<>

Πανκαλλιτεχνική Κινητοποίηση στα Προπύλαια

Με όλες μας τις δυνάμεις και με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο του αγώνα μας, συμμετέχουμε στην Μεγάλη Κινητοποίηση των Σωματείων, την Τετάρτη, 3 Ιούνη 2020, στα Προπύλαια, στις 12.00!

Όλοι μαζί, μια γροθιά!

Όλοι μαζί, #mazi_dynatoi !

Περισσότερα

Οικονομικές Διευκολύνσεις για τις εκλογές

Βοηθώντας όλο και περισσότερα μέλη μας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αλλά και περισσότερους ακόμα να γίνουν μέλη στο σωματείο, προχωράμε σε οικονομικά μέτρα μπροστά στις εκλογές.

Ενημερωθείτε άμεσα στις αντίστοιχες γραμματείες ΣΕΗ, ΤΑΣΕΗ.

#mazi_dynatoi

Περισσότερα

Σχετικά με το κακοστημένο “Μητρώο Καλλιτεχνών” της κυβέρνησης

Όσο “ενδιαφέρεται” η εργοδοσία για το αν θα επιβιώσουμε, άλλο τόσο “ενδιαφέρεται” η κυβέρνηση για το αν είμαστε καλλιτέχνες ή όχι.

Δεν θα επιτρέψουμε να μας ξεγελάσουν πάλι.

Συνεχίζουμε τον αγώνα!

#mazi_dynatoi

Περισσότερα

Αρχαιρεσίες 2020

Με εκλογές στα τέλη Ιούνη, προχωράμε το επόμενο διάστημα, έχοντας κύριο μέλημά μας τις διεκδικήσεις του κλάδου.

Παίρνουμε όλοι, μαζικά μέρος στις εκλογές του Σωματείου μας, στις 20-25 Ιούνη και στην Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 13 Ιούνη!

#mazi_dynatoi

Περισσότερα

Σχετικά με τις εξαγγελίες τις κυβέρνησης και τη νέα ΚΥΑ

Categories: Ανακοινώσεις,Δελτία Τύπου

Ανακοίνωση του σωματείου μας μετά την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση της κυβέρνησης. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο και η ΚΥΑ σε εκτυπώσιμο αρχείο pdf.


“Μετά από συνεχόμενες κινητοποιήσεις, πιέσεις και αντιδράσεις των εργαζόμενων στο χώρο του πολιτισμού, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσθετες κατηγορίες, που εντάσσονται στο βοήθημα ειδικού σκοπού. Μέσα σε αυτές τις κατηγορίες, εντάσσεται και ο κλάδος των ηθοποιών.

Τα νέα μέτρα, εντάσσουν μέσα στους δικαιούχους όσους ηθοποιούς πήραν το εποχικό βοήθημα στο τέλος του 2019 και δεν λαμβάνουν ή δε θα λάβουν επίδομα ανεργίας το διάστημα 1/1/2020 ως 30/4/2020. Αυτό σημαίνει ότι όσοι συνάδελφοι δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα 50 αναγκαία ένσημα το 2018, δεν μπορούν να το λάβουν. Αντίστοιχα αποκλείονται και όσοι ηθοποιοί συγκέντρωσαν για το 2018 πάνω από 210 ένσημα.

Φυσικά, γνωρίζοντας την εδώ και χρόνια κατάσταση στο χώρο (ανασφάλιστες πρόβες, μικρότερη σεζόν, λιγότερες παραστάσεις, κλπ) αυτό σημαίνει ότι παρά τις νέες εξαγγελίες και πάλι το μεγαλύτερο και πιο αδύναμο κομμάτι του κλάδου παραμένει έξω από την ενίσχυση, χωρίς το δικαίωμα έστω και σε αυτή την πενιχρή στήριξη.

Ωστόσο τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, δίνουν απάντηση στο αίτημά μας για παροχή των 800 ευρώ και στους συναδέλφους που είχαν παράλληλη απασχόληση σε δύο εργοδότες, κάτι που στο χώρο μας συμβαίνει συχνά και το αντιμετωπίσαμε τις πρώτες μέρες της πανδημίας. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται σε πάνω από έναν εργοδότη και κάποιος/οι εξ’ αυτών δεν έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας τους και εφόσον οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησής τους δεν ξεπέρασαν το 30% των συνολικών ωρών εργασίας τους με βάση τις συμβάσεις εργασίας τους, από 15/3/2020 έως και 20/4/2020».

Παρά το γεγονός ότι αυτά τα νέα μέτρα δεν καλύπτουν το σύνολο του κλάδου, αποδεικνύουν ωστόσο ότι η κυβέρνηση πιέζεται από τον αγώνα και τη στάση μας. Αποδεικνύεται πως όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερα απ’ ότι φανταζόμαστε.

Συνεχίζουμε παλεύοντας για την καθολική κάλυψη των αναγκών όλου του κλάδου.

mazi-dynatoi

Για το ΣΕΗ,

Ο Πρόεδρος

Δ. Αντωνιάδης

Η Γεν. Γραμματέας

Ήρα Ρόκου”


4 Responses to "Σχετικά με τις εξαγγελίες τις κυβέρνησης και τη νέα ΚΥΑ"

 1. Ευτυχία Γιακουμή Posted on 24 April 2020 at 23:40

  Γεια σας και καλή δύναμη.. Ευχαριστούμε για τις δράσεις και τις διεκδικήσεις σας.. Είστε κι εσείς σε μια άλλη “πρώτη γραμμή” υπό κάποια έννοια.

  Διάβασα τους όρους αλλά θέλω να ρωτήσω το εξής που δεν καταφέρνει να μου γίνει σαφές..

  Για κάποιον που ενώ είχε 75 ένσημα το 18 (και άρα προφανώς το δικαιούταν), δεν αιτήθηκε όμως εμπρόθεσμα να λάβει το ετήσιο ειδικό εποχικό βοήθημα στο τέλος του 2019- είναι ευνοϊκή η πρόβλεψη της εξαγγελίας;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Και πάλι καλό κουράγιο.

  • Swmateio.Ellinon.Ithopoiwn Posted on 26 April 2020 at 14:13

   Γεια σου, συναδέλφισσα. Η νέα ΚΥΑ της κυβέρνησης λέει ρητά ότι δικαιούνται να λάβουν το επίδομα ειδικού σκοπού μόνο όσοι “(…) έλαβαν ειδικό εποχικό βοήθημα του άρθρου 22 του ν. 1836/1989 κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2019 – Νοεμβρίου 2019.”
   Οπότε, δυστυχώς, λόγω αυτού του περιορισμού που παλεύουμε να αρθεί, δεν δικαιούται το επίδομα αυτός/ή που, ακόμα κι αν το δικαιούταν, δεν έκανε την αίτηση για να το λάβει. Ωστόσο, καλούμε όλους και όλες τις συναδέλφους να κάνουν την αίτηση σαν μέτρο πίεσης προς την κυβέρνηση.
   Θυμίζουμε ότι το σωματείο μας, αγωνίζεται για να λάβουν το επίδομα ειδικού σκοπού ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι και άνεργοι συνάδελφοι, ανεξαρτήτως όρων και προϋποθέσεων, δεδομένου ότι έχουν χάσει το μεροκάματό τους λόγω της κατάστασης.
   Επίσης, θυμίζουμε ότι διεκδικούμε να υπάρξει απόφαση της κυβέρνησης από τώρα, ώστε να λάβουν το εποχικό του προσεχούς φθηνοπώρου ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
   Ας είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον αγώνα. Μόνο έτσι θα κατακτήσουμε διεκδικήσεις για το επάγγελνμά μας, για την ζωή που μας στερούν. Για το σήμερα αλλά, κυριότερο, για το αύριο.
   Καλή δύναμη.
   #mazi_dynatoi

 2. ΑΥΓΟΥΣΤΑΤΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ Posted on 27 April 2020 at 14:03

  Καλησπέρα σας

  Δεν μπορώ να βρω το link για να κάνω την αίτηση.
  Μπορείτε να μας το δώσετε.

  • Swmateio.Ellinon.Ithopoiwn Posted on 28 April 2020 at 16:07

   Συνάδελφε, η πλατφόρμα μέσα από την οποία θα γίνεται η αίτηση ηλεκτρονικά για το επίδομα ειδικού σκοπού τω 800 ευρώ δεν έχει ανοίξει ακόμη.
   Αναμένουμε την ανακοίνωση ώστε να ενημερώσουμε κι εμείς.
   Καλή συνέχεια. #mazi_dynatoi

Leave a Reply