάλουμε το δικό μας πλαίσιο, τα δικά μας αιτήματα. Να δείξουμε για μια ακόμη φορά σε κυβέρνηση και εργοδοσία ποια είναι η δική μας δύναμη. Ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να πιέσουμε με κάθε τρόπο για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ότι είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών, των δικών μας διεκδικήσεων.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και γι’ αυτό θα νικήσει.

Η ανάπτυξη ή θα είναι δίκαιη για τον εργαζόμενο ή για τον επιχειρηματία. Γι’ αυτό και πρέπει να καταδικαστεί από κάθε εργαζόμενο και η στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, που αφού έχουν επικυρώσει μόλις ένα μήνα πριν το αίσχος των 586 και 511 ευρώ, καλούν να απεργήσουμε με στόχο την επιτυχία των αναπτυξιακών μέτρων που μας έφτασαν ως εδώ. Καμία ανοχή και καμία εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε οι εργαζόμενοι σε δυνάμεις, που μπροστά στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου λούφαξαν, που μπροστά στη δική μας κλαδική απεργία στις 15 Μάρτη μόνο εμπόδια έβαλαν, αφού δεν μπήκαν καν στον κόπο έστω και τυπικά να τη στηρίξουν. Η στάση τους είναι γνωστή εδώ και χρόνια και χρειάζεται να πάρει απάντηση.

Ανυποχώρητος αγώνας για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας.

Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων, πλήρους απασχόλησης υγειονομικών και εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.

  • Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Καλούμε:

  • Όλους τους συναδέλφους να παρευρεθούν στο Δ.Σ, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22/05 στις 12 το μεσημέρι, στο θέατρο Λύχνος (Χαλκιδικής 83 και Ιερά οδός 59, Γκάζι), με θέματα την επιτυχία της απεργίας και την συνέχεια της πάλης για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Μέσα και από αυτή τη διαδικασία πιστεύουμε ότι θα ανταλλαγεί πείρα, θα βγούμε πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι.

  • Σε κινητοποίηση την Πέμπτη 24/05 στην έδρα του επιχειρηματία Παναγιωτάκη.

Ραντεβού 10.30πμ στο ΣΕΗ

  • Στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 30 Μάη 10.30 στην Ομόνοια.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

Ακολουθεί η ανακοίνωση σε pdf.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 MAH 2018

Leave a Reply